

Ceylon medium FBOP
Ceaiul ceylon, o cutie de ceai negru adevărat de pe o insulă spălată de apele Oceanului Indian este prevăzută cu un logo a leului cu o sabie, acordat cu superlative. Sri Lanka este un specialist în ceai negru puternic, de calitate și de bun gust. Acest reprezentant local de producție aparține fragmentelor mai groase, fracționate a mugurilor de frunze fragile. Beți-l ca si la curtea Angliei - cu lapte și zahăr.
Compoziție
Ceai negru Ceylon Orange Pekoe 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceylon Medium FBOP vă va oferi o adevărată experiență de ceai. Gustul puternic este evidențiat de tonuri de fructe, aroma este profundă și infuzia de culoarea chihlimbarului închis. Un ceai perfect pentru iubitorii de băuturi stimulatoare unice. Recomandăm să-l savurați asezonat cu o picătură de lapte și o lingură de zahăr brun.
Originea ceaiului
Ceylon, astăzi în mod corect Sri Lanka, împărtășește cea mai mare parte a ceaiului său negru cu iubitorii de ceai din întreaga lume. Din producția anuală de 300 de mii de tone, exportă 90 la sută. Ceaiul Ceylon autentic este deosebit de cerut, atât de oamenii care îl savurează în mod regulat, cât și de cei care se concentrează pe degustarea diferitelor tipuri de ceai din grădini diferite. Este interesant că Ceylon a devenit o superputere în domeniului ceaiului oarecum din nevoie. Atunci când, în anii 70 ai secolului XIX, plantațiile de cafea ale fermierilor locali au fost decimate de o boală fungică, James Talor a profitat de ocazie.
Tânărul administrator adjunct al plantațiilor de cafea, de origine englez, a plantat primii acri de arbori de ceai și prin stilul încercare-greșeală a învățat să prelucreze frunzele lor. În decurs a cinci ani, a înființat o afacere cu ceaiul, care până astăzi aduce prosperitate insulei din Asia de Est și oferă locuri de muncă unei mari părți a populației sale. Ceaiul negru nu este ușor de produs. Depinde de multe circumstanțe și de planificarea potrivită, pentru ca la finalul procesului, frunzele să fie pline de gust, cu o culoare minunată și o aromă unică.
După culegere, ceaiul este lăsat să se veștejească, după care este laminat și rulat. Datorită acestui fapt, se eliberează sucuri, care la căldură și umiditate declanșează procesul natural de oxidare a enzimelor. Nu este însă vorba despre o reacție chimică necontrolată. Fermentația este controlată și monitorizată cu atenție. De ea depinde cât de delicios și parfumat o să fie ceaiul. Următorul pas este uscarea. După aceasta, ceaiul trebuie sortat, cântărit și ambalat. Tot ceaiul Ceylon este produs sub supravegherea strictă a controlorilor de calitate.
Abrevierea FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe), în denumirea acestui ceai, înseamnă că este un ceai mărunțit, conținând muguri de ceai.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru

CEYLON UVA PEKOE - ceai negru
