

MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare.
Compoziție
Mușețel 100%Infuzie și gustul plantei
Gustul mușețelul nu este ușor de descris. Este pur si simplu musetel. Amărăciunea ușoară îi aparține, pe de altă parte este delicios aromatic. Infuzia are o culoare gălbui-verzuie deschisa și o aromă distinctă pe bază de plante.
Originea plantei
Mușețel (Matricaria chamomilla) poate fi găsit în toată Europa, dar, de asemenea si în Asia, Australia și America de Nord. Nu ar fi de înțeles că nu l-ați fi văzut încă. Planta anuală de culare alba - galbuie creste in șanțuri de-a lungul drumurilor, în solurile nefolosite, pe marginea pajiștii sau chiar în gospodării urbane. Daca este cazul sa descriem musețelul, este necesar să spunem că acesta este una dintre cele mai importante plante medicinale folosite de vechii egipteni. Lor le aminteste soarele. Mușețelul a fost recomandat de către medicul grec Dioscoridem, apare în Ayurveda Indiană și enciclopedii englezești vechi. Mușețelul cunoastem dupa petalele albe și centrul florilor este galben. Se dezvoltă de obicei între 20-50 cm, tulpina este dreaptă și bogat ramificată. Dacă vrem să fim siguri că este într-adevăr mușețelul medicinal, ajunge doar sa rupem floarea în două jumătăți. Dacă este goala, am gasit musetelul adevarat. In alt caz, nu este vorba despre mușețel dar de o altă plantă asemanatoare musetelului. Florile de mușețel sunt culese din mai până în septembrie, în zilele uscate înainte de a începe să se usuce în mod corespunzător. Tulpinile nu ar trebuii să depășească lungimea de 2 cm. Uscarea are loc la umbră, temperatura nu trebuie să depășească 40 ° C. Nu se recomandă intoarcerea pe ambele parti în timpul uscării deoarece este foarte fragil. Mușețelul a câștigat o serie de nume locale - Kamilka, marunka, rumanek, mușețel parfumat sau soare. Depozitați-l într-un loc uscat și întunecat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste mușețel turnați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- Doza recomandată este de 3 cești pe zi. Se bea după masă.




















8. 2.
2. 4.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

FLORI DE TEI
