Ginseng cinci frunze (Gynostemma) - frunze
I se spune "ginseng fals", dar bineinteles nu-l poate inlocui pe cel autentic. Ginseng cinci frunze este o plantă foarte populară, atât in locul ei de origine, cât și în alte părti a lumii. Chinezii au fost cei care au descoperit efectele comparabile cu efectele ginsengului autentic. Diferenta de cel autentic este acela că pretul este mai convenabil și cultivat în cantități mai mari. Frunzele de Gynostemma sunt o sursă de aminoacizi, vitamine și minerale, oferind prospețime și vitalitate celor ce o preferă.
Compoziție
Ginseng 100%Infuzie și gustul ceaiului
Ginseng cinci frunze dupa turnare cu apa fierbinte are un gust fin și usor ierbos. Băutura are o culoare galben deschis și se bea foarte bine.
Originea ceaiului
Frunzele uscate de ginseng cinci frunze (Gygnostemma pentaphyllum) prima dată au fost folosite de către oamenii din China. Exact de aici provine această plantă. Botanicii au pus-o în randul dovlecelor (lufa, castraveți sau dovleac). Este o plantă care supraviețuiește temperaturilor foarte scăzute, ceea ce nu este nimic deosebit în zonele muntoase din sudul Chinei, in Japonia sau Thailanda. Aici, peste tot, așa-numită plantă a nemuririi are o reputație excelentă și este una dintre cele mai utilizate. Creste pana la 150 de centimetri, are frunze foarte distinctive verzi, dintate si infloreste cu flori albe.
Frunzele acestei plante populare sunt recoltate întregi, însă țăranii îndepărtează din ele majoritatea tulpinilor. Materialul în condiții foarte stricte este tăiat fin și uscat. Rezultatul sunt buclele verzi mici ca in cazul acestui ceai. Un alt mod de procesare este inrularea frunzelor în bilute mici.
Utilizarea regulată și pe termen lung a ceaiului Gynostema aduce efecte pozitive în multe feluri. În același timp, poate deveni un ritual plăcut in timpurile noastre grăbite. Ca și ceaiurile verzi, ginsengul poate fi preparat în mai multe feluri. Prin turnarea clasică a frunzelor cu apă fierbinte, pregătirea infuziei a doua oară, răcirea infuziei în frigider sau prin metoda Kung Fu Cha.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
90 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Planta se prepară cu apă la o temperatură de 90 °C în proporție de o linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de aproximativ 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.