Ceaiul de plante Bakhmaro din Georgia
Bakhmaro, un ceai exclusivist din plante georgiene, aduce magia unui ținut învăluit în ceață. Acest ceai se obține din frunze de afine sălbatice, culese manual în pădurile din mistica localitate Bakhmaro. Pregătiți-vă de o aventură care va trezi simțurile și va revigora corpul și mintea. Gustul său plăcut, proaspăt și acrișor va fi apreciat atât în iarna geroasă, cât și în vara fierbinte.
Compoziție
Frunze de afin sălbatic 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Ceaiul georgian de plante Bakhmaro oferă un amestec fascinant de arome. Infuzia are o culoare aurie mai închisă, iar aroma este proaspătă, cu note de aer de munte și de briză a mării. Gustul este bogat și complex, cu note de plante caracteristice regiunii. Ceaiul este potrivit pentru a fi consumat pe parcursul întregii zile și se spune că efectele sale sunt potențate dacă îl beți vara timp de 21 de zile, după cum spune legenda locală.
ORIGINEA PLANTEI
Ceaiul de plante Bakhmar este realizat din frunze de afine sălbatice. Acestea se culeg manual din păduri și se prelucrează în așa fel încât să-și păstreze proprietățile antioxidante și o gamă largă de proprietăți care aduc beneficii pentru condiția fizică și rezistența generală a organismului. Datorită profilului nutrițional distinctiv, inclusiv a conținutului de flavonoide, polifenoli și vitamina C, acest ceai este popular în rândul diabeticilor și al persoanelor cu tractul urinar slăbit.
Frunzele de afine provin din stațiunea montană georgiană Bakhmaro, situată la 1950 metri altitudine (care, de altfel, este mai înaltă decât unele stațiuni elvețiene bine cunoscute). Se află în regiunea Guria, care face legătura între mare și munte. Bakhmaro este considerată a fi una dintre cele mai populare stațiuni balneare și de spa din Georgia, datorită apropierii sale de Marea Neagră și a aerului proaspăt de munte, oamenii o vizitează cu intenția de a-și întări plămânii și sistemul imunitar.
Proprietățile aproape ""miraculoase"" ale aerului din Bakhmar au fost descoperite în 1892 de către medicul local Artem Davidiantsi, care a recomandat construirea de noi case pe versanții muntelui. Această zonă este ideală pentru cultivarea plantelor, care se culeg și se transformă în ceaiuri unice. Printre acestea se numără și ceaiul Bakhmaro.
Procesul de producție implică uscarea și fermentarea frunzelor, ceea ce conferă ceaiului aroma și gustul său distinctiv. În timpul verii, când temperatura medie este de 12,5°C, muncitorii locali se îndreaptă spre munți pentru a aduna plantele, care sunt apoi prelucrate cu grijă și amestecate. În fiecare înghițitură de ceai Bakhmaro veți găsi o bucată dintr-un basm georgian.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
95 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul de plante se prepară cu apă la 95 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.