

RĂDĂCINĂ DE PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) - plantă
Păpădia are multe denumiri populare. Unii o numesc crestățea, lăptucă, lilicea, papalungă, pilug, turci, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, alții floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii sau pui-de-gâscă. Planta, care luminează toate pajiștile cu florile sale galbene în fiecare primăvară, este o plantă medicinală tradițională. Rădăcina sa este utilizată pentru a susține digestia și purificarea sângelui. Plafarele menționează rezultate excelente în spălarea pielii cu decoctul din rădăcină. Îl luminează și îl reîmprospătează.
Compoziție
Păpădie 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Gustul plăcut dulce-amărui este învăluit în aroma surprinzătoare de ciocolată neagră
ORIGINEA PLANTEI
Persanii au numit rădăcina acestei plante un mic poștaș pentru că o considerau un mesager al veștilor bune pentru sănătatea noastră.
Adevărul este că, la auzirea cuvântului păpădie, puțini oameni își imaginează rădăcina. De obicei, primul lucru care le vine în minte este o coroană de flori galbene strălucitoare, suflatul pufului de argint sau o salată de primăvară din frunze.
Rădăcina este pur și simplu ultimul lucru la care ne gândim. Din punct de vedere al medicinei naturiste, însă, ar trebui să fie exact opusul. La urma urmei, aceasta are și o poziție de neclintit în medicina populară chineză sau în medicina ayurvedică.
Rădăcina de păpădie (Taraxacum officinale) este relativ mare. Se poate aduna tot anul, dar perioada ideală este toamna. Din rădăcina prăjită se poate prepara un excelent înlocuitor fără cofeină al cafelei, dar puteți întâlni și bere sau băuturi spirtoase originale. Foarte importantă este infuzia, care se prepară din rizomul uscat și conține o serie de substanțe benefice.
Este bogată în vitaminele A, B, C și D și conține, de exemplu, calciu, fier, magneziu și zinc. Decoctul nu are efecte secundare cunoscute, cu toate acestea, vă recomandăm consultarea prealabilă cu medicul dumneavoastră pentru persoanele cu boală hepatică. Ca întotdeauna, vă recomandăm o pauză scurtă după opt săptămâni de utilizare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Rădăcina de păpădie se fierbe timp de 5 - 10 minute în proporție de 1 linguriță de rădăcină la 100 ml de apă.
- Apoi se strecoară.
- Sau puteți de asemenea să adăugați peste 2 lingurițe de rădăcină la 250 ml de apă rece, lăsați la macerat peste noapte și a doua zi aduceți până la punctul de fierbere după care strecurați.




















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit
