

BRAZILIA DESPALADA GREEN YERBA MATE
Este păcat că nu putem să punem la fiecare pachet coronita de aur acestei frumusețe Paraná. Ar merita. Această Yerba Maté este o adevărată prințesă. O aducem direct de pe plantație și nu ii putem rezista niciodată încât trebuie să ne umplem imediat calabasa și să cedăm gustului său pământesc, dar atractiv. Mate Green Despalada se potriveste perfect pentru cei care tocmai au inceput sa flirteze cu o băutură din America de Sud. Ii va cuceri cu puterea și tandrețea sa în același timp.
Compoziție
Yerba Mate 100%Infuzia și gustul ceaiului
Acest Maté oferă o infuzie de culoare galben pal, cu scântei și un miros tipic pământos. Gustul este mai delicat decât în cazul ceaiului Maté din alte plantații, are sclipiri uimitoare, o astringență plăcută și un gust pământos evident.
Originea ceaiului
Despalada Green Yerba Maté „s-a născut” în sudul Braziliei, mai exact în statul Paraná, delimitat la est de Atlantic. Țara este puțin mai mică decât România, iar condițiile naturale sunt, după părerea multora, foarte asemănătoare. În Paraná se află urmele uneia dintre cele mai importante vegetații subtropicale de araucaria prețioasă din lume.
Granița de vest a țării este formată de râul Paraná, statul însăși poate fi împărțit din punct de vedere geografic în zone de coastă, munți și câmpii. Temperatura medie este de aproximativ 19°C. Clima se caracterizează prin veri calde subtropicale și ierni uscate, în regiunea Curitiba și cu precipitații sub formă de zăpadă. Maté, adică frunzele uscate de Yerba Mate (Ilex paraguariensis), au fost utilizate prima dată de poporul Guarani din partea de sud a Braziliei. Odată cu venirea colonizatorilor spanioli, consumul de Maté a crescut foarte mult.
La mijlocul secolului al XVII-lea, misionarii iezuiții au tânjit după Maté și chiar au înființat noi plantații. Aceasta a provocat o luptă competitivă serioasă care a culminat cu izgonirea lor în 1770 și dezintegrarea parțială a producției paraguayene. La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul celui de al XX-lea, Brazilia a preluat cultivarea și prelucrarea frunzelor de Yerba Maté. În prezent reprezintă pe piața mondială 53%, urmată de Argentina (37%) și Paraguay (10%). Dar să revenim la Despalada Green Yerba Maté.
Se produce din arbuști de Yerba Maté crescuți pe plantații umbrite. Frunzele și crenguțele care au fost recoltate manual se pun ulterior în saci mari și se lasă la fermentat. Procesul se termină prin încălzirea scurtă. Apoi Maté se usucă cu aer cald în uscatoare speciale, se taie și se ambalează. Produsul rezultat conține 95% frunze și 5% crenguțe.
Instrucțiuni pentru prepararea tradițională:
- În mod tradițional, Maté se pregătește în așa-numitele calabase (coajă de dovleac uscată) și se bea fierbinte sau rece cu bombilla (un pai de metal).
- Turnați 2-3 lingurițe de frunze în calabasa și turnați ușor apă caldă, astfel încât frunzele să capete o consistență fermă.
- După câteva minute, turnați peste apă fierbinte și lăsați să infuzeze timp de 3 minute.
- Introduceți cu atenție bombilla în calabasa și puteți bea încet o băutură revigorantă. În partea inferioară a paiului este o sită mică, astfel încât să nu intre frunze în el. Nu pregătiți infuzie prea tare, ca să nu se înfunde bombilla!
- Puteți repeta acest proces de până la cinci ori cu o doză Maté. Dar, infuzați întotdeauna maxim 3 minute. Dacă este necesar, folosiți pentru aromatizare zahăr, lămâie, portocală, rom, coniac sau lapte.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1-2 lingurițe de Mate într-o ceașcă (200 ml) și turnați 70-80°C peste apă fierbinte.
- Se lasă la infuzat max. 3-5 minute și apoi se scurge. Cu cât lăsați mai mult să infuzeze, cu atât infuzia este mai revigorantă.
- După 5 minute, însă, ceaiul începe să devină amar. Din aceeași doză poate fi preparată și o altă infuzie.
- Ceaiul astfel preparat poate fi aromatizat cu lămâie sau sirop de arțar.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

YERBA MATE ELABORADO CON PALO

GUARANA YERBA MATE ENERGY
