China Da Hong Pao - oolong
I se spune Marea Robă Roșie sau Regele tuturor ceaiurilor. Ceaiul Oolong China Da Hong Pao este unul dintre cele mai bune pe care le puteți gusta. Acest sortiment premium de ceai parțial fermentat din Munții Wu Yi din China încântă cu o aromă puternică și echilibrată, completată de note de fructe și note lemnoase. Cu cât se infuzează mai multe ori, cu atât aroma este mai complexă. În China, această bijuterie se servește celor mai speciali oaspeți. Pe cine veți invita?
Compoziție
100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul China Da Hong Pao – oolong oferă o frumoasă culoare galben-portocalie chiar de cupru și o aromă extrem de plăcută, proaspătă și fructată, atunci când se toarnă peste apă fierbinte. Gustul poate fi descris ca fiind armonios, complex și puternic. Se observă urme de fructe, completate de ușoare note lemnoase.
ORIGINEA CEAIULUI
Savurarea ceaiului China Da Hong Pao – ceai oolong este ca o plimbare într-un basm. Imaginați-vă... A crescut în Munții Wuyi din nord-vestul provinciei Fujian. Este atât de frumos acolo încât locul a fost declarat obiectiv al Patrimoniului UNESCO. Este străbătut de văi dramatice cu râuri sălbatice, mărginit de stânci înalte, iar părțile sale estice sunt chiar înconjurate de piatră roșie. Vă puteți aventura în pădurile sale dense, precum și în templele străvechi. Și, bineînțeles, veți întâlni peste tot plantații minunate de ceai verde.
De asemenea, puteți întâlni trei arbori de ceai foarte rari. Potrivit legendei, acest ceai a fost oferit mamei unui conducător al dinastiei Ming pentru efectele sale benefice. Pe atunci, în secolul al XIV-lea, ceaiul a vindecat-o de afecțiuni grave și de atunci frunzele lungi de oolong sunt considerate sacre. Din cei patru arbori inițiali, au mai rămas în prezent doar trei, dar, datorită înmulțirii atente prin butași, acum se cultivă și în câteva grădini din apropiere. Această metodă tradițională și eficientă a permis răspândirea unor plante cu un ADN unic, iar noi ne putem bucura acum de ceaiul produs din frunzele lor. Ceaiul, supranumit Marea Robă Roșie, este foarte apreciat în China. Recoltarea sa este literalmente o ceremonie, se prelucrează sub o supraveghere atentă și doar foarte puține persoane au voie să îl savureze. Nu numai pentru că provine din arbori de ceai legendari, dar și pentru că este în cantitate limitată.
La final, haideți să menționăm pe scurt modul în care se produc de fapt ceaiurile oolong. Frunzele de ceai culese sunt lăsate prima dată să se ofilească pentru scurt timp la soare. Apoi se scutură în tavi mari sau sunt „aruncate” cu ajutorul unei mașini, astfel încât să li se deterioreze structura celulară. Astfel se eliberează sucurile din frunze și începe fermentarea. Așa-numita scuturare a frunzelor trebuie repetată de mai multe ori până când se obține un frumos parfum floral. Pentru a opri procesul de fermentare, recolta se expune la temperaturi ridicate și se răcește imediat după aceea. În cele din urmă, frunzele sunt rulate sau granulate și uscate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul oolong se prepară cu apă la o temperatură de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați o linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.