

Chai Latte BIO - pulbere
O băutură de ceai pe care o aveți imediat la îndemână! Chai Latte BIO este un amestec de ingrediente cultivate organic și lapte, așa că nu trebuie decât să îl amestecați cu apă fierbinte. Are un gust asemănător cu un ceai Masala clasic, dulce și condimentat. Vă poate încălzi, va face să vă simțiți bine și vă aduce confort. În afară de extract de ceai negru, conține scorțișoară și vanilie.
Compoziție
Zahăr organic din trestie, , , 2%, , , ,Infuzia și gustul ceaiului
Chai Latte BIO nu este ceaiul cu care suntem obișnuiți. Este o pulbere fină care se amestecă cu apă sau lapte cald. Gustul său poate fi descris ca fiind dulce, plăcut condimentat. Veți observa în principal scorțișoară și vanilie.
Originea ceaiului
Masala Chai, care a inspirat acest amestec, este descris ca fiind o băutură tradițională indiană preparată din ceai, lapte, condimente și îndulcitor. „Masala” în limba hindi înseamnă un amestec de condimente, iar „chai” se traduce prin ceai. De obicei, Masala Chai se gătește pe aragaz sau pe foc și se servește fierbinte.
Poate că fiecare familie are o rețetă tradițională pentru Masala Chai. Ingredientele de bază rămân, totuși, și includ frunze de ceai, lapte, cardamom, scorțișoară, ghimbir și cuișoare. În unele zone se adaugă piper, anason sau fenicul. Zahărul și mierea sunt folosite pentru aromatizare.
Popularitatea acestui ceai s-a răspândit de mult dincolo de India, așa că nu este de mirare că și oamenilor din țările occidentale le place să îl consume. Și că se inspiră din acest ceai atunci când fac amestecuri similare. Chai Latte BIO este unul dintre ele.
Are la bază ceai negru de calitate organică. Acesta provine dintr-o grădină care nu folosește îngrășăminte, stropiri sau tratamente de proveniență industrială pentru a crește arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Scorțișoara și vanilia au fost cultivate în același mod ecologic.
Scorțișoara este de obicei recoltată în zonele tropicale și subtropicale (India, Sri Lanka, Indonezia și China) din arborele de scorțișoară (Cinnamomi), care este originar din Asia de Sud. Este scoarța interioară a acestor arbori, cu un gust puternic și dulce. Se adaugă adesea în mâncăruri precum deserturi, biscuiți, sosuri de carne, curry și așa mai departe. Scorțișoara conține mulți compuși bioactivi, inclusiv uleiuri esențiale, taninuri sau cumarine. Cel mai important component este cinamaldehida, care îi conferă gustul și aroma tipică.
Să menționăm pe scurt vanilia, a cărei aromă conferă caracterul dulce al ceaiului Chai Latte BIO. Vanilia se obține din fructul plantei de vanilie, o plantă din familia orhideelor, originară din Mexic. Condimentul este produs prin uscarea și fermentarea fructelor verzi ale plantei de vanilie. Este bogată în antioxidanți, dar și în unele minerale (magneziu, potasiu). Vanilia se găsește cel mai des în deserturile dulci, în parfumuri și în multe produse cosmetice.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Chai Latte BIO se amestecă cu apă sau lapte cald, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de lichid.
- Lăsați să se răcească la o temperatură confortabilă și serviți.

























Valoarea energetică: | 1519 kj / 374 kcal |
Grăsimi: | 0,5 g |
din care saturați: | 0,3 g |
Carbohidrați: | 77,2 g |
din care zaharuri: | 75,9 g |
Proteină: | 14 g |
Sare: | 2,16 g |
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MASALA CHAI - ceai negru

ECUADOR - cafea solubilă liofilizată
