Ceylon OP1 - ceai negru
Se spune că regiunea Dimbula este adevăratul loc de naștere al ceaiului din Ceylon. Frunzele de pe dealurile înalte au o aromă minunat de plină, ușor condimentată. Ceylon OP1 aparține așa-numitelor ceaiuri pentru micul dejun. Adăugați o picătură de lapte în el și începeți-vă ziua așa cum vă place.
Compoziție
Ceai negru Ceylon OP 1 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul negru Ceylon OP1 - oferă o infuzie de culoare maro închis până la maro-roșiatică atunci când se toarnă peste apă fierbinte. Are un miros foarte distinctiv și plăcut, în gust se identifică plenitudine, dulceață și un final picant. Acest ceai este excelent cu puțin lapte, îl puteți îndulci cu miere sau zahăr.
Originea ceaiului
Acest ceai negru provine dintr-un loc care este literalmente acoperit de grădini de ceai. Regiunea Dimbula se află pe pantele vestice ale munților Central Highlands, ale căror condiții climatice permit arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) să producă frunze fragede, suculente și incredibil de aromate. Nu este de mirare că fermierii din Ceylon au ales pentru prima dată această regiune pentru a cultiva arborii de ceai. Acest lucru s-a întâmplat la începutul anilor 1870.
Așa cum sugerează descrierea ceaiului (OP înseamnă Orange Pekoe, adică muguri de frunze), frunzele sunt culese manual de către lucrători cu mare delicatețe. Este foarte important ca acestea să nu se oxideze prematur. După ce se finalizează recoltarea, ceaiul merge la fabrica de prelucrare, unde este lăsat să se ofilească, iar sucul se eliberează prin presare. Prin această acțiune asupra materialului biologic începe oxidarea naturală a enzimelor. Întregul proces, în timpul căruia ceaiul își schimbă aroma, culoarea, temperatura și gustul, trebuie să fie atent monitorizat. În momentul în care atinge maximul, fermentația se încheie în camera de uscare. Ceaiul trece apoi la sortare și ambalare. Dacă doriți să vă răsfățați cu acest ceai negru clasic ca un englez, aruncați un cub de zahăr în ceașcă înainte de a turna ceaiul.
Acesta se va dizolva treptat. Nu vă fie teamă să adăugați apoi puțin lapte rece. Băutura ar trebui să aibă o culoare portocalie. Există adepți ai procedurii opuse - mai întâi laptele, apoi ceaiul - dar în prezent nu există niciun motiv pentru aceasta. Era modul în care oamenii obișnuiau să facă ceaiul în zilele în care porțelanul de proastă calitate și cu pereți subțiri, pentru a-și proteja prețioasele cești să nu se fisureze.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Turnați apă clocotită (100 °C) peste ceaiul negru în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru a prepara ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.