075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

FLORI DE TEI

Cod: 861

Simbolul maiestuos al slavilor, un pom cu miros imbatator, sub care stau generatii de familii.Teiul in cultura europeană, pe scurt, aparține. La fel ca și bazaitul de vara în coroana lui, admirăm abilitățile florilor care ajuta la multe necazuri. Ceaiul de tei este un răspuns clar in medicina populară pentru mucus, neliniște și sprijinul sistemului cardiovascular. Și cât de gustos este!

Pachete mari:
Pachete mici:
92,7 Lei /250 g 37,1 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Tei
Pentru copii
Pentru copii:
de la 3 ani

Compoziție

Floare de tei 100%

Inflorescența florilor de tei

are o culoare galben pal și un gust și un miros excepțional de plăcut. Nu este nici amar, nici rigid, dar ușor dulce, moale și neted.

Originea plantei

Rod linden (Tilia) este răspândit în toată centura temperată a emisferei nordice. Acesta cuprinde aproximativ 40 de specii, dintre care teiul cu frunze mari și teiul cu frunze mici (cordat), care se află în România. Copacul trăiește timp de până la 600 de ani este caracterizat de coroane de coroană, frunze în formă de inimă și, desigur, flori puternic parfumate.
Varul poate crește până la 30 de metri sau mai mult, portbagajul este acoperit cu o scoarță subțire subțire. Infloreste din iunie pana in iulie infloresc cu flori galbene. Portocaliu înflorit poate fi văzut în zeci de metri, până acum aroma narcotică se răspândește.
Teiul se bucură de mare respect față de slavi. Este, desigur, adevărat că Vergilius, Ovidius și Plinius l-au referit în lucrările sale ca "copac auriu". Slavii vechi au atribuit magic puterea magiei, devenind un simbol al iubirii și frumuseții pentru ei și i sa dat numele Lada. O serie de ritualuri au avut loc în apropierea ei, au avut loc întâlniri importante, întâlniri și predici.
Aleea de tei a fost stabilită ca un simbol al reconcilierii sau la sfârșitul conflictelor. Oamenii credeau că teiul nu va fâcâi niciodată, că coaja îi protejează de otrăvire și că frunzele pot fi folosite pentru a obține nemurirea. Funcția de protecție conținea și o figură sculptată din lemn de var, care trebuia purtat în mod constant.

Arborele național al Republicii Cehe a devenit tei în iunie 1848 la Congresul Všeslovanský din Praga.

Linda este un copac apreciat nu numai pentru flori, ci și pentru lemn bine lucrat, cu un desen sau un port frumos, care este folosit, de exemplu, în coș.

Vindecarea populare, totuși, este prima care menționează florile de crin cu brățări. Colectarea înainte de înflorire, de preferință în după-amiaza. Este recomandabil să le uscați rapid, în umbră, în fluxul de aer. Temperatura nu trebuie să depășească 35 ° C.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 10-15 minute Cantitatea 1 până la 2 lingurițe la 2 dcl

Instrucțiuni de preparare

  1. Puneți 1-2 lingurițe de flori de tei într-o ceașcăși adăugați peste 200 ml de apă clocotită de 100°C.
  2. Lăsați la infuzat cel puțin 10-15 minuteîntr-o ceașcă acoperită.
  3. Strecurați și consumați de câteva ori pe zi. Puteți să îndulciți cu miere.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024

Măceșe - fructe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Măceșe - fructe

Cea mai bună sursă naturală de vitamina C, cel mai popular fruct de toamnă în medicină populară. Desigur, veți găsi multe altele. Macesele roșii au fost recomandate de Hippocrates pacienților săi, prima descriere a efectelor găsim în ierbarul secolului al XI-lea. Fierbeți-vă ceaiul de măceșe ori de câte ori aveti pofta. În timpul iernii, promovează conditia generala, vă reîmprospătează în timpul verii și oferă antioxidanții necesari. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
38,6 Lei /250 g 15,4 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024

MĂCEȘE pulpă + sâmburi
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MĂCEȘE pulpă + sâmburi

Cea mai bună sursă naturală de vitamina C, cel mai popular fruct de toamnă in medicină populară. Desigur, veți găsi mai multe altele.Măceșele roșii a recomandat Hippocrates pacienților săi, prima descriere a efectelor le găsim in ierbarul din sec. al XI-lea. Fierbeți-vă ceaiul de măceșe de fiecare data cand aveti pofta. În timpul iernii va sprijini conditia generala, vara reîmprospătează și oferă antioxidanți necesari. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
23,3 Lei /250 g 9,3 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »