075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Masala Chilli Chai - ceai negru

Cod: 1727

Nu știm exact câte puncte ar obține Chilli Chai pe scara gustului picant. Dar putem confirma cu certitudine că acesta este unul dintre cele mai piperate ceaiuri din oferta noastră. Dar nu trebuie să vă faceți griji în privința ochilor înlăcrimați sau a gâtului ars. Dacă vă place ardeiul iute, acest ceai este exact pentru dvs.: puternic, picant și aromat. Variația la ceaiul Masala Chai încălzește fiecare celulă din corp.

Pachete mari:
Pachete mici:
76,1 Lei /250 g 30,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 24. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Picant, Chilli
Pentru copii
Pentru copii:
Nu

Compoziție

Ceai negru 26%, Ghimbir, Cuișoare, Cardamon, Piper negru, Bucăți de scorțișoară de Ceylon, Anason, Chilli, Vanilie

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul negru Chilli Chai oferă o infuzie închisă de culoarea chihlimbarului după turnarea apei fierbinți. Vă puteți da seama după miros că baza sa este formată din ceai negru tare, de înaltă calitate. Adăugând o întreagă gamă de condimente aromate, se creează o compoziție gustativă bazată pe dulceața și astringența ceaiului negru. În gust, veți observa în principal note picante de chili, ghimbir și piper, netezite cu scorțișoară dulce, cuișoare și anason. Datorită vaniliei, papilele gustative vor primi o mângâiere blândă.

După cum recomandă rețeta tradițională ayurvedică, puteți aromatiza acest ceai cu lapte, miere sau zahăr de trestie.

Originea ceaiului

Ceaiul Chilli Chai are la bază ingrediente, pe care le cunoașteți din Masala Chai. Adică un amestec de ceai negru de calitate și condimente, care trebuie să includă ghimbir, scorțișoară, cardamom, cuișoare, anason stelat, piper și nucșoară. Am luat puțin din el și am adăugat puțin pentru a face un ceai și mai piperat, ceea ce este important. Ayurveda funcționează în special cu băuturi capabile să încălzească și să curețe intern. Combinațiile dovedite de condimente adaugă atât o aromă puternică, dar și susțin buna funcționare a sistemului digestiv.

Condimentul special pe care l-am folosit pentru a asezona ceaiul Chilli Chai este.... da, chilli. Să vorbim puțin despre el.

Așa-numitul ardei chilli este fructul ardeiului exotic din genul Capsicum din familia Solanaceae. Habitatul său natural se găsește în principal în America de Sud și Centrală, China, Japonia, Vietnam sau Africa. Cu toate acestea, inițial, probabil că a crescut în principal în Mexic descoperirile, care s-au păstrat sunt datate cu 6 000 de ani în urmă. A fost una dintre primele culturi cultivate de mexicani.

Când Cristofor Columb a acostat în Caraibe, a devenit primul european, care a întâlnit ardeiul iute. I-a numit „peppers” din cauza gustului său arzător, pentru că îi amintea de cunoscutul piper negru. Ardeiul iute a fost adus în Asia de către comercianții portughezi la sfârșitul secolului al XV-lea și, deoarece bucătăria asiatică necesită în mod direct gustul picant, ardeiul iute a devenit rapid un ingredient comun al acesteia.

Componenta de bază a ardeiului iute este capsaicina, care este „căldura înțepătoare” ce se revarsă nu numai în gură, dar și în gâtul și abdomenul consumatorului. Și dacă intră în contact cu pielea, efectul este similar. Este un alcaloid, care se pare că servește la respingerea ierbivorelor. A fost izolat pentru prima dată în 1816 și produs sintetic în 1930. A trezit un asemenea interes în principal datorită capacității sale de a susține circulația sângelui și de a stimula digestia. Iubitorii de ardei iute menționează multe alte efecte, oamenii de știință cehi au descoperit că ardeii au potențialul de a atenua durerile cronice. Nu e de mirare că capsaicina este folosită în unguente, spray-uri nazale sau plasturi pentru calmarea durerii.

În ceea ce privește gradul gustului picant, acesta se măsoară pe scala Scoville. Unitatea este SHU (Scoville Heat Units). Ardeiul dulce conține 0 SHU, unul dintre cele mai picante habanero ajunge la 300.000 SHU. Și un lucru interesant la sfârșit: dacă dați peste piper cayenne, să știți că nu are nicio legătură cu piperul. Este o pudră făcută din ardei iute uscat. Numele său este o mică greșeală de traducere.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-4 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul Chilli Chai se prepară cu apă clocotită de 100 ̊C în raport de 1 linguriță la 150 -200 ml.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 3-4 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Valoare nutrițională / infuzie de ceai de 100 ml
Valoarea energetică: 3 kJ / 1 kcal
Grăsimi: 0,5 g
din care saturați: 0,1 g
Carbohidrați: 0,5 g
din care zaharuri: 0,1 g
Proteină: 0,5 g
Sare: 0,01 g
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


MASALA CHAI - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MASALA CHAI - ceai negru

Ceaiul indian pentru incălzire va fi apreciat atunci cand asteptati primavara sau dupa-amiaza lunga pe timp de toamnă. Compoziția sa specială poate pune sângele în mișcare, să încălzească întregul corp, să stimuleze imunitatea și să îndepărteze bacteriile și virușii. Este plin de condimente aromate, datorită cărora are un miros neinlocuit și un gust și mai original.Ceaiul Masala Chai poate fi aromatizat cu lapte, miere sau zahăr din trestie, conform Rețetei Ayurvedice. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
70,4 Lei /250 g 28,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 24. 4. 2024

MANDARINĂ SPANIOLĂ - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MANDARINĂ SPANIOLĂ - ceai negru

Cum arata o zi din viața iubitorului de ceai? Dimineața ceai, ceai de după-amiază, ceai de seară. Și între timp? Ceai! Pregătiti-vă ceai bun ori de câte ori doriți. Vă recomandăm să încercați Mandarină spaniolă. Se bazează pe clasicul ceai negru din Ceylon. Am adăugat coaja de mandarină, fructe confiate și petale de trandafir. Rezultatul? Un ceai exceptional pe care îl puteți savura toată ziua. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
51,6 Lei /250 g 20,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 24. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »