075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

MENTĂ PIPERATĂ (Mentha piperita)

Cod: 860

Cincizeci la sută mentol, zece procente din menton, niște taninuri, flavonoide și așa mai departe. Mentă piperata nu este deloc zgargita cu substante aromatice. Mulțumită lor poate face lucruri nemaiauzite. Îndepărtează corpul de flatulență, ajuta la problemele gastrice, calmează organele interne și răcește.O puteți adăuga la mese, să savurati infuzia sau să faceți o baie in decotul cu mentă. Recomandăm totul!

Pachete mari:
Pachete mici:
37,6 Lei /250 g 15,0 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Egipt
Gust
Gust:
Natural, Peprná, Mentolová

Compoziție

Frunze de mentă 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Menta dă o infuzie galben pal, care miroase și are gust a mentol sau mentă. Nu este amar nici astringent, revigorează și răcorește plăcut.

Originea plantei

Frunzele de mentă piperată (Mentha piperita) sunt culese de-a lungul întergii veri. Planta perenă, care este acasă probabil în Europa de Vest, nu o găsiți la noi în natură în mod liber. De aceea a primit multe denumiri populare frumoase, cum ar fi balsam, mirodenia vântului sau fefrminc. Plantele de mentă ating 50-80 centimetri, tulpinile sunt drepte, pătrate, păroase, frunzele ovale. Menta piperată înflorește din iulie până în octombrie, cu flori violet deschis. Tulpina este tăiată chiar înainte de floare și de două ori pe an, de preferință în jurul prânzului, când conține maximum de uleiuri esențiale.

Se usucă atent, la umbră, la temperaturi care nu depășesc 35 °C. Planta uscată trebuie depozitată la loc întunecat și uscat. Există numeroase legende și mituri în jurul mentei și utilizării ei. O vom întâlni la ritualuri de nuntă, în colibe, unde se presupune că atrage dragostea, și în cămări, de unde alungă șoriceii. Nici măcar un consumator european obișnuit nu poate evita contactul cu ea - mentă este prezentă în paste de dinți, gume de mestecat, ape de gură, geluri de masaj și dulciuri. Se folosește în producția de băuturi și în marinarea cărnii sau în prelucrarea legumelor.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 8-10 minute Cantitatea 1 până la 2 lingurițe la1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Puneți 1-2 lingurițe de mentă într-o ceașcă și adăugați peste 200 ml de apă fierbinte de 90°C.
  2. Lăsați la infuzat cel puțin 8-10 minute într-o ceașcă acoperită.
  3. Strecurați și consumați de câteva ori pe zi.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


NANA MENTĂ
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

NANA MENTĂ

Deși este sălbatica, vă poate calma. Se numește Nana, dar crește si în Asia, America, Australia și Noua Zeelandă. Faceți cunoștință cu menta sălbatică pe care umanitatea o are de mii de ani. Romanii o foloseau la inhalarea efuziunii ei la durerile de cap, iar ucenicii o impleteau în coroanele pe care le purtau pe cap. Se presupune ca le aducea idei noi. Probabil a funcționat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
59,0 Lei /250 g 23,6 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
38,0 Lei /250 g 15,2 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra marți, 27. 2. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »