

CHINA GOLDEN TIP PU ERH KING SIMAO
Ne place foarte mult. Și dumneavoastră dacă preferați un ceai rarisim, plăcut pământos și puternic aromat, cu siguranță vă va plăcea. Pu Erh din Simao regiunea Yunnan este un deliciu pentru momentele prețioase și oaspeții prețioși. A crescut în munții înalți, a fost recoltat și prelucrat manual, a călătorit ambalat cu grijă. Acum este aici pentru a vă încânta prin culoare, gust, aromă și formele frunzelor. Bucurați-vă de unul dintre cele mai bune ceaiuri roșii din Yunnan.
Compoziție
Ceai roșu CHINA GOLDEN TIPPY PU ERH KING SIMAO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul China Golden Tippy Pu Erh King Simao după ce se acoperă cu apă fierbinte oferă o infuzie închisă de culoarea chihlimbarului și atunci când se folosește un număr mai mare de frunze o culoare maro aproape neagră. Deoarece este un ceai care se poate utiliza pentru mai multe infuzii, puteți obține întotdeauna o nuanță diferită în ceașcă. În toate cazurile vă puteți bucura de gustul pământos tipic Pu Erh. În acest caz, un gust fraged, cu o urmă de miere. Aroma este puternică, în general, acest ceai este extrem de armonios și plăcut.
Originea ceaiului
Nu este nevoie să prezentăm China și faimoasele grădini cunoscătorilor de ceai. Exporturile acestui producător dominant, în special de ceai verde, au fost evaluate în 2018 la 1,5 miliarde de dolari. China Tea Marketing Association estimează că în același an producătorii chinezi au produs 2,8 milioane tone de ceai, din care 330 mii tone au fost exportate. Conform statisticilor, aceasta reprezintă o creștere anuală de aproximativ 10%. Dar faptul că China a stat printre giganții mondiali de ceai de secole nu înseamnă că frunzele de ceai sunt cultivate și procesate doar pentru a obține cele mai mari volume. Ceaiurile chinezești sunt printre cele mai importante. Câteva mii de ani de experiență pe care proprietarii de grădini le-au transmis din generație în generație nu pot fi întrecute de nimic. Și selecția este incredibilă - ceaiuri albe, verzi, galbene, oolongs, ceaiuri modelate, afumate, parfumate ... Desigur, nu lipsesc nici ceaiurile roșii (negre pentru europeni) și ceaiurile Pu Erh fermentate suplimentar. Pu Erh are un caracter special, care nu este plăcut de toată lumea în mod automat. Dar dacă îl veți bea de mai multe ori, vă va câștiga pentru totdeauna.
Prin urmare, vă recomandăm să începeți cu Pu Erh de cea mai înaltă calitate, să nu vă descurajeze gustul pământos specific aproape de „mucegai” al sortimentelor mai puțin calitative. Cu China Golden Tippy Pu Erh King Simao, această experiență neplăcută vă va ocoli 100%. Am adus această raritate din ținutul Simao, situat în provincia Yunnan, China. Simao este unul dintre locurile istorice asociate cu comerțul de ceai. Ținutul a fost punctul de plecare pentru transportul ceaiului din Yunnan, Tibet și India în Dali, Lijiang și Lhasa. Regiunea se întinde în zona musonului subtropical. Ploile vin foarte des, clima este umedă și vântul este de obicei blând. Temperatura medie anuală este în jur de 18⁰C, iernile sunt reci, și verile calde. Clima și vremea din Simao au o pondere semnificativă în unicitatea ceaiului China Golden Tippy Pu Erh King Simao. O altă parte a meritului revine mâinilor lucrătorilor locali și experienței proprietarilor de grădini de ceai. A produce un ceai Pu Erh de calitate este o chestiune de mulți ani de experiență. Pu Erh se produce din produsul intermediar Mao Cha (ceai verde tratat cu abur, presat în formă de clătită) sau direct din frunzele de ceai uscate la soare. În acest caz, frunzele uscate sunt adunate în grămezi lungi, umezite cu apă și acoperite cu prelate.
Ceaiul datorită aburirii crește temperatura până la 60°C și fermentează până la 3 luni. Când atinge parametrii necesari, muncitorii întind grămezile, lasă ceaiul să se usuce, apoi îl sortează sau îl presează în diferite forme. În acest caz, frunzele au fost lăsate sub formă de ceai vărsat. Deci ne putem bucura de muguri aurii minunați și de frunze lungi, intacte.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste 1 linguriță de Pu Erh se adaugă 150-200 ml de apă clocotită de 100 °C.
- Pentru pregătirea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță de ceai în plus.
- Lăsați la infuzat sub capac timp de 3-5 minute, apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO
