

JAPAN BANCHA PREMIUM - ceai verde
Frunzele lungi, robuste, aromă fină, o proporție ridicată de antioxidanți - aceasta este Bancha, ceaiul verde cel mai frecvent utilizat de japonezi în timpul mesei. Puteți bea în fiecare zi, nu conține prea multă teină, gustul său este plăcut și are efecte liniștitoare. Nu vă dezamăgește niciodată. Cunoscând Bancha este în esență baza pentru fiecare iubitor de ceaiuri.
Compoziție
Ceai verde Japan Bancha 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia de Bancha este de culoare verde-gălbui deschis, gustul este accentuat, ierbos și dulceag, dar cu toate acestea fin și compact. Adesea, înfloresc în ea tonurile de alge marine. Aroma corespunde gustului - este plăcut ierboasă și proaspătă, ușor dulce, rotundă.
Originea ceaiului
Bancha este încadrat, în clasa de bază a ceaiurilor verzi din Japonia. Este recoltat cel mai adesea în zona Kagoshima, sub încă activul vulcanul Sakurajima. Arbuștii de ceai chinezești (Camellia sinensis) cresc acolo pe rânduri lungi umbrite de plase speciale numite Kabusé. La arbuști ajung astfel numai jumătate din razele solare, iar în acest fel produc frunze cu un miros foarte special. Umbrirea simulează condițiile naturale de creștere a arbuștilor de ceai sălbatic. O curiozitate măruntă este reprezentată de denumirea latină a arbustului de ceai, care deși a fost mult timp subiect de controversă, provine din Cehia. Kamel este numele misionarului iezuit Joseph Georges Kamela, originar din Brno, care în secolul al XVII-lea crea în Filipine un ierbar de plante locale. Toate cele descrise de el, au abrevierea Kamel și de aici au ajuns până în nomenclatura arbustului de ceai - Camellia.
Arbuștii de ceai sunt arbuști veșnic verzi, în natură cresc în înălțime de aproximativ cinci până la cincisprezece metri. În scopul recoltării frunzelor de ceai, pe plantații ele sunt ținute la o înălțime de aproximativ un metru. Se cultivă din semințe sau butași, recoltarea poate avea loc pentru prima dată abia după trei ani de la plantare. Timp de treizeci până la o sută de ani, arbuștii de ceai sunt recoltați în mod regulat și, deși pot trăi și câteva sute de ani, frunzele lor devin apoi prea rigide și necalitative. Ceaiul verde Bancha nu este fermentat, ceea ce înseamnă că după recoltare, frunzele sunt lăsate la veștejit, opărite scurt, rulate, uscate și sortate. Bancha provine din recolta principală.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Puneți Bancha în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- La ceaiul Bancha adăugați apă fierbinte de 70-80 °C.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- Ceaiul Bancha poate fi lăsat să infuzeze 2x.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN SENCHA BIO - ceai verde

PI LO CHUN - ceai verde
