

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
Frumos la prima vedere. Îndrăgit la primul gust. Aceasta este o ediție limitată de ceai din Munții Yi Wu. Se spune că în secolul trecut a existat o zonă tăiată de restul țării prin mile de deșert de neegalat. Poate că acestea sunt condițiile unice ale Chinei de Est, care dau ceaiului unic un gust moale, plăcut pământesc. Sau poate sunt mâinile fermierilor țărănești și a proprietarilor de grădini de ceai. Poate că coacerea de cinci ani. Judecati singuri ...
Compoziție
Ceai roșu Pu Erh YI WU MOUNTAIN 100%Infuzia și gustul ceaiului
I Wu Mountain Pu Erh de cinci ani se numără printre cele mai fine ceaiuri cu o delicatețe foarte plăcută.Nu este obișnuit ca un novice în ale ceaiului să se îndrăgostească imediat de Pu Erh. În acest caz însă, este foarte posibil. Gustul sugerează aroma pământie tipică pentru Pu Erh, numai cât să încunune savoarea armonioasă de ansamblu. Dulceața de final a băuturii rămâne pe cerul gurii mult timp. Infuzia are o culoare închisă, până la opacă.
Originea ceaiului
Nu este deloc ușor să descoperim originea acestui Pu Erh unic. Procesele sale de cultivare, recoltare și producție sunt protejate la fel de strict, ca invențiile faimoase ale lumii. Ceea ce știm însă, vă spunem cu bucurie. Această ediție excepțională a Pu Erh este produsă din frunze vechi ale plantelor de ceai sălbatice. Acestea sunt situate pe dealurile Yi Wu Mountain, împrăștiate la o altitudine de 650 până la 2023 de metri.
Culegerea lor nu este deci o chestiune mecanică, ci o chestiune de deplasare pe o pantă abruptă, acoperită de junglă, adesea nu foarte sigură. Frunzele sunt selectate foarte atent, culese desigur manual și coborâte la locul de procesare. În timpul producerii Pu Erh frunzele veștejesc scurt, după care este necesară oprirea oxidării naturale a enzimelor, la temeperaturi crescute, modelarea frunzelor de ceai și uscarea lor completă. Dar aceasta nu este de departe totul. Ca Pu Erh să fie cel mai bun Pu Erh, ceaiul uscat trebuie umezit, strâns în grămezi și lăsat la fermentat. Datorită tulpinilor Aspergillus și a celorlalte, care se găsesc pe frunzele de ceai, ceaiul poate matura până atinge gustul și aroma dorită. Uneori durează câteva zile, alteori luni.
În cele din urmă, producătorii trec la presarea ceaiului în discuri, cuiburi sau cărămizi. Chiar și în acest stadiu, ceaiului îi este lăsat suficient timp pentru maturare. În cazul I Wu Mountain Pu Erh a fost vorba de 5 ani întregi.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
1. Tăiați sau rupeți o bucată de Pu Erh suficient de mare pentru a se încadra într-o linguriță și turnați peste apă clocotită. Proporția este de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
2.Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
Ați vizualizat
