CATUABA COAJA - plantă
Brazilienii au senzualitatea în sânge. Se stie asta. Cu toate acestea, mai puțin cunoscut este faptul că de sute de ani au folosit scoarța unui copac din pădurile lor tropicale. Catuaba are un gust putin amar și lemnos. Insa la capacitatea sa de a contribui la cresterea libidoului si de a ajuta la rezolvarea tensiunilor si dificultatilor digestive nu schimba acest lucru. Băutura tribului indian Tupi merită încercată.
Compoziție
Catuaba 100%Infuzie și gustul plantei
Nu vă așteptați la nici un gust puternic. Decoctul care vă pregătiți prin fierbere Catuba este un pic lemnos, amar, și în cele din urmă se dizolvă într-o plantă dulce și blândă. În miros, predomină lemnul. Bautura are o culoare roșie de mahon.
Originea plantei
O altă minune a pădurii tropicale braziliene se numește catuaba. stimulent favorit din lume a libidoului, dar, de asemenea,putem găsi numele de Caramuru, katuaba, PAU de Reposta sau tutuaba cataguá, piratancara sau Angelim. În toate cazurile, scoarța copacului Erythroxylum catuaba este asociată, accidental, cu cea utilizată pentru producția de cocaină. Dar să nu fii absolut îngrijorat. Eritroxila catuaba nu conține deloc substanțe narcotice sau dependente. Dimpotrivă, are efecte foarte pozitive asupra compușilor care afectează organismul.
Catuabe este uneori numit scoarță roșie. Este într-adevăr o coajă de copac, care este recoltată numai în straturi foarte subțiri, astfel încât să crească fără a pune în pericol întregul copac. Este de 2-5 metri înălțime, înflorit cu flori frumoase galbene până la portocalii și de aceeași culoare ca și fructele sale ovale. Sunt neeligibile.
Coaja a fost folosită de indienii nativi pentru multe efecte asupra sănătății de sute de ani. Tribul Tupi, care este "descoperirea" lui catuaba, este una dintre cele mai importante națiuni braziliene native. Potrivit oamenilor de știință, el sa stabilit în pădurea tropicală din Amazon mai mult de 3000 de ani în urmă. În 1500, populația sa era estimată la 1 milion de persoane. Astăzi doar o fracțiune de oameni îi raportează. În plus față de ritualurile canibalilor și cunoașterea perfectă a efectelor plantelor asupra Amazon trib Tupi este, de asemenea, interesant faptul că a dat cuvinte din seria mondială este încă folosită - cum ar fi Arara (papagal) Tucano (Toucan). Mandioca (manioc) sau Abacaxi (ananas). Catuaba a fost inclusă în multe legende și a devenit parte a tradițiilor lor.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
fierbere | 10-15 minute | 1-2 linguri la 500 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Catuaba se consumă sub formă de decoct. La o cantitate de 1-2 linguri se adaugă 0,5 litri de apă clocotită.
- Fierbeți la foc mediu timp de 10-15 minute.
- Luați de pe foc și lăsați să infuzeze 15-20 de minute.
- Strecurați.