

Turtă dulce călduroasă - ceai verde
Acesta este ceaiul de care vă veți bucura cel mai mult toamna și iarna. Atunci încălzește frumos și oferă energie, care poate lipsi în zilele scurte. Are gust de turtă dulce, dar cu siguranță nu îngrașă. Poate invers. Datorită ceaiului sencha, ghimbirului, scorțișoarei, anasonului și cuișoarelor, veți fi mai ușori și cu siguranță mai veseli.
Compoziție
Ceai verde Sencha, Semințe de chia, Ghimbir, Scorțișoară, Anason, Aromă naturală, Cuișoare, Anason stelatInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Turtă dulce caldă are gust exact așa cum descrie compoziția sa. Veți recunoaște în el scorțișoara, cuișoare, anason și ghimbir iar sencha îi adaugă o prospețime subtilă. Infuzia este de culoare galben deschisă și chiar miroase a turtă dulce.
Originea ceaiului
Când deschideți punga de ceai, veți fi atrași de mirosul plăcut al condimentelor și veți observa ace lungi verzi ale ceaiului sencha. Acestea îi conferă teină și, prin urmare, capacitatea de a vă împrospăta și a alunga oboseala. Sencha este un ceai tipic japonez, dar poate fi făcut și de producătorii chinezi. Și chiar de calitate superioară!
În China, ceaiurile sunt de obicei prelucrate prin prăjire într-o tigaie. Contactul frunzelor de ceai cu fundul fierbinte al unei tigăi mari de metal va opri fermentația și va păstra gustul și aroma unică ale sortimentului respectiv. În același timp, ceaiul capătă o nuanță ușor fumurie, ceea ce îi conferă profunzimea tipică. În cazul ceaiului sencha, procedura este diferită - fermentația este oprită prin expunerea repetată la abur a ceaiului. Rezultatul are un gust foarte proaspăt și pur. După expunerea la abur, frunzele sunt rulate, uscate și sortate. La final se obțin ace plate strălucitoare cu miros de iarbă, care în apa fierbinte se deschid în frunze întregi.
Dar să aruncăm o scurtă privire asupra celorlalte ingrediente ale ceaiului Turtă dulce caldă. De exemplu, chia, semințele plantei Salvia hispanica, populare printre fanii alimentației sănătoase, merită remarcate. Chia conține acizi grași nesaturați omega-3, care mențin, printre altele, funcția normală a sistemului nervos, contribuie la apărarea naturală și contribuie la structura corespunzătoare a oaselor. Semințele de chia erau consumate de vechii azteci, iar conform oamenilor de știință, era hrana lor de bază, se cultivau la fel de larg ca și porumbul.
Nu mai puțin interesant este ghimbirul, rizomul plantei Zingiber officinale cu un gust puternic picant. Ca și semințele de chia și ghimbirul făcut parte din gastronomie din cele mai vechi timpuri. Este folosit nu numai pentru aroma sa specifică, dar și pentru substanțele benefice pentru funcționarea optimă a sistemului digestiv și influențează favorabil capacitatea organismului de a face față inflamațiilor și virusurilor.
În al treilea rând să menționăm scorțișoara, o componentă aromată a ceaiului Turtă dulce caldă. Este scoarța copacului de scorțișoară Cinnamomum folosită atât în industria alimentară, cât și în industria cosmetică și farmaceutică. Scorțișoara este căutată în principal pentru conținutul ridicat de cinamaldehidă, dar și pentru cinamat de etil, eugenol, cumarină și alte substanțe. Datorită acestora miroase frumos, are și un efect benefic asupra metabolismului și a sistemului de apărare al organismului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă cu temperatură de 70-80 °C în raport de 1 linguriță la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MASALA CHAI - ceai negru

ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde
