075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Ceylon medium FBOP

Cod: 965

Ceaiul ceylon, o cutie de ceai negru adevărat de pe o insulă spălată de apele Oceanului Indian este prevăzută cu un logo a leului cu o sabie, acordat cu superlative. Sri Lanka este un specialist în ceai negru puternic, de calitate și de bun gust. Acest reprezentant local de producție aparține fragmentelor mai groase, fracționate a mugurilor de frunze fragile. Beți-l ca si la curtea Angliei - cu lapte și zahăr.

Pachete mari:
Pachete mici:
57,3 Lei /250 g 22,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Sri Lanka
Regiune
Regiune:
Nuwara Eliya
Gust
Gust:
Fructe
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

Ceai negru Ceylon Orange Pekoe 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceylon Medium FBOP vă va oferi o adevărată experiență de ceai. Gustul puternic este evidențiat de tonuri de fructe, aroma este profundă și infuzia de culoarea chihlimbarului închis. Un ceai perfect pentru iubitorii de băuturi stimulatoare unice. Recomandăm să-l savurați asezonat cu o picătură de lapte și o lingură de zahăr brun.

Originea ceaiului

Ceylon, astăzi în mod corect Sri Lanka, împărtășește cea mai mare parte a ceaiului său negru cu iubitorii de ceai din întreaga lume. Din producția anuală de 300 de mii de tone, exportă 90 la sută. Ceaiul Ceylon autentic este deosebit de cerut, atât de oamenii care îl savurează în mod regulat, cât și de cei care se concentrează pe degustarea diferitelor tipuri de ceai din grădini diferite. Este interesant că Ceylon a devenit o superputere în domeniului ceaiului oarecum din nevoie. Atunci când, în anii 70 ai secolului XIX, plantațiile de cafea ale fermierilor locali au fost decimate de o boală fungică, James Talor a profitat de ocazie.

Tânărul administrator adjunct al plantațiilor de cafea, de origine englez, a plantat primii acri de arbori de ceai și prin stilul încercare-greșeală a învățat să prelucreze frunzele lor. În decurs a cinci ani, a înființat o afacere cu ceaiul, care până astăzi aduce prosperitate insulei din Asia de Est și oferă locuri de muncă unei mari părți a populației sale. Ceaiul negru nu este ușor de produs. Depinde de multe circumstanțe și de planificarea potrivită, pentru ca la finalul procesului, frunzele să fie pline de gust, cu o culoare minunată și o aromă unică.

După culegere, ceaiul este lăsat să se veștejească, după care este laminat și rulat. Datorită acestui fapt, se eliberează sucuri, care la căldură și umiditate declanșează procesul natural de oxidare a enzimelor. Nu este însă vorba despre o reacție chimică necontrolată. Fermentația este controlată și monitorizată cu atenție. De ea depinde cât de delicios și parfumat o să fie ceaiul. Următorul pas este uscarea. După aceasta, ceaiul trebuie sortat, cântărit și ambalat. Tot ceaiul Ceylon este produs sub supravegherea strictă a controlorilor de calitate.

Abrevierea FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe), în denumirea acestui ceai, înseamnă că este un ceai mărunțit, conținând muguri de ceai.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


CEYLON  ORANGE PEKOE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru

In doua cuvinte: curat și proaspăt. Ceylon Orange Pekoe este cea mai buna esența care o putem astepta de la ceai negru. Foarte delicat, de înaltă calitate și extrem de stimulant. Clasic din provincie unde ceaiul se cultiva din 1870, nu va dezamăgi. Ceaiul ușor picant încălzește degetele și va reda energia dupa o plimbare prin natura acoperita de zăpadă. Luati-l, bineinteles și într-o după-amiază de vară fierbinte în oraș - vă va aduce o stare bună și pofta de lucru. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

CEYLON UVA PEKOE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON UVA PEKOE - ceai negru

Acest ceylon elegant provine din regiunea Sri Lanka. Plantațiile de ceai sunt situate în zonele înalte unde diferențele de temperatură sunt caracteristice. Aici, frunzele de ceai se dezvoltă treptat, pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât gustul UVA Pekoe va ajunge la potențialul său plin și bogat.Ceylon este tipic frumos sub forma de ac răsucit din frunze de ceai. Ceylon UVA Peoke este ceaiul potrivit pentru iubitorii Ceylonului. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
50,8 Lei /250 g 20,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru

Ceaiul de inalta calitate cunoasteti prima data dupanume mai întâi după nume, în al doilea rand dupa gust. Assam din judetul Margerita i-au fost destinate cinci litere și un număr. La prima vedere dezvăluie că este o delicatesă a celui mai bun ceai, cu cele mai multe petale tinere. Odată ce-l infuzati cu apă fierbinte, primiți o băutură puternică, proaspătă și spre final dulce. Assam TGFOPI Margerita este destinat micului dejun regulat, dar funcționează bine și după-amiaza… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
47,1 Lei /250 g 18,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »