MANDARINA DULCE - ceai de fructe
Ce altfel de gust decât de mandarine poate avea acest ceai de fructe. Pe lângă citricele suculente, vei găsi în el mango, căpșuni sau mere. Toate de cea mai bună calitate, conservate cu grijă, amestecate în raport ideal. Turnați apă peste amestec și veți obține o băutură revigorantă, cu gust dulce de fructe, care vă încălzește iarna și răcorește vara. Și pentru că nu conține teină, îl puteți savura dimineața, la prânz și seara.
Compoziție
Bucăți de mere, Stafide, Bucăți de morcov, Mango confiate (mango, zahăr), Svecla rosie, Floare de hibiscus, Mandarină 5%, Aromă naturală, Bucăți de căpșuni, Floare de sofrănelInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul de fructe Mandarine dulci se potrivește perfect cu numelui său. Pregătiți-vă pentru o băutură proaspătă de citrice, dar minunat de dulce. Chiar dacă mandarinele sunt portocalii, băutura este roșie datorită hibiscusului. În același timp, datorită hibiscusului este plăcut acrișoară, ceea ce este perfect echilibrat de morcovi dulci, sfeclă, mango și căpșuni.
Acest ceai este potrivit pentru a fi consumat în varianta fierbinte, dar și sub formă de ice tea.
Originea ceaiului
Mandarine? Aproximativ 33 de milioane de tone sunt recoltate anual în lume. Cel mai mare producător este China, urmată de Spania, Brazilia, Japonia, Iran și alte țări. Una dintre primele mențiuni despre mandarine apare în legătură cu maiorul Atway, care ar fi adus mandarine din Maroc (exact din orașul marocan Tanger) în Florida. În 1843 și-a vândut plantațiile de mandarini, presupunem că la un preț foarte avantajos.
Datorită Tangerului, mandarina poartă numele englezesc Tangerine, însă botaniștii i-au dat un nume mai puțin poetic - Citrus reticulata. Din punct de vedere al aspectului, arborele de mandarine este destul de decorativ. Este un arbore mai mic, care atinge o înălțime maximă de 6 metri, are coroana rotundă și multe frunze ovoide. Mandarinele înfloresc cu flori albe, plăcut parfumate. Fructul este bine cunoscut tuturor. Experții îl descriu cu cuvântul hesperidin, dar nouă ne ajunge să știm doar că are o formă sferică, o culoare portocalie și ascunde bucăți suculente în formă de semilună sub coajă. Conține și semințe albe. Mandarinele sunt plante termofile, deși tolerează temperaturi mai scăzute pe termen scurt. Se cultivă în zonele tropicale și subtropicale, în multe soiuri și varietăți.
De ce aceste citrice sunt atât de populare este probabil clar. Au un gust grozav, conțin multe substanțe benefice și miros minunat. Mandarinele sunt cel mai des folosite pentru consum direct, bineînțeles că sunt și conservate, procesate în sucuri sau concentrate. Mai mult de trei sferturi din fruct este format din apă, restul sunt carbohidrați, grăsimi și proteine. Cantitatea de vitamina C este semnificativă - într-o mandarină există aproximativ 30 la sută din necesarul zilnic. Pe lângă fructe, există și o cerere pentru coajă de mandarine din care sunt presate uleiurile esențiale folosite la producerea parfumurilor.
În ceea ce privește beneficiile consumului de mandarine, să menționăm că, datorită vitaminei C, acestea contribuie la susținerea sistemului imunitar, au potențialul de a menține vitalitatea sistemului nervos și contribuie la funcționarea normală a creierului și a sistemului circulator.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Preparați ceaiul cu apă fierbinte de 100 ⁰C în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 8-10 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Valoarea energetică: | 15 kJ / 4 kcal |
Grăsimi: | 0.5 g |
din care saturați: | 0.1 g |
Carbohidrați: | 0.9 g |
din care zaharuri: | 0.9 g |
Proteină: | 0.5 g |
Sare: | 0.01 g |