075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Masala Chai Misterele Indiei - ceai negru

Cod: 1736

Colorat, parfumat, captivant și liniștitor. Așa poate fi India, un ținut al naturii uimitoare, al oamenilor calzi și al ceaiurilor grozave. Unul dintre acestea se află în fața dvs: tradiționalul Masala Chai, picant, puternic și cald. L-am îmbogățit cu bucăți de portocale, astfel gustul este plăcut, dulce citric.

Pachete mari:
Pachete mici:
100,2 Lei /250 g 40,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Assam
Gust
Gust:
Condimentat, Picant
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
150m

Compoziție

Ceai negru Assam FOP 45%, Bucăți de ghimbir, Anason stelat, Bucăți de portocale, Cardamon, Piper roz, Cuișoare, Aromă naturală

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Misterele Indiei oferă o infuzie de culoare mahon închisă. Miroase a cuișoare și anason stelat, în gustul lui veți întâlni atât dulceața portocalelor, cât și gustul piperat al tuturor condimentelor, pe care le-am amestecat în el. Per ansamblu ceaiul are un efect revigorant, este echilibrat ca și gust și foarte atractiv.

Puteți bea acest ceai îndulcit, dar tradiția spune să-l asezonați cu puțin lapte. Există, de asemenea, zone unde se adaugă un praf de sare în masala chai.

Originea ceaiului

 Când spunem Assam, este clar pentru fiecare iubitor de ceai că aceasta este o regiune din India renumită pentru cultivarea ceaiurilor de top. Se situează în nord-estul țării și a făcut cunoștință arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) încă de la mijlocul secolului al XIX-lea. Agricultorii au încercat inițial să cultive arbori de ceai chinezesc din soiuri hibride, dar nu au avut mare succes. Prin urmare, le-au înlocuit cu arborii de ceai locali din genul Assamica. Și acesta merge bine în condițiile unice de acolo. Pe lângă solul de calitate și condițiile ideale de lumină, și musonii, diminețile reci și nopțile cu ceață contribuie la acest lucru.

În Assam ceaiul se culege încă cel mai frecvent manual. Astfel, lucrătorii pot ajunge în zonele mai puțin accesibile ale plantațiilor și pot alege doar frunzele potrivite. Imediat ce se ofilesc puțin, le aruncă pe platouri și lasă să fermenteze natural, timp în care ceaiul verde „se transformă” în ceai negru. Apoi trebuie lăsate la uscat, se sortează și ambalează.

Și când spunem Masala Chai, un expert își amintește de un clasic absolut - ceaiul negru cu un amestec de condimente, a cărui rețetă își are originea în India și care este una dintre comorile Ayurvedei străvechi. Rețeta străveche a evoluat și s-a schimbat de-a lungul a mii de ani, așa că include nenumărate variații. Potrivit legendei, a fost preparată pentru prima dată la curtea regală acum 9.000 de ani. Dar despre care curte regală era, informațiile diferă. Unii susțin că trebuie să fi fost în India, alții sunt convinși că a fost în Thailanda. În orice caz, amestecul a fost creat, ca o băutură ayurvedică, pentru a curăța și revigora consumatorul.

Inițial, a fost preparat doar din multe tipuri de condimente, așa că a fost fără cofeină. Frunzele de ceai au fost introduse în prima jumătate a secolului al XIX-lea de către colonizatorii britanici ai Indiei. Dar localnicii nu au acceptat o asemenea schimbare, Masala Chai cu ceai era prea scump pentru ei. Schimbarea avut loc doar la începutul secolului al XX-lea, când British-owned Indian Tea Association, s-a concentrat pe promovarea ceaiului indian în India. Vânzătorii au început să adauge lapte și zahăr la Masala Chai cu frunze de ceai – astfel au păstrat băutura gustoasă, și au redus în același timp costul de preparare a unei căni.

În prezent, veți întâlni Masala Chai în piețele indiene, în trenuri (unde le vând ca chai wallahs), dar și când vizitați orice gospodărie indiană.
Ghimbirul, un rizom al plantei cu același nume, cu un gust aromat puternic, dulce de picant, joacă un rol important în Masala Chai Misterele Indiei. Ghimbirul este unul dintre cele mai populare ingrediente, în special în bucătăria chineză și indiană, este apreciat și în medicina populară. Conține ulei cu substanțe aromatice, precum bisabolen, zingiberenă, iar gingerolul se află în spatele gustului înțepător.

Un alt ingredient important este anasonul stelat, uneori numit anason chinezesc, care este recoltat din anasonul stelat. Este un arbore răspândit mai ales în Asia de Sud-Est și Pacific. Anasonul stelat are gust dulce și ușor picant, conține ulei esențial de anetol, un compus interesant, de altfel, de treisprezece ori mai dulce decât zahărul. La fel ca și ghimbirul, anasonul este utilizat pe scară largă pentru a susține procesele naturale ale organismului, din el se fabrică un medicament împotriva bolilor virale Tamiflu.

Nu este nevoie să prezentăm portocalele. Fructele portocalului sunt bine cunoscute oamenilor din întreaga lume. În prezent portocalii sunt cultivați aproape peste tot în zonele subtropicale. Portocalele sunt bogate în vitamina C, coaja conține pectină și uleiuri esențiale. Acestea sunt cele care dau ceaiului India Chai Misterele Indiei un parfum minunat.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


15% JOS
ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - ceai negru

Acest Assam primeste cinci stele în toate categoriile! Oamenii locali îl beau foarte puternic și intradevar dulce. Se adaugă lapte, iar în Himalaya se mai pune cardamom și alte condimente. Se toarnă în cești mici și se servesc cu dulciuri. În India, consumul de ceai este elementul central al zilei, momente de conversatii sau la incheierea unei intelegeri. Lăsați-vă dusi de inspirație! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,3 Lei /250 g 51,2 Lei /250 g 20,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 22. 4. 2024

MASALA CHAI - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MASALA CHAI - ceai negru

Ceaiul indian pentru incălzire va fi apreciat atunci cand asteptati primavara sau dupa-amiaza lunga pe timp de toamnă. Compoziția sa specială poate pune sângele în mișcare, să încălzească întregul corp, să stimuleze imunitatea și să îndepărteze bacteriile și virușii. Este plin de condimente aromate, datorită cărora are un miros neinlocuit și un gust și mai original.Ceaiul Masala Chai poate fi aromatizat cu lapte, miere sau zahăr din trestie, conform Rețetei Ayurvedice. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
70,4 Lei /250 g 28,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024

MANDARINĂ SPANIOLĂ - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MANDARINĂ SPANIOLĂ - ceai negru

Cum arata o zi din viața iubitorului de ceai? Dimineața ceai, ceai de după-amiază, ceai de seară. Și între timp? Ceai! Pregătiti-vă ceai bun ori de câte ori doriți. Vă recomandăm să încercați Mandarină spaniolă. Se bazează pe clasicul ceai negru din Ceylon. Am adăugat coaja de mandarină, fructe confiate și petale de trandafir. Rezultatul? Un ceai exceptional pe care îl puteți savura toată ziua. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
51,6 Lei /250 g 20,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 19. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »