

Ceai verde georgian Kolkhida
Când spuneți Kolkhida, trebuie să adaugați și Georgia. Ceaiul tradițional făcut din frunzele arborelui de ceai poate fi recunoscut de la prima înghițitură. Este complet fără astringență și totuși proaspăt. Dulceața sa încântătoare persistă mult timp pe cerul gurii, iar aroma florală se răspândește în câteva secunde în întreaga încăpere. Se prepară din arbori de ceai, care cresc în aerul proaspăt de munte care se întâlnește cu briza de mare. Un climat unic, un ceai unic.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde georgian Kolkhida oferă o infuzie de culoare deschisă și clară. Aroma florală și proaspătă este însoțită de un gust dulce, foarte armonios. Deși este un ceai verde, îi lipsește astringența tipică. Este bogat înlocuită de o prospețime de care vă veți îndrăgosti rapid.
Originea ceaiului
În jurul anului 1900, familia regală rusă a devenit interesată de posibilitatea de a cultiva ceai în Georgia. Acest lucru arată importanța pe care o avea cândva ceaiul georgian. Fără îndoială, este interesant faptul că nimeni nu l-a numit altfel decât "ceai rusesc" (la fel cum ceaiurile cultivate în India erau numite "englezești"). Liderii comuniști Lenin și Stalin și-au lăsat, de asemenea, amprenta de neșters asupra istoriei ceaiului din Georgia. Primul susținea că "ceaiul este băutura proletariatului și trebuie să producem mult ceai", iar cel de-al doilea exercita o presiune extraordinară pentru a maximiza producția de ceai georgian. Însă, odată ce Uniunea Sovietică s-a prăbușit și Georgia a devenit o țară independentă, grădinile de ceai s-au degradat, iar instalațiile de producție au devenit învechite până când au fost închise. Georgienii nu aveau propriile procese și poate nici dorința de a dezvolta industria ceaiului.
Însă, arborii de ceai au continuat să crească în multe grădini, iar câțiva entuziaști i-au recoltat și au produs manual 50-100 de kilograme de ceai pentru uz propriu și pentru vânzarea la scară mică pentru consum local. Abia după anul 2000 au decis să readucă ceaiul georgian la gloria sa de odinioară. Aceștia și-au propus să studieze metodele tradiționale de cultivare și prelucrare a frunzelor de ceai, în special din regiunea Fujian din China. Acum, o generație de cultivatori de ceai cultivă ceai în Georgia, combinând cunoștințele nou dobândite cu experiența predecesorilor lor.
Ceaiul verde georgian Kolkhida este obținut din arborii de ceai Camellia sinensis Kolkhida, care sunt originari din câmpia Kolkhida din regiunea Guria. Aceasta este o zonă ale cărei țărmuri sunt scăldate de Marea Neagră și înconjurate de munți. Microclimatul unic, influențat de aerul umed al mării și de aerul proaspăt de munte, este extrem de favorabil arborilor de ceai. Faptul că arborii cresc la umbra "copacilor imperiali chinezești", cu numele botanic Paulownia tomentosa, îi ajută să se dezvolte. Acestea oferă arbuștilor protecție împotriva vântului, umbră și umiditate. Arborii de ceai pot crește încet și constant, ceea ce este important pentru acumularea de aminoacizi valoroși în frunze.
Producătorul acestui ceai este o companie, care gestionează aproximativ 25 de hectare de plantații abandonate anterior. Acest lucru se întâmplă din 2016. Succesul său se datorează nu numai entuziasmului tuturor lucrătorilor, dar și reînnoirii grădinii cu plante noi, cultivate din semințe. Plantele de ceai sunt cultivate fără utilizarea de îngrășăminte industriale, iar frunzele sunt recoltate și prelucrate manual. Ceaiul verde georgian Kolkhida este considerat a fi absolut unic. În comparație cu soiurile verzi populare din Asia, are o aromă și un gust complet diferite.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă la o temperatură de 80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru

DARJEELING TGFOP 1 GIELLE - ceai negru
