075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

RAY LOVE - ceaiul care înflorește

Cod: 1310

Cum v-ar plăcea un ceainic iluminat de o rază de dragoste? Ceaiul care înflorește Ray Love va lumina fiecare inimă. Frunzele de ceai legate prin metoda tradițională sunt împodobite de florile de gălbenele de această dată. După turnarea apei calde, iubitorul de ceai va vedea cum se desface încet un mugure verde-portocaliu. Nu necesită multe momente de atenție concentrată. Bucurați-vă de relaxarea ceaiului cu toate simțurile.

Pachete mari:
Pachete mici:
185,5 Lei /250 g 74,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 29. 7. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Gust
Gust:
Proaspăt
Pentru copii
Pentru copii:
de la 6 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

Ceai verde, Flori de gălbenele

INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI

Ceaiul care înflorește Ray Love are un gust delicat, ușor astringent. La baza lui se află ceaiul verde chinezesc de calitate, care corespunde atât gustului, cât și aromei și culorii infuziei. Infuzia are o culoare galben deschisă până la galben-verzuie. Florile de gălbenele nu afectează proprietățile gustative ale ceaiului.

ORIGINEA CEAIULUI

Se spune că primele ceaiuri care înfloresc au fost create în principal pentru distracție. Acestea trebuiau să-l înveselească pe împăratul dinastiei Song, care a condus China între anii 960-1279. Aparent intenția s-a îndeplinit, deși nimeni nu s-a gândit să consume băutura la momentul respectiv. Blooming Tea (în unele zone Flowering Tea) a rezistat de secole și în prezent ne putem bucura de acest ceai și în Europa. Deși a fost adus la noi abia la mijlocul secolului XX.

Nu se cunosc prea multe informații despre istoria ceaiurilor care înfloresc. La fel cum și producția lor rămâne învăluită în mister. Însă, se știe că acestea există de câteva sute de ani și nu pot fi legate decât de cei mai experimentați și pricepuți muncitori chinezi.

Frunzele arborilor de ceai chinezesc se recoltează manual și se separă cu atenție vârfurile de frunzele întregi. Recolta se transportă în fabrici de prelucrare, unde ceaiul este agitat ușor și apoi se usucă la 110°C. Artiștii, deoarece nu se pot numi altfel oamenii care produc aceste ceaiuri, leagă cu o grijă specială frunzele și vârfurile pre-uscate cu o ață. La fel ca frunzele de ceai, și florile diferitelor plante sunt cântărite cu o precizie la grame. Apoi se introduc în buchete cu ajutorul unor ace de lemn, astfel încât să se poată dezvolta frumos după ce sunt acoperite cu apă. La final, se ia o pânză în mână, în care înghesuie fiecare buchet, se fixează și astfel primesc forma specifică. Bilele și sferele astfel pregătite sunt uscate într-un uscător la 90°C.

Cea mai mare parte a producției de ceaiuri care înfloresc provine din provincia chineză Yunnan. La frunze de ceai se adaugă flori de crin, hibiscus, crizanteme, iasomie, osmanthus sau gălbenele. Conform tradiției, ceaiul înflorit este un simbol al vieții îndelungate, deci este un cadou popular pentru membrii familiei și prieteni.

Un pachet de 100 de grame de ceai care înflorește, conține de obicei 12-15 bile, în funcție de mărimea lor. Ceaiul se desface în câteva secunde sau în câteva minute.

Ierbar și efecte ceaiuri

Ceai verde
Ierbar și efecte ceaiului verde
Gălbenele
Ierbar și efecte gălbenelelor

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 °C Timp de pregătire 3-5 minute

Instrucțiuni de preparare

 1. Ceaiul care înflorește - 1 porție (bilă) se prepară cu 0,3 l de apă la temperatură de 80 °C.
 2. Timpul de infuzare este de 3-5 minute.
 3. Dintr-o floare se pot prepara mai multe infuzii. Număr de infuzii 2-3.
  Gust și tonuri:
  Intensitatea
  Amărăciune
  Cantitatea de teine
  Calitate
  Udare repetată

  Aveți nevoie de ajutor?

  Contactați pe Petra!
  075 68 04 606
  petruta@manutea.ro
  Ajutați pe alții să aleagă:

  Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

  Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


  PEPITA DE AUR - ceai care înflorește
  Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

  PEPITA DE AUR - ceai care înflorește

  Într-adevăr ca si un mugur mic arata un alt ceai din sorta ceaiului infloritor. Dar sa nu vă lasati înșelați - acesta nu va ramane nemișcat pe fund. De îndată ce vine în contact cu apa, începe să se deschidă incet și din el infloreste o floare minunata în două culori. Ajuta la depășirea stresului, epuizării și readuce bucurie in viață. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
  Pachete mari:
  Pachete mici:
  226,3 Lei /250 g 90,5 Lei /100 g
  Ceai proaspăt livrăm luni, 29. 7. 2024

  PERLĂ NEAGRĂ - ceai infloritor
  Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

  PERLĂ NEAGRĂ - ceai infloritor

  Raritate - ceaiul negru, legat manual, astfel încât 1biluta este suficientă pentru o ceașcă mare de ceai, după turnare, mugurul ceaiului se deschide int-o perlă frumoasa de culoare roz- roșie. Acest ceai înfloritor are aroma unica a ceaiului negru cu florile dulci. Într-un pachet de 100 de grame, există aproximativ 15 bile de ceai înfloritor în funcție de greutate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
  Pachete mari:
  Pachete mici:
  244,1 Lei /250 g 97,6 Lei /100 g
  Ceai proaspăt livrăm luni, 29. 7. 2024

  FLOAREA IUBIRII - ceai infloritor
  Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

  FLOAREA IUBIRII - ceai infloritor

  Oricine a luat în mâinile sale frunze legate de ceai, imediat devine curios. Oare cum înflorește ceaiul? Ce culori va avea? Și oare va gusta bine? Faceti rost de floarea iubirii și veti vedea singuri. Noi doar dezvăluim că este legat manual din frunze verzi de ceai și o floare roșie frumoasă. Nimic mai mult! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
  Pachete mari:
  Pachete mici:
  197,3 Lei /250 g 78,9 Lei /100 g
  Ceai proaspăt livrăm luni, 29. 7. 2024
  Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
  Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

  Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »