Cistus Incanus măcinat - plantă
Cistus deja de mii de ani dovedeste lupta sa împotriva infecțiilor. Frunzele de planta perena mediteraneana cu flori frumos parfumate cu gust de ierburi și ușor amare. Dar asta deloc nu contează. Importanta este capacitatea lor de a promova sănătatea fizică și psihică a consumatorilor. Puteți să faceti ceai din el sau să-l amestecati cu iaurt. Nu este de mirare că la sfârșitul secolului al XX-lea, Cistus a primit titlul de Planta Europeană vindecatoare a anului.
Compoziție
Cistus incanus 100%Infuzie și gustul plantei
Pulberea verde ușor poate fi infuzată cu apă caldă sau consumată direct. În ambele cazuri, gustul său va fi pe bază de plante, amar și aromat. Infuzia are o culoare galben-verde deschis.
Originea plantei
O perena cu formă de trandafiri distinctiv, asemanatoare cu florile, se raspandeste mai ales in Marea Mediterana. Acesta este și motivul pentru care se numește trandafir mediteranean sau rockrose. Dar, pe măsură ce botanicii recunosc până la 200 de specii din genul Cistus, îl puteți găsi și în America de Nord și de Sud.
Denumirea latină Cistus incanus înflorește din iunie până în septembrie. Mulți grădinari cehi au iubit-o doar pentru flori distincte cu un miros puternic. Cu toate acestea, pentru că nu este o plantă rezistentă la îngheț, este necesar să se pună în zona protejată pentru iarnă.
Foarte interesant este ciclul de viață al plantei. Este nevoie de un habitat cald, deschis și însorit. Rezistență excelentă la căldură de vară și la incendii frecvente sau la pășunat. În plus, trăiesc în simbioză cu ciuperci și violet laccata Laccaria, găzduiește, de asemenea, plante parazite Cytinus hypocistis care trăiesc în rădăcinile lor în timpul înfloririi. Unele specii sunt un ingredient esențial pentru larvele fluture. Iar tipurile de cistus selectate se eliberează în uleiurile esențiale de aer, care sunt capabile să se auto-aprindă în condiții uscate și fierbinți.
Pentru efectele medicinale, frunzele sunt recoltate. Acestea pot fi uscate sau folosite pentru a face tincturi.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 2-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul Cistus adăugați apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1-2 lingurițe de ceai la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.