Simfonia de cocos și rom - ceai de fructe
De ce aveți nevoie pentru odihnă și regenerare? Nu de prea multe. Ceai de fructe Simfonia de cocos și rom, un fotoliu confortabil, o pătură caldă și o companie plăcută. Am pregătit un amestec unic de ceai din mere suculente, stafide dulci și cocos exotic. Împreună cu bucățele de scorțișoară, hibiscus și felii de migdale, vă va purta cu ușurință oriunde doriți să mergeți. Poate chiar într-un paradis tropical.
Compoziție
Bucăți de mere, Stafide, Nucă de cocos 15%, Scorțișoară, Hibiscus, Aromă de rom 4%, Felii de migdale, Aromă naturalăINFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Simfonia de cocos și rom - ceaiul de fructe are o culoare roz delicată atunci când se toarnă peste apă fierbinte. Miroase plăcut a nucă de cocos, dulceag și, într-adevăr, puțin a rom. Când îl gustați pentru prima dată, puteți simți aroma deliciosă de nucă de cocos, care este repede completată de note calde și picante de scorțișoară. Fiecare înghițitură este dulce, condimentată și răcoritoare.
ORIGINEA CEAIULUI
Chiar știți totul despre nuca de cocos? Haideți să vorbim puțin mai mult despre acest ingredient esențial din ceaiul de fructe Simfonia de cocos și rom. Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos (Cocos nucifera). Este cunoscută pentru valoarea sa nutritivă ridicată și pentru diversele sale utilizări. Are origini în Indonezia, mai exact probabil în Insulele Sunda, de unde s-a răspândit în multe părți ale lumii. Și în mod destul de natural. A traversat oceane și mări datorită capacității sale de a pluti pe apă.
Palmierii de cocos prosperă în climatele tropicale cu ploi adecvate. În condiții favorabile, nucile de cocos pot germina. De obicei, noile plante produc fructe după trei ani. Cei mai mari producători de nuci de cocos sunt Indonezia, Filipine și India, care, împreună, recoltează aproximativ 70 la sută din producția mondială totală. Alți mari producători sunt Sri Lanka, Brazilia, Vietnam, Papua Noua Guinee, Myanmar, Mexic și Thailanda.
Există trei soiuri principale de palmieri de cocos: Tall (înalt), Dwarf (pitic) și Hybrid (hibrid). Palmierii înalți au o viață economică mai lungă, în timp ce palmierii pitici încep să dea roade mai devreme, dar au o viață economică mai scurtă. Palmierii hibrizi oferă, în general, producții mai mari și o calitate mai bună a recoltei.
Nuca de cocos este bogată din punct de vedere nutrițional, iar părțile sale sunt folosite în diverse aplicații culinare și industriale. Pulpa de nucă de cocos este bogată în fibre și grăsimi sănătoase, în timp ce apa de cocos este cunoscută pentru proprietățile sale hidratante. Uleiul și untul de cocos se folosesc adesea la gătit și la copt, dar și în industria cosmetică. Făina de cocos este o alternativă fără gluten la făina de grâu. Așa-numita copra - miezul măcinat și uscat al nucii de cocos - este foarte bine cunoscută și populară. Coaja de nucă de cocos poate fi folosită pentru a produce coir, o fibră textilă cu proprietăți izolatoare excelente. Ați învățat ceva nou? Noi credem că da. Acum nu mai rămâne decât să gustați ceaiul care conține nucă de cocos, extrem de interesantă.
Bineînțeles, merită menționate și merele din ceai. Mărul este un fruct rotund, comestibil. Este fructul pomului de măr (Malus domestica) cultivat în întreaga lume. Originea merelor poate fi găsită în Asia Centrală. Însă nu numai acolo, dar și în Europa se cultivă de mii de ani. Sunt bogate în vitaminele A, B6, C, E și K. De asemenea, conțin minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan și potasiu.
Și să nu uităm de scorțișoară, scoarța aromată a copacilor tropicali veșnic verzi din familia Lauraceae. Cei mai important din punct de vedere al producției este arborele de scorțișoară din Ceylon, originar din Sri Lanka, și arborele de scorțișoară chinezească, originar din Birmania, care este cultivat și în sudul Chinei, în Thailanda și în Indonezia. Scorțișoara conține substanțe valoroase, cum ar fi cinamaldehida, care îi conferă aroma și gustul caracteristic, și este cunoscută pentru efectele sale pozitive asupra digestiei și a revigorării generale.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul de fructe se prepară cu apă la 100 ̊C, în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru a prepara ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 8-10 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.