HERCAMPURI - plantă
Sincer, această plantă este foarte amară. În același timp, este atât de favorizată ca ar fi păcat sa nu-i acordati atentia. În medicina pe bază de plante hercampuri este utilizată în principal la promovarea digestiei sănătoase. Nativii peruani, pentru gustul sau o numesc Amargo, pentru noi este pur si simplu "ceai amar". Creste în munți inaccesibili, recoltați exclusiv manual, uscați încet și cu grijă.
Compoziție
Hercampuri 100%Infuzie și gustul ceaiului
Infuzia de Hercampuri este de culoare galben deschis spre verde. Miroase decent ca iarba, putin ca mazăre. Gustul este distinctiv, foarte amar.
Originea ceaiului
Hercampuri (citiți erkampuri) se numără printre ierburi, inobservabile dar cu o functionare puternică. Se găsește în locurile inaccesibile ale Anzilor peruani, unde crește în grupuri mici. Condițiile care predomină la o altitudine de 3 500 până la 4 500 de metri permit plantei să ajungă la maximum 15 centimetri. Are frunze mici, galbene aproape verde închis la culoare, înflorite cu flori violete sau de culoare albastru închis. Fructul conține semințe negre sau maro prin care se inmulteste.
Favorita medicinii peruane o puteti gasi si sub alte denumiri, cum ar fi Hircampuri, Té de Chavín sau Hjircan Pureck. Ultimul a fost dat de indienii tribului quechua, iar în traducere înseamnă "cel care merge". Se pare că se referă la oameni care umblau în jurul satelor și aduceau ierburi vindecătoare. Bineinteles si Hercampuri. Și care este denumirea ei cehă? Hořeček růžový.
Deși casa acestei plante Hercampuri sunt provinciile peruane de Puno, Cajamarca si Cusco, planta este cultivată acum si în America de Sud, Statele Unite ale Americii și chiar din Europa. Ceea ce îi arată popularitatea considerabilă.
În scopul fitoterapiei, se foloseste întreaga parte aflata deasupra solului, recoltată manual și cu atenție, se usucă lent. Tulpine cu frunze și flori conțin, pe lângă glicozidele amare, euritarină și minerale (calciu, potasiu, sodiu, magneziu și aluminiu). Deoarece Hercampuri are un gust foarte amar, vă recomandăm să începeți cu doze mici și să le creșteți treptat.
Planta nu poate fi utilizată de persoanele cu ulcer gastric, precum și de copii, femei insarcinate sau cele care alăptează. Durata maximă a tratamentului pe bază de plante nu trebuie să depășească 2 luni.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
fierbere | 5-10 minute | 1 lingură la 700 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste 1 lingură de Hercampuri turnați 700 ml de apă rece și aduceți la fierbere.
- Fierbeți timp de 5-10 minute.
- După strecurare, se bea câte 1 pahar de 3 ori pe zi, înainte de mese.