BLACK GUNPOWDER - ceai negru
Când spui Gunpowder, ne imaginam de obicei ceai verde curbat în granule mici gri închis. Acum atentie - acum arata la fel si " colegul lui in negru". Black Gunpowder are într-adevăr petale negre care cand cad pe fund scot un sunet placut. Turnați câteva margele pregatite manual cu apă fierbinte. Și vă puteți bucura de dezchiderea lor, un miros ușor de frunze și un gust neted, dulce.
Compoziție
BLACK GUNPOWDER 100%Infuzia și gustul ceaiului
Gunpowder verde oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului închis. La cel negru, pregătiți-vă pentru un ceai și mai închis la culoare. Și gustul va fi diferit. Black Gunpowder este plin, delicat, ușor fumuriu, cineva poate regăsi în el o certă condimentare. În orice caz, tonul de final este foarte plăcut dulce.
Originea ceaiului
Această alternativă a ceaiul verde clasic are aceeași origine ca și modelul ei. Provincia chineză de pe coasta de sud-est a țării este una dintre cele mai renumite regiuni de cultivare a arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis), precum și locul unde este produs un excepțional ceai verde (și negru) Gunpowder. Climatul subtropical, ploile frecvente, iernile uscate și verile umede sunt absolut ideale pentru creșterea arbuștilor cu frunzele mari, ovale.
Producția de Gunpowder este foarte veche. Se presupune, că procesul de rulare a frunzelor de ceai în perle mici, era cunoscut deja în timpul dinastiei Tang (618-907). De renume a ajuns însă abia în secolul al XIX-lea, când a fost adus din China în Taiwan.
În cazul Gunpowderului verde, întregul proces de producție include veștejirea frunzelor și rularea lor manuală. Perlele mici sunt apoi răsturnate în tăvi mari, unde sunt uscate și prăjite în același timp. Gunpowder Black ia naștere în esență la fel. Numai cu diferența, că imediat după rulare ceaiul este lăsat la fermentat. Pentru aceasta, este nevoie de o umiditate precisă și de o temperatură sigură, atent controlată. Când frunzele rulate își schimbă nu numai culoarea, dar și aroma intensă, sunt duse la uscat.
Iubitorii de ceai tradiționali spun, că cu cât mai mici și mai ferme sunt perlele Gunpowder, cu atât este mai calitativ ceaiul.
Încercați Black Gunpowder împreună cu prietenii. Degustarea lui, atenție - până la 4 infuzii, poate fi o oportunitate plăcută de discuție și de planificare a aventurilor comune.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.