PRUNE CU SCORȚIȘOARĂ - ceai de fructe
Prunele dulci sunt iubite din antichitate. Se foloseau pentru o digestie buna. Și nu este de mirare că fructele suculente apar în ceaiuri. Turnat cu rooibos și scorțișoară, da băuturii un gust si aromă necomparabilă. Prune cu scorțișoară puteti consuma iarna și vara, dimineața și seara. Nu conține teină, nu are nevoie de alte arome. Pe scurt, marca ideală.
Compoziție
Bucăți de mere, Floare de hibiscus, Stafide, Rooibos, Scoarță de măceșe, Scorțișoară 5%, Aromă naturală, Bucăți de prune 4%Infuzia și gustul ceaiului
Senzaționala infuzie galben-portocalie va bucura nu numai prin aspectul său, ci mai ales prin aromă și gust. Acestea nu pot fi altfel, decât pline de prune, scorțișoară și stafide. Ceaiul dulce Prună cu scorțișoară nu are nevoie de asezonare de nici un fel. Este minunat de unul singur. Însă dacă doriți, vă recomandăm o felie de lămâie sau o picătură de țuică de prune.
Originea ceaiului
Originea ceaiului Prună cu scorțișoară trebuie căutată în mai multe locuri. Ingredientele sale cele mai de bază sunt rooibosul și prunele. Primul a crescut în Africa de Sud, al doilea în Europa Centrală.
Rooibos, dealtfel și Redbush Teo, este produs din frunzele și crengile arbustului de ceai rooibos. Arbustul de aproximativ 150 centimetri crește doar pe coastele dealurilor din Cederberg. Asta pentru că nu tolerează poluarea industrială și necesită condiții naturale foarte specifice. Și astfel, nici unde în lume nu s-a reușit înființare unei plantații pe care ar prospera arbuștii rooibos. După recoltare, crengile întregi, cu tot cu frunzele acoperite de peri, se toacă și se răstoarnă în grămezi mari, unde se lasă să fermenteze câteva ore. Rooibosul se usucă la soarele african fierbinte.
Prunele sunt fructele prunului, pomul care este acasă atât în țara noastră, cât și aproape oriunde în Europa Centrală. Prunele ovale de culoare albastru închis, cu sâmburi în interior, miros intens și se disting prin pulpă suculentă. În scopul producerii ceaiului vrac, bucăți mari și coapte de prune au fost conservate prin liofilizare, adică prin congelare în vid. Nu au pierdut astfel vitaminele valoroase, nu și-au pierdut nici aroma și gustul naturale.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1,5 - 2 lingurițe la 2-2,5 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul de fructe se adaugă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1,5 până la 2 lingurițe la 200-250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 8-10 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.