GOJI CU MERIȘOARE - amestec
Uneori și un fan adevărat al sortimentelor pure este dornic de o schimbare. La fel și un iubitor al băuturilor de fructe poate vrea să cunoască gusturi noi. Ambii pot paria acum pe un ceai clasic într-o haină nouă. La frunze de ceai alb și verde de calitate, am adăugat fructe de goji, afine, ananas, papaya și kiwi. Rezultatul este un amestec cu gust proaspăt, plăcut fructat, ușor revigorant, care creează dependență, desigur, în cel mai bun sens al cuvântului.
Compoziție
Ceai alb Pai Mu Tan 46%, Ceai verde China Sencha 37%, Aromă naturală, Ananas confiate (ananas, zahăr), Papaya confitata (papaya, zahar), Goji 2%, Merișoare liofilizate 2%, KiwiInfuzia și gustul ceaiului
Amestecul de ceai Goji cu merișoare îmbină delicatețea ceaiului alb, ușoara astringență a ceaiului verde și, bineînțeles, dulceața și suculența fructelor. Este atât de echilibrat încât vă puteți bucura cu adevărat de fiecare dintre componentele sale, oferindu-vă totodată o experiență complexă și armonioasă. Amestecul de ceai Goji cu merișoare este potrivit atât în varianta caldă cât și cu gheață.
Originea ceaiului
Să începem cu ceaiul alb, deoarece este cel mai delicat dintre toate ingredientele folosite și în același timp foarte rar. Pai Mu Tan (în traducere Bujor alb) a fost inițial destinat curții imperiale, deoarece era disponibil în cantități foarte mici și gustul său era extrem de delicat. Aici nimic nu s-a schimbat.. Frunzele de ceai aproape nefermentate dețin încă un loc ferm printre ceaiurile unicat demne de atenția iubitorilor de ceai. Se produc de obicei din soiuri speciale de arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis), pe care lucrătorii le culeg manual în lunile martie și aprilie. Pentru ceaiul alb, este necesar să se culeagă în special mugurii și primele frunze fine. Se lasă să veștejească puțin timp și se usucă imediat, la temperaturi scăzute într-o perioadă mai lungă de timp. Și acesta este întregul secret al ceaiului alb Pai Mu Tan ...
Pe de altă parte, Sencha verde trece printr-un proces ceva mai complex în timpul producției, care diferă în funcție de regiune. În Japonia, după ce se culeg frunzele, se lasă să veștejească, apoi sunt expuse scut la aburi în mod repetat și sunt rulate în ace subțiri. În China, în loc să se expună la aburi, se prăjesc într-o tigaie. Datorită acestei proceduri, ceaiul capătă nuanțe plăcute de fum. Însă, nu de puține ori producătorii chinezi adoptă metoda japoneză de producție, așa cum este și în cazul ceaiului Sencha din amestecul Goji cu merișoare.
Să ne oprim și la ingredientele, care oferă ceaiului principalele arome - goji și merișoare. Primul ingredient este cunoscut ca fructul plantei Lycium chinense. Boabele roșii-portocalii ale arbustului, care crește natural în Asia, dar și în Insulele Hawaii, au un gust moderat acrișor și conțin o serie de substanțe valoroase (vitamina B1, B2, fier, zinc). Medicina chinezească folosește goji de sute de ani, în primul rând pentru creșterea imunității, în cazul alergiilor sau a problemelor de vedere.
Merișoarele sunt fructe roșii, acrișoare ale arbustului Vaccinium vitis-idaea, care cresc preponderent în țările nordice. La fel ca și goji, merisoarele sunt folosite pentru tratarea multor afecțiuni - de la diaree la afecțiuni ale vezicii biliare până la diabet. Sunt bogate în vitaminele A, E, C, conțin și fier, calciu, magneziu și sodiu și flavonoide cu efecte antibacteriene.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
1. Ceaiul Goji cu merișoare se prepară cu apă la o temperatură de 70 - 80˚C, într-un raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
3. Se lasă la infuzat 3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
4. Acest ceai este multi-infuzie, puteți prepara până la 3 infuzii dintr-o singură doză.