075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Ceai verde georgian Kolkhida

Cod: 1810

Când spuneți Kolkhida, trebuie să adaugați și Georgia. Ceaiul tradițional făcut din frunzele arborelui de ceai poate fi recunoscut de la prima înghițitură. Este complet fără astringență și totuși proaspăt. Dulceața sa încântătoare persistă mult timp pe cerul gurii, iar aroma florală se răspândește în câteva secunde în întreaga încăpere. Se prepară din arbori de ceai, care cresc în aerul proaspăt de munte care se întâlnește cu briza de mare. Un climat unic, un ceai unic.

Pachete mari:
Pachete mici:
113,9 Lei /250 g 45,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Gruzie
Regiune
Regiune:
Guria
Gust
Gust:
Dulce, Proaspăt
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
250 - 300m

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul verde georgian Kolkhida oferă o infuzie de culoare deschisă și clară. Aroma florală și proaspătă este însoțită de un gust dulce, foarte armonios. Deși este un ceai verde, îi lipsește astringența tipică. Este bogat înlocuită de o prospețime de care vă veți îndrăgosti rapid.

Originea ceaiului

În jurul anului 1900, familia regală rusă a devenit interesată de posibilitatea de a cultiva ceai în Georgia. Acest lucru arată importanța pe care o avea cândva ceaiul georgian. Fără îndoială, este interesant faptul că nimeni nu l-a numit altfel decât "ceai rusesc" (la fel cum ceaiurile cultivate în India erau numite "englezești"). Liderii comuniști Lenin și Stalin și-au lăsat, de asemenea, amprenta de neșters asupra istoriei ceaiului din Georgia. Primul susținea că "ceaiul este băutura proletariatului și trebuie să producem mult ceai", iar cel de-al doilea exercita o presiune extraordinară pentru a maximiza producția de ceai georgian. Însă, odată ce Uniunea Sovietică s-a prăbușit și Georgia a devenit o țară independentă, grădinile de ceai s-au degradat, iar instalațiile de producție au devenit învechite până când au fost închise. Georgienii nu aveau propriile procese și poate nici dorința de a dezvolta industria ceaiului.

Însă, arborii de ceai au continuat să crească în multe grădini, iar câțiva entuziaști i-au recoltat și au produs manual 50-100 de kilograme de ceai pentru uz propriu și pentru vânzarea la scară mică pentru consum local. Abia după anul 2000 au decis să readucă ceaiul georgian la gloria sa de odinioară. Aceștia și-au propus să studieze metodele tradiționale de cultivare și prelucrare a frunzelor de ceai, în special din regiunea Fujian din China. Acum, o generație de cultivatori de ceai cultivă ceai în Georgia, combinând cunoștințele nou dobândite cu experiența predecesorilor lor.

Ceaiul verde georgian Kolkhida este obținut din arborii de ceai Camellia sinensis Kolkhida, care sunt originari din câmpia Kolkhida din regiunea Guria. Aceasta este o zonă ale cărei țărmuri sunt scăldate de Marea Neagră și înconjurate de munți. Microclimatul unic, influențat de aerul umed al mării și de aerul proaspăt de munte, este extrem de favorabil arborilor de ceai. Faptul că arborii cresc la umbra "copacilor imperiali chinezești", cu numele botanic Paulownia tomentosa, îi ajută să se dezvolte. Acestea oferă arbuștilor protecție împotriva vântului, umbră și umiditate. Arborii de ceai pot crește încet și constant, ceea ce este important pentru acumularea de aminoacizi valoroși în frunze.

Producătorul acestui ceai este o companie, care gestionează aproximativ 25 de hectare de plantații abandonate anterior. Acest lucru se întâmplă din 2016. Succesul său se datorează nu numai entuziasmului tuturor lucrătorilor, dar și reînnoirii grădinii cu plante noi, cultivate din semințe. Plantele de ceai sunt cultivate fără utilizarea de îngrășăminte industriale, iar frunzele sunt recoltate și prelucrate manual. Ceaiul verde georgian Kolkhida este considerat a fi absolut unic. În comparație cu soiurile verzi populare din Asia, are o aromă și un gust complet diferite.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul verde se prepară cu apă la o temperatură de 80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ASSAM TGFOP 1 - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru

Nu fierbeti apa pentru ceai mult timp. Puneti frunzele de ceai într-un ceainic inainte incalzit și turnati apă fierbinte. Asteptați timp de trei minute și puteți turna băutura de chihlimbar în cești. Dați-le prietenilor în jurul mesei, vorbiți, amintiți-va de momente placute, planificați. Exact pentru astfel de momente, s-a născut ceaiul negru din Assam. A fost creat pentru a aduce armonie și bunăstare acolo ,unde stiu sa o traiasca. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
74,9 Lei /250 g 30,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023

DARJEELING  TGFOP 1 GIELLE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING TGFOP 1 GIELLE - ceai negru

Americanul ar striga"uimitor", germanul ar exclama "wunderbar", noi strigam in ceha "juchú"! O alta delicatesa din Darjeeling, ceaiul negru adevarat din India, este aici. Numele sau a primit dupa raul din India care este limpede si curat, în gustul său puteți găsi flori din Himalaya, aroma lui vă aminteste dimineața proaspătă în munți. Datorita teinei, Darjeeling TGFOP 1 Gielle va imbunatateste starea de spirit si taninele linistesc stomacul. Vă sfătuim bine - încercați! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
88,0 Lei /250 g 35,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - ceai negru

Deja prin numele sau este clar că acest ceai se afla in topul celor mai bune ceaiuri din lume. A crescut în munții înalți, a primit o îngrijire excepțională și produs din frunze de cea mai înaltă calitate. Nepal ceai negru are o un gust delicat, moale, fin floral. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
114,9 Lei /250 g 46,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »