075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro

De ce marfa de la noi?

  • Transport gratuit de la 189 lei
  • Clienții satisfăcuți
  • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 



Karkade: o băutură atractivă cu efecte interesante

30. 9. 2021 2 minute citire
Rece și cald, cu mentă, ghimbir sau rom alb, pentru situații în care trebuie să scădem tensiunea arterială sau să scăpăm de ceva grame. Karkade este cunoscut în toată lumea. Se prepară în zeci de variante și își menține popularitatea datorită conținutului ridicat de antioxidanți, antociani, aminoacizi esențiali și vitamine. Faceți cunoștință: hibiscus sudanez.

De unde vine hibiscus

În Italia sau Egipt se numește carcadè, în Senegal este bissap, în Panama este saril. Și lista denumirilor sale cu siguranță nu se termină aici. Dar acum să ne concentrăm asupra felului cum arată de fapt hibiscusul sudanez (Hibiscus sabdariffa) și unde crește. Este o plantă anuală din familia nalbei, care crește până la doi metri în înălțime. Frunzele sale verzi au nervur roșiatice. Însă hibiscusul este interesant datorită florilor sale, ale căror petale roșii au un gust acrișor și sunt folosite ca aliment și medicament. Încă de pe vremea vechilor faraoni! Atunci a primit numele său - l-a primit de la ibis, pasărea sacră care îl întruchipează pe zeul Thoht.

Hibiscus, popularul trandafir chinezesc se cultivă în principal în India, China și Africa, dar îl puteți găsi și în zonele tropicale și subtropicale. Până în prezent, au fost identificate peste 200 de specii de hibiscus, dintre care unele se găsesc și în sudul Europei (ca plante ornamentale).

Reglează tensiunea, activează pierderea în greutate, protejează ficatul

Proprietățile vindecătoare ale băuturii karkade au fost menționate deja în papirusul lui Ebers, un înscris medical străvechi găsit în Luxor, Egipt, a cărui origine a fost datată de arheologi în jurul anului 1150 î.Hr. Include câteva sute de rețete, dar și vrăji, care scapă de boli și demoni.

Concluziile cercetărilor actuale sunt mai puțin magice, dar mult mai întemeiate. Karkade conține, printre altele, flavonoide, quercetină, cianină, acid oxalic, acid citric, vitamine B (tiamină, riboflavină, niacină), vitamina C, caroten și acizi grași. Datorită acestora, este folosit ca un antioxidant puternic și ca mijloc de regenerare celulară.

Efectele cele mai frecvent citate ale băuturii karkade includ un efect pozitiv asupra sistemului natural de apărare al organismului, susțin vindecarea țesuturilor, producția de colagen și întărirea cartilajului și a oaselor. Consumul de infuzie de karkade are un efect pozitiv asupra optimizării tensiunii arteriale sistolice și diastolice, o serie de studii indică o posibilă capacitate de scădere a colesterolului HDL (așa-numitul colesterol bun, care reduce riscul depunerii de colesterol LDL în artere) . Ca urmare, ajută la buna funcționare a inimii și a sistemului vascular.

În același timp, s-a constatat că infuzia din florile de hibiscus sudanez are potențialul de a reduce nivelul zahărului din sânge și, astfel, de a preveni creșterea în greutate sau de a activa descompunerea grăsimilor. Este descris efectul hibiscusului asupra nivelului de estrogen - unele femei îl foloseau pentru a induce menstruația, care pentru alții poate prezenta un risc semnificativ.

La sfârșitul listei cu proprietăți uimitoare, trebuie să adăugăm și atenționările: la persoanele sensibile, consumul de karkade poate provoca o reacție alergică. Combinațiile cu anumite medicamente trebuie, de asemenea, luate în considerare cu atenție, în special medicamente pentru hipertensiune arterială sau diabet. De asemenea, vă recomandăm să evitați karkade în timpul sarcinii și alăptării. În general, dacă avertismentele de mai sus nu se aplică pentru dvs., se recomandă un consum de 2-3 căni pe zi.

Cu mentă, ghimbir, cuișoare sau rom? Depinde de gusturi.

Așa cum am scris la început, karkade are un gust acrișor pronunțat. Prin urmare, se servește de obicei cu zahăr și suc de lămâie, de asemenea, se folosește la amestecuri de ceaiuri din plante. Acest lucru se face mai ales în Europa.

În Africa, unde hibiscusul este acasă, veți găsi karkade la fiecare piață. Senegal l-a ales ca băutură națională, l-a numit bissap și îl prepară cu mentă sau ghimbir. În Ghana de numește sobolo, în Nigeria zobo. De asemenea, merită remarcat faptul că în Sudan (precum și în Egipt) nu lipsește de la nicio nuntă.

Dacă întâlniți în Caraibe aquas frescas, să știți că este o băutură din suc proaspăt de hibiscus. În Jamaica se consumă cu zahăr, cuișoare, scorțișoară și puțin rom alb. Servit rece, face parte din tradițiile locale de Crăciun. Locuitorii din Panama folosesc karkade pentru a prepara băutura saril - florile se fierb cu ghimbir tocat, zahăr, cuișoare, scorțișoară și nucșoară.

Când un comerciant din Thailanda vă oferă o pungă de plastic umplută cu o băutură roșie cu gheață, cu siguranță este o băutură karkade puternic îndulcită, numită grajeab.

V-ați inspirat? Trebuie să încercați neapărat o ceașcă de ceai roșu din hibiscusul sudanez. Tunați peste 1-2 lingurițe de hibiscus apă clocotită și lăsați să infuzeze timp de 10 minute. Apoi strecurați și experimentați după gust și dispoziție.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »