ALFALFA, LUCERNA (Medicago sativa) - praf
In tinuturile noastre nu puteti să nu o întâlniti. Și totuși s-ar putea să nu știti că arabii o numesc al-fal-fa, tatăl tuturor mancărurilor. Lucerna au cultivat-o în Roma antică, o găsim în medicina populară din India și China. Motivele popularitătii sale trebuie găsite în conținutul ridicat de proteine, aminoacizi, minerale și vitamine. Cu contribuția lor, obțineți energie și scutiți corpul de multe dificultăți.
Compoziție
Lucernă Alfalfa 100%Infuzie și gustul plantei
Praful de Alfalfa are o culoare verde deschis si se utilizeaza în lingurite. Se poate amesteca in băuturi, salate (la temperatura camerei), are gust plăcut dulce și foarte ușor ierbos.
Originea plantei
Apariția inițială a plantei numita Alfalfa se găsește în Asia Mica și Asia Centrală. De acolo, sa răspândit în Europa. Denumirea botanică a Medicago sativa este planta din familia legumelor, ajungând la o înălțime de 90 de centimetri. Această planta este caracterizată prin tulpină verticală, frunze triple și flori de culoare violet inchis. Fructele, care sunt păstăi, conțin semințe aplatizate, de culoare maro deschis. Sistemul radacinii este foarte bogat, care îl face rezistent la seceta prelungită. Sigur ați văzut aceasta planta pe langa drum sau marginile campurilor. Fermierii o cultiva ca si hrană pentru animale, dar pentru ca are capacitati de a îmbunătăți solul, utilizat ca o așa-numită „subsetiune“. Este de remarcat faptul că în anul 2000 aceasta planta a fost cea mai cultivată din lume. În 2006, producția mondială a fost de 436 milioane de tone.
În Republica Cehă, planta este uneori menționată ca lucernă sau lucinka, deoarece semințele sale noaptea ușor lumineaza. Dar în țările arabe o găsiți sub numele de-fac-facah sau al-fal-fa. Ceea ce înseamnă ca tatăl mâncarurilor sau mama tuturor medicamentelor.
Cine este interesat de istoria sa, ne spune că din Asia sa răspândit mai întâi în Grecia, în anul 490 î.Hr., când perșii au invadat teritoriul grecesc. Vechile texte ayurvedice au scris despre efectele semințelor și a germenilor. Cultivarea a fost descrisă de Ibn al-Awwam în secolul al XII-lea. În secolul al XVI-lea, lucerna a sosit în America. Astăzi, această planta este extinsă nu numai în Asia, ci și în America de Nord, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia și Anglia.
Alfalfa este bogată în clorofilă, proteine, calciu, vitamine din grupa B, vitamina C, D și E și K. Medicina populară o folosește abundent pentru intarirea generala a organismului si la previnirea mai multor afectiuni.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1 linguriță de plantă Alfalfa într-un pahar cu apă sau suc.
- Consumați pe stomacul gol, de preferință dimineața.
- Nu amestecați pulberea Alfalfa cu mâncare caldă, deoarece acest lucru ar deteriora ingredientele active.