075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro

De ce marfa de la noi?

  • Transport gratuit de la 189 lei
  • Clienții satisfăcuți
  • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 



Sunătoarea previne problemele digestive, ameliorează dureril

30. 3. 2021 3 minute citire
Nu vă simțiți bine? Aveți dureri articulare? Simțiți că ați răcit? Dacă alegeți sunătoarea nu veți greși. Planta denumită adesea pojarniță este plină de substanțe cu efecte vindecătoare dovedite. Nu este de mirare, pentru că a ajutat oamenii din Grecia antică și până în prezent este unul dintre cele mai căutate daruri ale naturii.

Sunătoarea este subiectul a sute de studii farmacologice și evaluări clinice.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) cu siguranță merită atenție. Este utilizată frecvent în tablete, capsule, ceaiuri și tincturi, care la sfârșitul anilor '90 au fost produse numai  în Europa în valoare de 6 miliarde de dolari! Monografiile, farmacopeele și tratatele fitoterapeutice, care descriu sunătoarea sunt greu de numărat. Pariem că ați auzit multe despre proprietățile acesteia. Să facem un rezumat, cu siguranță va fi util și pentru toată lumea.

Ce proprietăți are sunătoarea:

Ce este sunătoarea?

O plantă înaltă cu flori de culoare galben deschisă până la nuanțe de cupru, ale căror margini sunt înconjurate cu puncte negre, care face parte dintre plantele medicinale importante. În ierbarele vechi a fost denumită și iarba sângelui, pojarniță, drobișor, fălcățea, harnică, închegătoare. Toate se bazează pe efectele sale, care o situează printre plantele cu spectru larg de utilizare. Sunătoarea (Hypericum perforatum) crește în locuri pline de soare, în zonele joase și la altitudini medii. În prezent este răspândită în afară de Europa (unde își are originea), și în Africa de Nord, Asia și America de Nord și de Sud. Oamenii folosesc sunătoarea pentru a combate tot felul de afecțiuni de peste 2.000 de ani. PS: Când frecați florile de sunătoare între degete, acestea se vor colora cu un pigment roșu ca sângele.

 


Printre cele mai interesante substanțe pe care oamenii de știință le-au identificat în frunzele și tulpina de sunătoare sunt hipertrofina și hipericina. Conține și substanțele active rutină, quercetină, chempferol, hiperforină și alți compuși. Grație acestor substanțe sunătoarea:


Ajută persoanele să aline durerile, indiferent dacă sunt post-traumatice, cronice, din „supraîncărcare” sau așa-numite dureri fantomă după amputarea membrelor, accelerează vindecarea rănilor, oferă beneficii semnificative persoanelor, care suferă de tulburări de dispoziție, anxietate, sentimente de tristețe, pierderea elanului și scăderea concentrației, influențează pozitiv calitatea somnului, liniștește, protejează împotriva infecțiilor virale și reduce activitatea inflamatorie (inclusiv inflamația trigemenului), are un efect benefic asupra tenului, prezintă potențial în tratamentul dependențelor (alcool, nicotină), este recomandată în probleme menstruale și climaterice, susține buna funcționare a stomacului, vezicii biliare și a ficatului.


Nu uitați de regula de precauție. Și plantele pot provoca unele reacții adverse prin puterea lor naturală. Sunătoarea, de exemplu, provoacă fotosensibilitate. Așadar, cei care beau ceaiul de sunătoare o lungă perioadă de timp ar trebui să evite să stea în lumina directă a soarelui. Și, la fel ca în cazul altor plante medicinale, este adevărat că femeile însărcinate, persoanele cu boli cronice, utilizatorii de antidepresive și altele asemenea pot consuma sunătoarea doar cu precauție (de preferință după consultarea unui medic). Pentru a completa lista, mai adăugăm că  în legătură cu sunătoare, există informații despre posibilitatea reducerii efectului contraceptivelor hormonale.

Are un gust bun, pregătirea este simplă


În acest caz, iubitorii de ceaiuri de plante nu trebuie să-și facă griji în privința gustului băuturii. Putem spune că, o linguriță de miere transformă ceaiul de sunătoare într-o bunătate. Are un miros pronunțat de plante, gustul este dulce la început, mai târziu se simte o ușoară amăreală și astringență. 

Pentru a prepara un ceainic de ceai de sunătoare, utilizați 3-4 lingurițe de plantă uscată la aproximativ 300 ml de apă clocotită. Lăsați la infuzat 15 minute și strecurați. Puteți consuma acest ceai de trei ori pe zi. Specialiștii recomandă să nu beți o astfel de băutură mai mult de 6 săptămâni, după care ar trebui să faceți o pauză de 3 luni.

Un amestec propriu? De ce nu

Cu sunătoarea vă puteți juca puțin. Se potrivește de minune în amestecurile de ceai. Ceaiul combinat cu sunătoare, lavandă, mentă și roiniță  ajută la relaxare și liniștire. Pentru detoxifiere, se prepară amestecuri, care conțin sunătoare, urzică, coada șoricelului, hibiscus și rădăcină de oman. Sunătoarea are grijă și de un ten frumos împreună cu frunze de zmeur, flori de tei, hibiscus, turița mare și rădăcina de oman.

 

Surse: https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99ezalka_te%C4%8Dkovan%C3%A1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92750/ https://www.ruzovychroust.cz/2018/09/bylinkovy-serial-s-dr-popov-1-dil-trezalka-teckovana/

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »