CANCHALAGUA - plantă
Dacă am trăi printre indieni, o planta cu floricele micute galbene ar face parte din gospodăria noastra. Nu trăim. Așa că planta Cancagalagua ar trebui sa o adaugam în cutia farmaceutica. Motivele sunt suficiente. Mai presus de toate, este un prieten bun cu digestia buna, piele calma și ficatul care funcționează bine. Femeile native folosesc decoctul atunci când ciclul este neregulat. Să fim ca indieni, să avem încredere în natură!
Compoziție
Canchalagua 100%Infuzie și gustul ceaiului
Planta Canchalagua cu gustul si mirosul său, nu va impresiona dar nici nu vă va descuraja. Gustul este delicat, ierburos. Culoarea bauturii este galben deschis.
Originea ceaiului
Botanicii au dat acestei plante interesante denumire cehă kruženka zpeřená (Schkuhria pinnata), dar de mai multe ori o găsiti sub denumirea Canchalagua (citește kancialagua). În America de Sud, de unde provine, o mai numesc și escoba de anisillo, escobilla, mata-pulgas sau tacote. Astăzi, Canchalagua este cultivată și în Africa și America de Nord.
Cum arată defapt? Imaginați-vă o planta cu tulpini ridicate, lungi, care arată ca niște crengi subțiri uscațe. Ea crește până la maxim jumătate de metru, are frunze aproximativ 4 centimetri, de obicei cu marginile dințate. Canchalagua infloreste cu flori galbene, deosebit de mici. Se descurcă bine la altitudini mai mari (2-300 de metri) în locuri uscate. Acoperă dealuri și crestele muntilor, adesea văzute în apropierea clădirilor agricole.
Prima dată a fost folosită de nomazi andezi din tribul Ketchwa pentru ungere la numeroase afecțiuni. Efecte și utilizarea o descrie mai concret, printre altele vechea Farmacopeea mexicană și celebrul botanist american James A. Duke, în publicația Plante medicinale din America Latină.
Planta Canchalagui este bogată în germacranolidi, heliangolidi, flavonoizi de sesquiterpen și compuși ai sulfului. Există câteva modalități de pregătire. În afara de modul clasic de pregatire, lasat in apa fierbinte, puteți încerca sa-l fierbeti. Aproximativ 1/3 cană de plante se toarnă cu 1 litru de apă rece din izvor. Aduceți la fierbere și fierbeți timp de 5 minute. Lăsați să se răcească putin si scoateti planta din bautură. Băutura preparată poate fi depozitată în frigider și servită cu lămâie, portocale, scorțișoară sau miere.
Băutura nu este recomandată copiilor și femeilor însărcinate. Există un risc posibil de reacții alergice și simptome de fotosensibilitate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 °C | 10-15 minute | 5g la 1000 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste aproximativ 5 grame de Canchalagui se adaugă 1 litru de apă fierbinte (cu temperatură de 80⁰C).
- Se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoară.
- Dacă este necesar se poate îndulci cu miere.
- Se consumă câte 1 cană de băutură caldă de 2-3 ori pe zi.