

CIMBRIȘOR (Thymus serpyllum) - plantă
Dacă ar trebui să aveți doar o plantă acasă, aceasta cu siguranță ar fi cimbrișorul. Aparține unor plante medicinale cu spectru larg și poate fi utilizat pe tot parcursul anului. În primăvară, de exemplu, pentru oboseală și insomnie, în vară pentru vânătăi și entorse, în toamnă pentru astm și crampe, și în timpul iernii pentru răceli. Este bine să aveți întotdeauna cimbrișor în casă.
Compoziție
Cimbrul (Thymus) 100%Originea plantei
Nume elegant și un aspect și mai elegant. Semi-arbustul peren care creează perne pufoase de flori mici purpurii este foarte bine venit în grădini și parcuri. În mod obișnuit, cimbrișorul se găsește pe pajiști și coline în aproape toată Europa. Se numește și timian, un condiment favorit cu care este înrudit. Datorită mirosului său fermecător, cimbrișorul reprezintă o mare atracție pentru albine și fluturi.
Nu e de mirare că este adesea plantat în jurul stupinelor. Mierea de cimbrișor este foarte delicioasă. Planta permanent verde poartă numele latin Thymus serpyllum. Serpyllum provine din denumirea greacă pentru liană. Planta relativ mică în înălțime se târăște pe pământ și crește în principal în lățime. Vechii egiptenii au folosit cimbrișorul pentru îmbălsămare. Dar foarte repede au observat că ar putea aduce beneficii mult mai mari ca și plantă medicinală.
Frunzele sunt culese în special în luna iunie și sunt uscate lent la temperaturi scăzute. Utilizarea sa este cu adevărat vastă. Poate fi folosit pentru a produce uleiuri esențiale, pentru băi sau comprese și pentru infuzia atât de populară. Toată lumea poate să consume în cantități obișnuite, cu excepția celor cu tulburări tiroidiene. Totuși femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să consulte în prealabil medicul curant. Ca și în cazul celorlalte plate, recomandăm o scurtă pauză după opt săptămâni de utilizare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La cimbrișor se adaugă apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se lasă la infuzat timp de 15 minute după care se strecoară.




















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

SALVIE - plantă
