075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Cod: 778
Evaluare: excelent, 2 recenzie

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare.

Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 22. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Mușețel
Pentru copii
Pentru copii:
pentru sugari

Compoziție

Mușețel 100%

Infuzie și gustul plantei

Gustul mușețelul nu este ușor de descris. Este pur si simplu musetel. Amărăciunea ușoară îi aparține, pe de altă parte este delicios aromatic. Infuzia are o culoare gălbui-verzuie deschisa și o aromă distinctă pe bază de plante.

Originea plantei

Mușețel (Matricaria chamomilla) poate fi găsit în toată Europa, dar, de asemenea si în Asia, Australia și America de Nord. Nu ar fi de înțeles că nu l-ați fi văzut încă. Planta anuală de culare alba - galbuie creste in șanțuri de-a lungul drumurilor, în solurile nefolosite, pe marginea pajiștii sau chiar în gospodării urbane. Daca este cazul sa descriem musețelul, este necesar să spunem că acesta este una dintre cele mai importante plante medicinale folosite de vechii egipteni. Lor le aminteste soarele. Mușețelul a fost recomandat de către medicul grec Dioscoridem, apare în Ayurveda Indiană și enciclopedii englezești vechi. Mușețelul cunoastem dupa petalele albe și centrul florilor este galben. Se dezvoltă de obicei între 20-50 cm, tulpina este dreaptă și bogat ramificată. Dacă vrem să fim siguri că este într-adevăr mușețelul medicinal, ajunge doar sa rupem floarea în două jumătăți. Dacă este goala, am gasit musetelul adevarat. In alt caz, nu este vorba despre mușețel dar de o altă plantă asemanatoare musetelului. Florile de mușețel sunt culese din mai până în septembrie, în zilele uscate înainte de a începe să se usuce în mod corespunzător. Tulpinile nu ar trebuii să depășească lungimea de 2 cm. Uscarea are loc la umbră, temperatura nu trebuie să depășească 40 ° C. Nu se recomandă intoarcerea pe ambele parti în timpul uscării deoarece este foarte fragil. Mușețelul a câștigat o serie de nume locale - Kamilka, marunka, rumanek, mușețel parfumat sau soare. Depozitați-l într-un loc uscat și întunecat.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 15 minute Cantitatea 1 linguriță la 2,5 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste mușețel turnați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
  4. Doza recomandată este de 3 cești pe zi. Se bea după masă.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

8. 2.

Evaluare: excelent
Cel mai proaspat ceai de musetel degustat de catre mine. Atat de dulce incat nu trebuie indulcit

2. 4.

Evaluare: excelent
Am ezitat in a cumpara ceai de musetel initial, insa acum este printre ceaiurile fara de care nu rezist. Este extrem de aromat si gustos daca este preparat conform instrucțiunilor.

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
38,0 Lei /250 g 15,2 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 22. 5. 2024

SALVIE - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SALVIE - plantă

Numele este latin, abilitati din natura. Salvare înseamnă a vindeca și salvie stie foarte bine lucrul acesta. De la Evul Mediu a fost folosit ca un ajutor pentru dureri de stomac, probleme intestinale, afecțiuni respiratorii, insomnie, stres și transpirație excesivă. Ajutorul său este binevenit din când în când la toți. Ei bine, când ati avut ultima dată o răceală sau o indigestie? La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
29,4 Lei /250 g 11,8 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 22. 5. 2024

FLORI DE TEI
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLORI DE TEI

Simbolul maiestuos al slavilor, un pom cu miros imbatator, sub care stau generatii de familii.Teiul in cultura europeană, pe scurt, aparține. La fel ca și bazaitul de vara în coroana lui, admirăm abilitățile florilor care ajuta la multe necazuri. Ceaiul de tei este un răspuns clar in medicina populară pentru mucus, neliniște și sprijinul sistemului cardiovascular. Și cât de gustos este! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
92,7 Lei /250 g 37,1 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 22. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »