

CIUMĂREA (Galega officinalis) - plantă
Deși este puțin amară, aduce beneficii în multe situații. De exemplu, mamele care alăptează utilizează decoctul din ciumarea pentru a favoriza lactația, de asemenea se utilizează în febră și diabet. În ierbarele vechi a fost recomandată și pentru mușcături de șarpe. Partea aeriană a plantei conține printre altele principii amare, taninuri, saponine și alte substanțe benefice.
Compoziție
100%Infuzia și gustul plantei
Gustul dulce de pământ este însoțit de un miros lemnos al infuziei.
Originea ceaiului
Ar putea să se exclame: în sfârșit! În sfârșit o plantă pe care femeile care alăptează o pot încerca. Fiecare mamă care alăptează ar trebui să aibă la ea un săculeț cu ciumarea uscată. Nu degeaba numele său latin Galega officinalis este derivat din cuvântul lapte. O plantă perenă care crește până la un metru în înălțime și are flori în formă de clopoțel în culori diferite. Își alege un pământ bogat în nutrienți, astfel încât este ușor de găsit pe pajiști sau pe malul râurilor. Formează adesea colonii de plante întrețesute. Provine din Orientul Mijlociu, dar pentru utilitatea sa economică a fost extinsă treptat în întreaga Europă, pe continentul american și în alte regiuni din Asia.
A fost o hrană preferată pentru bovine. Ciumarea a crescut vizibil producția de lapte, motiv pentru care a fost utilizată în amestecuri de furaje, mai ales la fermele în care s-au produs brânzeturi. De-a lungul timpului, această practică a dispărut, deoarece frunzele proaspete au schimbat gustul laptelui și dacă erau utilizate timp îndelungat erau dăunătoare pentru animale. Cu toate acestea, ciumarea uscată nu are aceste calități negative, așa că este încă populară în medicina naturistă. Cea mai cunoscută formă de utilizare este prepararea infuziei. Este gustoasă și atunci când se utilizează planta singură, dar veți găsi și combinații recomandate cu scorțișoară, ghimbir sau semințe de fenicul. Consumul în doze obișnuite este sigur, numai persoanele cu diabet zaharat și tulburări hematopoietice trebuie să se consulte în prealabil cu medicul curant.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ciumăreauă se pune apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 - 2 lingurițe la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se lasă la infuzat timp de 15 minute după care se strecoară.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

FENICUL - plantă

CEAI DE LEMN DULCE - amestec de plante
