Sichuan Pi Lo Chun - ceai verde
Extrem de popular, extrem de proaspăt. Ceaiul verde Sichuan Pi Lo Chun are un gust delicat, floral-fructat, cu o notă de umami. Aroma sa ierboasă este răcoritoare, iar culoarea aurie a infuziei înveselește orice moment. Ploaie de primăvară, așa cum se numește comoara din faimoasa provincie chineză, are puțină teină, așa că vă poate însoți pe tot parcursul zilei.
Compoziție
Ceai verde Sichuan Pi Lo Chun 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Sichuan Pi Lo Chun va oferi o infuzie de culoare aurie, cu o aromă frumoasă și proaspătă, atunci când se toarnă peste apă fierbinte (atenție, pentru acest ceai apa trebuie să fie la temperaturi de până la 80 °C). Gustul este floral și fructat. Nici iubitorii de umami nu vor fi dezamăgiți - cel de al cincilea gust popular și oarecum misterios îi va seduce de la prima înghițitură. În ansamblu, ceaiul este plin, armonios și proaspăt.
Originea ceaiului
Provincia chineză Sichuan se caracterizează prin diversitate geografică și climaterică. Bazinul Sichuan este înconjurat de munți iar în partea de est de platoul Tibetan. Câmpiile joase au o climă subtropicală umedă, cu ierni cețoase și umede și veri fierbinți, în timp ce câmpia vestică are o climă montană mai rece. Această diversitate susține o biodiversitate bogată și ecosisteme diverse.
Ceaiul Sichuan Pi Lo Chun se cultivă pe pantele munților, în condiții favorabile care oferă arborilor de ceai tot ce au nevoie - sol fertil, umiditate și soare. Ca urmare, frunzele absorb aroma unică, iar ceaiul rezultat are o aromă minunată și complexă.
Nu degeaba ceaiurile Pi Lo Chun sunt denumite „ploaie de primăvară”. Fermierii le recoltează primăvara. Ei se concentrează exclusiv pe frunzele și mugurii tineri, cei mai mici, ceea ce garantează un gust delicat și un ceai de calitate superioară. Procesul de producție implică o scurtă expunere la temperaturi ridicate și rularea în forma caracteristică. La final, ceaiul trebuie să fie uscat încet și cu grijă. Acest ceai verde, considerat una dintre perlele culturii chinezești a ceaiului, necesită o manipulare delicată. Pentru a nu pierde niciuna dintre nuanțele de aromă pe care le oferă, se prepară prin turnarea apei la o temperatură maximă de 80 °C. Datorită conținutului scăzut de teină, ceaiul Sichuan Pi Lo Chun poate fi savurat pe tot parcursul zilei.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă la o temperatură de 70-80 °C (la aproximativ 2 minute după ce a fiert apa), în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru a prepararea ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.