

CHINA PAI MU TAN - ceai alb
Dulce, plin, răcoritor - cea mai mare gamă de ceai alb din provincia chineză Fujian a devenit celebra printre iubitori de ceai din toata lumea. Bujorul alb, așa cum i se spune se poate savura toata ziua. Cei care muncesc din greu, cei ce se odihnesc sau fac sport cu intensitate - intotdeauna isi aleg aceasta delicatesa.
Compoziție
Ceai alb Pai Mu Tan 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Pai Mu Tan excelează printr-un gust ușor și non-astringent. Infuzia are o culoare galben portocalie și o aromă delicată de plante chiar și nuci.
Originea ceaiului
Ceaiul destinat odinioară doar pentru membrii familiei imperiale poate fi gustat în prezent de toată lumea. Am adus Pai Mu Tan din sud-estul Chinei. Provincia Fujian este renumită pentru grădinile sale de ceai. Munții înalți, umiditatea și condițiile specifice ale solului oferă spațiu pentru multe soiuri de ceai. Pai Mu Tan sau Bujorul alb se caracterizează printr-un procent ridicat de muguri și frunze uniforme, întregi. Cel mai frecvent se produce din soiurile Fuding Da Bai sau Zhenge Da Bai de arbori de ceai chinezesc. Adunarea frunzelor pentru ceai începe de obicei pe la mijlocul lunii martie și durează între 3 și 4 săptămâni. Frunzele se culeg manual și foarte atent. Prelucrarea presupune două etape - mai întâi frunzele de ceai se ofilesc, apoi se usucă. Acest proces nu se desfășoară niciodată la o temperatură ridicată. Ceaiul alb este foarte fin datorită faptului că este uscat mult timp și la temperaturi scăzute. Conform legendei, ceaiul Pai Mu Tan a fost livrat doar curții imperiale. Istoria acestei băuturi datează din anii 960-1279, când în China domnea dinastia Sung. Ceaiul alb a fost servit exclusiv vizitatorilor importanți. De atunci, însă, producția s-a extins și vânzările au crescut. Acum este accesibil nu numai în China, unde, de altfel, este foarte solicitat, dar și în Europa și America. Pai în traducere înseamnă alb și Mu Tan bujor. Se vinde și sub numele de Bai Mu Dan.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

GUANGXI PENE ALBE - ceai alb

PI LO CHUN - ceai verde
