

LUNG CHING - FÂNTÂNA DRAGONILOR - ceai verde
Ajunge sa scrieti Fântâna Dragonilor ( Lung Jing Xi Hu), și toti care au o relație cu ceaiurile bune și de calitate, sunt acasă. Cel mai faimos ceai verde din China îl recunoașteți după frunzele verzi ca mazare,plate și prăjite. Într-o ceainărie tradițională, acesta poate fi servit după ceremonii antice complicate, dar acasă il puteți pregati în mod confortabil și fără prejudecăți.
Compoziție
Ceai verde Lung Ching 100%Infuzie și gustul ceaiului
Ceaiul verde sau fântâna dragonilor- Lung Jing Xi Hu are o infuzie de culoare galben deschis și aroma dulce parca prăjită. De asemenea, gustul este plăcut, proaspăt dulce. Deasupra lasa urme de alune. Astrigența este minimă. Ceaiul este foarte aromat și produce o bună dispoziție.
Originea ceaiului
În China foarte popular și renumit în lume clasicul verde cu o legendă frumoasă. Potrivit ei, în jurul anului 250 d.Hr., o zonă montană în apropierea satului Hangzhou a fost lovita de o secetă mare. Fermierii săraci erau nemulțumiți, se temeau de recolte mici și nu știau ce să facă. Nu departe de sat era o fantana unde trăia un dragon. Un călugăr taoist a hotărât să ceară ajutorul dragonului. Calugarul il ruga pentru ploaie si intradevar au inceput sa se adune norii și a început să plouă. De atunci, zona nu sa uscat complet si a devenit foarte fertila.
Satenii puteau continua să crească ceaiurile și să-și vândă frunzele uscate excelente pe piață. În cinstea Dragonului, au numit ceaiul local Fântâna Dragonilor. De atunci, mulți ani au trecut, dar grădinile de ceai încă mențin tehnicile tradiționale de recoltare și prelucrare pentru cele mai bune plante de ceai. Fermele familiilor își păstrează secretele. Arta pregatirii frunzelor de ceai pentru a pastra toate proprietatile senzoriale si beneficiile pentru sanatate este mostenita de la o generatie la alta.
Ceaiul este cules manual dimineața devreme, după o scurtă ofilire, frunzele sunt prăjite într-o tigaie mare. Prin amestecarea constantă și presarea pe pereți și pe fundul tăvii fierbinți, acestea primesc o formă tipică plata. Totul se face manual, frunzele sunt presate și „intoarse“, așa că este vorba de un proces indelungat, dar într-adevăr un proces cu blandete.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Lung Ching se adaugă în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Peste Lung Ching se adaugă apă fierbinte de 70 - 80 °C.
- Timp de infuzare 3 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- Lung Ching poate fi infuzat de 3x.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PI LO CHUN - ceai verde

JAPAN GYOKURO - ceai verde
