

LAPTE OOLONG
Laptele, așa cum îl știm, este delicat, neted, catifelat, dulce.... Cum poate fi un ceai Oolong de lapte? Exact la fel! Milk Oolong, o delicatesă din Taiwan, are un gust neobișnuit de fin și o aromă dulceagă. Este cultivat într-un peisaj natural uimitor, plin de dealuri și podișuri verzi. Producției acestui ceai se acordă o atenție deosebită. Nu e de mirare că este unul dintre cele mai apreciate soiuri.
Compoziție
Milk Oolong 100%Infuzie și gustul ceaiului
Ceaiul Milk Oolong se remarcă prin gustul delicat de lapte. Mulți identifică subtextul clasic al ceaiurilor Oolong, și anume nucile. Aroma este dulceagă. După turnarea apei, ceaiul oferă o culoare galben-verzuie și o aromă minunat de delicată.
Originea ceaiului
Ceaiurile Oolong sunt caracterizate de ceea ce se numește semi-fermentație. Prin urmare, sunt denumite și ceaiuri albastru-verzui sau semi-verzi. Frunzele arborilor de ceai chinezesc se recoltează de până la cinci ori pe an în Taiwan. Recoltarea are loc din luna aprilie până în decembrie. După aceea urmează un proces special care conferă frunzelor de ceai aroma lor tipică de lapte. Ofilirea frunzelor are loc într-un spațiu cu aburi de lapte. Apoi fermierii le varsă în recipiente speciale cu esență de lapte și le udă în mod repetat. Ceaiul ajunge apoi în coșuri mari de bambus, unde se scutură puternic. Acest lucru zdrobește frunzele, declanșând oxidarea naturală a enzimelor. În funcție de soi, acestea sunt lăsate la acest proces chimic pentru perioade de timp diferite. Ceaiurile Oolong au un grad de fermentație între 8-85%. Procentul de fermentare determină culoarea finală, aroma și conținutul de cofeină (teină).
În Taiwan, se găsesc grădini de ceai aproape în toate regiunile. Ceaiurile Oolong se exportă îndeosebi din regiunea Nantou, unde arborii de ceai chinezesc se cultivă pe versanții munților. Aici au un sol și condiții climatice ideale. Ceaiurile Oolong din Taiwan reprezintă aproximativ 20 la sută din producția mondială a acestor ceaiuri unice.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul Oolong se toarnă apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

IASOMIE - ceai verde

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier
