075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

CIMBRIȘOR (Thymus serpyllum) - plantă

Cod: 1403

Dacă ar trebui să aveți doar o plantă acasă, aceasta cu siguranță ar fi cimbrișorul. Aparține unor plante medicinale cu spectru larg și poate fi utilizat pe tot parcursul anului. În primăvară, de exemplu, pentru oboseală și insomnie, în vară pentru vânătăi și entorse, în toamnă pentru astm și crampe, și în timpul iernii pentru răceli. Este bine să aveți întotdeauna cimbrișor în casă.

Pachete mari:
Pachete mici:
27,3 Lei /250 g 10,9 Lei /100 g
Vom livra marți, 23. 4. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Natural, De plante

Compoziție

Cimbrul (Thymus) 100%

Originea plantei

Nume elegant și un aspect și mai elegant. Semi-arbustul peren care creează perne pufoase de flori mici purpurii este foarte bine venit în grădini și parcuri. În mod obișnuit, cimbrișorul se găsește pe pajiști și coline în aproape toată Europa. Se numește și timian, un condiment favorit cu care este înrudit. Datorită mirosului său fermecător, cimbrișorul reprezintă o mare atracție pentru albine și fluturi.

Nu e de mirare că este adesea plantat în jurul stupinelor. Mierea de cimbrișor este foarte delicioasă. Planta permanent verde poartă numele latin Thymus serpyllum. Serpyllum provine din denumirea greacă pentru liană. Planta relativ mică în înălțime se târăște pe pământ și crește în principal în lățime. Vechii egiptenii au folosit cimbrișorul pentru îmbălsămare. Dar foarte repede au observat că ar putea aduce beneficii mult mai mari ca și plantă medicinală.

Frunzele sunt culese în special în luna iunie și sunt uscate lent la temperaturi scăzute. Utilizarea sa este cu adevărat vastă. Poate fi folosit pentru a produce uleiuri esențiale, pentru băi sau comprese și pentru infuzia atât de populară. Toată lumea poate să consume în cantități obișnuite, cu excepția celor cu tulburări tiroidiene. Totuși femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să consulte în prealabil medicul curant. Ca și în cazul celorlalte plate, recomandăm o scurtă pauză după opt săptămâni de utilizare.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 15 minute Cantitatea 1 linguriță la 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. La cimbrișor se adaugă apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Se lasă la infuzat timp de 15 minute după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


JAPAN SENCHA BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN SENCHA BIO - ceai verde

Miyazaki japonez nu este doar o stațiune turistică populară. Prefectura de pe insula Kyushu o caută și experți în ceaiul verde. Bio Sencha este un exemplu tipic de producție tradițională locală. Ceaiul excelent, cu gust proaspat si usor, este potrivit pentru savurarea pe tot parcursul zilei. Grădinile de ceai din care le aducem se află la altitudini mai mari unde pomii de ceai sunt crescuți în mod organic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
71,6 Lei /250 g 28,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 23. 4. 2024

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
38,0 Lei /250 g 15,2 Lei /100 g
Vom livra marți, 23. 4. 2024

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra marți, 23. 4. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »