FRUNZE DE BRUSTURE (Arctium lappa) - plantă
Natura este pur și simplu un magician puternic, pentru că într-o plantă obișnuită la prima vederea reușit să pună atât de multe substanțe sănătoase. Brusturele nu este cunoscut doar pentru rădăcina sa gustoasă, dar și pentru frunzele sale uimitoare și proprietățile sale curative. Planta, care sperie în mod deosebit de proprietarii de animale de companie în plimbările lor prin natură, a fost căutată din cele mai vechi timpuri și se întoarce în subconștientul medicinei naturiste contemporane cu o forță fără precedent.
Compoziție
Frunze de brusture 100%Infuzia și gustul plantei
Infuzia verde - aurie are o notă plăcută de plante și oferă un joc de arome dulce-amărui.
Origina plantei
Brusturele sau Articum lappa este o plantă bienală care crește în mod spontan de-a lungul drumurilor și pajiștilor în întreaga zonă temperată. Prin aspectul său nu poate fi trecut cu vederea. În cazuri excepționale, atinge o înălțime de până la trei metri, iar la sol este format din frunze uriașe, care pot avea o lungime de până la jumătate de metru și o lățime de patruzeci de centimetri. Fructele uscate au niște cârlige și se atașează adesea de blana animalelor sau de haine.
În scopul medicinei naturiste, se adună doar plante din locuri ecologice. În Japonia, de exemplu, se cultivă chiar într-un mod țintit, deoarece pețiolii și rădăcinile sale sunt considerate o delicatesă deosebită în țările asiatice. Însă frunzele de brusture au fost mult timp neglijate nu numai în gastronomie datorită gustului lor amar. Acesta apare doar la plantele mai bătrâne. Dacă recoltați lăstari sau frunze tinere în primul an de creștere, veți evita ușor gusturile neplăcute și sunt excelente, de exemplu, în salatele de primăvară.
Frunzele uscate au o gamă largă de utilizări, atât pentru uz intern, cât și extern. Deși ceaiul din lăstari nu este la fel de cunoscut ca cel de rădăcină, compoziția de substanțe benefice este similară. Excelent este și tonicul preparat cu ajutorul alcoolului cosmetic. Soluția preparată în acest mod este, printre altele, o armă eficientă în lupta împotriva acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Din frunzele de brusture, de asemenea, se pot pregăti ușor comprese cu efecte vindecătoare.
O utilizare mai puțin cunoscută este ca și condiment pentru carne sau pentru supe și sosuri. Se amestecă frecvent cu păpădie, iar la ceai se adaugă menta sau mierea. Așa cum se întâmplă adesea cu infuziile din plante, aceasta nu este tocmai o recompensă pentru papilele noastre gustative, cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate depășesc în mod clar acest neajuns neglijabil.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 2 čajové lžičky na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Turnați peste plantă apă clocotită la 100°C în raport de 2 lingurițe la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 15 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară."