

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g
Dacă putem afirma că Pu Erh aparține comorilor chinezești, Tea Cake verde este cea mai strălucitoare bijuterie. Ceaiul rar din provincie, unde copacii de ceai vechi sunt apreciati ca membrii a familiei, va încânta iubitorii de arome pline, de fructe, de frugalitate ușoară și de pamantescul tipic. Placinta simpla dintr-o ediție limitată este o sursă de bucurie, prospețime și bună dispoziție. Oriunde, oricând.
Compoziție
China Green PU ERH BEENG CHA 100%Infuzia și gustul ceaiului
Green Pu Erh Tea Cake dă o infuzie închisă, de culoarea chihlimbarului intens, cu miros de mușchi și fructe. Gustul său reflectă desigur, atât modul unic de producție, cât și natura în care cresc plantele de ceai sălbatice. De aceea, veți simți în ceașcă fructe și tonuri elegante pământii și proaspăt astringente. Gustul Pu Erh depinde de modalitatea de preparare și de numărul de infuzii.
Originea ceaiului
Secretul lui Pu Erh constă în învechire. Din plantele de ceai vechi (Camellia sinensis) fermierii culeg manual frunzele verzi suculente și le transportă la locul de procesare. Le lasă să se veștejească ușor iar apoi „ucid verdele„ - cum se spune (Kill Green). Aceasta înseamnă că încălzesc ceaiul în tigăi mari, ceea ce oprește oxidarea naturală a enzimelor.
După aceasta îl rulează și îl modelează. Dacă trebuie produs Pu Erh clasic fermentat, fermierii strâng frunzele verzi în grămezi. În umezeală și la temperaturi mai ridicate, ceaiul începe să fermenteze și să matureze datorită bacteriilor și ciupercilor. În cazul Green Pu Erh Tea Cake fermentația finală nu are loc. Frunzele de ceai verde au fost presate într-un tortuleț (Cake Tea), pe care în China îl numesc Beeng Cha. Maturarea a avut loc într-un mediu cald și umed. Aceasta a ajutat la dezvoltarea și catifelarea gustului ceaiurilor. Istoria ceaiului Pu Erh datează din timpul dinastiei Han. Unii împărați chinezi l-au iubit, alții l-au disprețuit. De exemplu, primul împărat Ming a interzis în mod explicit presarea ceaiului Pu Erh, deoarece fermierii pierdeau prea mult timp cu aceasta.
A fost permisă numai vânzarea ceaiului vrac. Ultimul împărat chinez însă, l-a desemnat ca "membru al familiei regale". Cine înțelege complexitatea și nuanțele subtile ale producției ceaiurilor Pu Erh, acordă o mare atenție depozitării lor. Acestea pot fi păstrate o perioadă lungă de timp, însă este esențial să se păstreze la loc uscat și rece. Nu este bine să expunem ceaiul Pu Erh la fluctuații de temperatură, nici să îl depozităm în apropiere de diferite mirosuri.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați sau rupeți o bucată de Pu Erh suficient de mare pentru a se încadra într-o linguriță și turnați peste apă clocotită. Proporția este de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LAPTE OOLONG

CHINA PAI MU TAN - ceai alb
