SCHINEL (Cnicus benedictus L.) - plantă
Nu numai la oameni, dar și în cazul plantelor este valabilă expresia nomen est omen. Benedictus în traducere înseamnă binecuvântat, așa că acest benedict are capacitatea de a acționa cu adevărat extraordinar. Plantă medicinală mediteraneană cu efecte tonice asupra tractului digestiv, proprietăți vindecătoare și de întărire. Atenție, dar ca și în alte cazuri și aici este valabil: totul cu moderație. La fel și în cazul plantei benedict.
Compoziție
Schinel (Cnicus benedictus) 100%ORIGINEA PLANTEI
Este denumit în diverse moduri - iarbă amară, șofran sălbatic, scai amar. Această plantă este legată de legenda lui Carol cel Mare. Armata lui în timpul războiului a fost amenințată de pericolul ciumei. Conducătorul a vrut să renunțe la luptă și să se retragă, dar atunci i-a apărut un înger și l-a sfătuit să tragă o săgeată. Acolo unde va nimeri săgeata, va găsi o comoară, care va proteja soldații. Și ați ghicit corect, a fost chiar schinelul.
Schinelul poate crește până la o înălțime de 60 cm. Are frunze distinctive și o floare galbenă ciufulită. Este tipic zonei din jurul Mării Mediterane, unde alege un sol uscat, dar de calitate. Partea aeriană a plantei se culege în plină creștere pentru a fi bogată în substanțe benefice sănătății. Apoi se usucă lent la temperaturi scăzute în jur de 30°C.
Schinelul este o plantă comestibilă. În Scoția, se punea o frunză între două felii de pâine unsă și se obținea o gustare hrănitoare și destul de gustoasă. Cel mai frecvent, însă, se prepară infuzie din partea aeriană a plantei. Se poate consuma ca atare sau se poate utiliza pentru comprese și băi. Accelerează vindecarea rănilor și a pielii iritate. Cel mai mare beneficiu pentru sănătatea noastră este însă efectul său asupra ficatului și a rinichilor. Este apreciat și de mamele care alăptează, pe care le poate ajuta la producerea lactației.
Decoctul din schinel poate fi consumat într-o cantitate rezonabilă timp de șase până la opt săptămâni, după care recomandăm o pauză. Cu toate acestea, nu îl recomandăm femeilor însărcinate și persoanelor care iau medicamente pentru reducerea acidității în stomac.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.