

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - ceai negru
Deja prin numele sau este clar că acest ceai se afla in topul celor mai bune ceaiuri din lume. A crescut în munții înalți, a primit o îngrijire excepțională și produs din frunze de cea mai înaltă calitate. Nepal ceai negru are o un gust delicat, moale, fin floral.
Compoziție
Ceai negru Golden Nepal FTGFOP 1 Second flush 100%Infuzia și gustul ceaiului
Golden Nepal FTGFOP 1 Second Flush se diferențiază cu o culoare mai luminoasă a infuziei și un gust armonios de lux. Apa e colorată în galben-portocaliu, iar întregul ambient este înmiresmat cu o aromă proaspătă plăcută. După degustare, observăm mai întâi o delicatețe dulceagă și o urmă moale de fructe și flori. Ceaiul este foarte echilibrat, este potrivit de băut întreaga zi. I se potrivește perfect zicala: "Toate cu măsură". Producția sa anuală nu este suficientă pentru a acoperi cererea. Iar noi suntem bucuroși că vi-l putem oferi.
Originea ceaiului
Ceaiurile nepaleze (cultivate în estul țării) sunt similare până la un anumit punct cu cele din Darjeelingul indian. Se poate spune, că observăm similaritatea în aspect, miros și gust fructat. Se datorează faptului că ambele zonele de cultivare a ceaiului au condiții geografice și topografice aproape identice. Cu toate acestea, Nepal a intrat pe piața ceaiului mai târziu decât Darjeeling și, având în vedere că producția sa este scăzută, nu a reușit încă să atragă o astfel de atenție generală ca Darjeeling.
Plantele de ceai (Camellia sinensis) cresc în Nepal în mai multe districte (toate sunt situate în munți): Ilam, Panchthar, Dhankuta, Terhathum, Sindhulpalchok și Kaski. Ceaiurile locale sunt produse într-un așa-numit mod ortodox, ceea ce înseamnă că sunt recoltate și procesate manual. În cazul în care agricultorii folosesc utilaje, de exemplu pentru cilindrare, acestea imită munca manuală. Ceaiul Golden Nepal FTGFOP 1 Second Flush a fost recoltat din a doua săptămână din mai până în ultima săptămână din iulie. Unii experți spun că este mai plin decât primul flush. FTGFOP (Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) înseamnă că este un ceai cu un conținut ridicat de muguri aparținând speciilor de înălțime, foarte apreciate.
Ceaiurile nepaleze ortodoxe sunt prelucrate cu ajutprul tehnologiei CTC (crushing - tearing - curling/ sfărâmare - rupere - rulare). După recoltare, frunzele veștejesc, apoi odată cu rularea sunt sfărâmate și rupte. Prin procesul ulterior de fermentație schimbă culoarea din verde în maro închis și obțin un gust și o aromă specifice. Oxidarea este completă, pentru parcursul său este responsabil managerul de plantație, al cărui sarcină este de a supraveghea temperatura, umiditatea și durata corectă a procesului. Uscarea se efectuează cu ajutorul aerului cald.
În prezent, Nepal produce aproximativ 16 mii de tone de ceai anual, ceea ce reprezintă doar 0,4 la sută din producția mondială. Se exportă cel mai mult în India, Pakistan, Australia, Germania, Franța, Polonia, Olanda, Japonia, Belgia și SUA. Este interesant faptul că asociația producătorilor de ceaiuri himalayene a stabilit producătorilor de ceai patru principii de operare: respect față de natură, respect față de ființa umană, respect pentru producția tradițională și respectul calității.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA KEEMUN CONGU - ceai negru

CEYLON HIGH GROWN OP - ceai negru
