

Masala Chai Misterele Indiei - ceai negru
Colorat, parfumat, captivant și liniștitor. Așa poate fi India, un ținut al naturii uimitoare, al oamenilor calzi și al ceaiurilor grozave. Unul dintre acestea se află în fața dvs: tradiționalul Masala Chai, picant, puternic și cald. L-am îmbogățit cu bucăți de portocale, astfel gustul este plăcut, dulce citric.
Compoziție
45%, Bucăți de ghimbir, Anason stelat, Bucăți de portocale, Cardamon, Piper roz, Cuișoare, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Misterele Indiei oferă o infuzie de culoare mahon închisă. Miroase a cuișoare și anason stelat, în gustul lui veți întâlni atât dulceața portocalelor, cât și gustul piperat al tuturor condimentelor, pe care le-am amestecat în el. Per ansamblu ceaiul are un efect revigorant, este echilibrat ca și gust și foarte atractiv.
Puteți bea acest ceai îndulcit, dar tradiția spune să-l asezonați cu puțin lapte. Există, de asemenea, zone unde se adaugă un praf de sare în masala chai.
Originea ceaiului
Când spunem Assam, este clar pentru fiecare iubitor de ceai că aceasta este o regiune din India renumită pentru cultivarea ceaiurilor de top. Se situează în nord-estul țării și a făcut cunoștință arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) încă de la mijlocul secolului al XIX-lea. Agricultorii au încercat inițial să cultive arbori de ceai chinezesc din soiuri hibride, dar nu au avut mare succes. Prin urmare, le-au înlocuit cu arborii de ceai locali din genul Assamica. Și acesta merge bine în condițiile unice de acolo. Pe lângă solul de calitate și condițiile ideale de lumină, și musonii, diminețile reci și nopțile cu ceață contribuie la acest lucru.
În Assam ceaiul se culege încă cel mai frecvent manual. Astfel, lucrătorii pot ajunge în zonele mai puțin accesibile ale plantațiilor și pot alege doar frunzele potrivite. Imediat ce se ofilesc puțin, le aruncă pe platouri și lasă să fermenteze natural, timp în care ceaiul verde „se transformă” în ceai negru. Apoi trebuie lăsate la uscat, se sortează și ambalează.
Și când spunem Masala Chai, un expert își amintește de un clasic absolut - ceaiul negru cu un amestec de condimente, a cărui rețetă își are originea în India și care este una dintre comorile Ayurvedei străvechi. Rețeta străveche a evoluat și s-a schimbat de-a lungul a mii de ani, așa că include nenumărate variații. Potrivit legendei, a fost preparată pentru prima dată la curtea regală acum 9.000 de ani. Dar despre care curte regală era, informațiile diferă. Unii susțin că trebuie să fi fost în India, alții sunt convinși că a fost în Thailanda. În orice caz, amestecul a fost creat, ca o băutură ayurvedică, pentru a curăța și revigora consumatorul.
Inițial, a fost preparat doar din multe tipuri de condimente, așa că a fost fără cofeină. Frunzele de ceai au fost introduse în prima jumătate a secolului al XIX-lea de către colonizatorii britanici ai Indiei. Dar localnicii nu au acceptat o asemenea schimbare, Masala Chai cu ceai era prea scump pentru ei. Schimbarea avut loc doar la începutul secolului al XX-lea, când British-owned Indian Tea Association, s-a concentrat pe promovarea ceaiului indian în India. Vânzătorii au început să adauge lapte și zahăr la Masala Chai cu frunze de ceai – astfel au păstrat băutura gustoasă, și au redus în același timp costul de preparare a unei căni.
În prezent, veți întâlni Masala Chai în piețele indiene, în trenuri (unde le vând ca chai wallahs), dar și când vizitați orice gospodărie indiană.
Ghimbirul, un rizom al plantei cu același nume, cu un gust aromat puternic, dulce de picant, joacă un rol important în Masala Chai Misterele Indiei. Ghimbirul este unul dintre cele mai populare ingrediente, în special în bucătăria chineză și indiană, este apreciat și în medicina populară. Conține ulei cu substanțe aromatice, precum bisabolen, zingiberenă, iar gingerolul se află în spatele gustului înțepător.
Un alt ingredient important este anasonul stelat, uneori numit anason chinezesc, care este recoltat din anasonul stelat. Este un arbore răspândit mai ales în Asia de Sud-Est și Pacific. Anasonul stelat are gust dulce și ușor picant, conține ulei esențial de anetol, un compus interesant, de altfel, de treisprezece ori mai dulce decât zahărul. La fel ca și ghimbirul, anasonul este utilizat pe scară largă pentru a susține procesele naturale ale organismului, din el se fabrică un medicament împotriva bolilor virale Tamiflu.
Nu este nevoie să prezentăm portocalele. Fructele portocalului sunt bine cunoscute oamenilor din întreaga lume. În prezent portocalii sunt cultivați aproape peste tot în zonele subtropicale. Portocalele sunt bogate în vitamina C, coaja conține pectină și uleiuri esențiale. Acestea sunt cele care dau ceaiului India Chai Misterele Indiei un parfum minunat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MASALA CHAI - ceai negru

EARL GREY - ceai negru
