TULSI (Busuioc sfânt) BIO - pulbere
Busuiocul însoțește omenirea de peste 3000 de ani. Vechii egipteni în puneau în piramide, grecii îl duceau la biserici, hindușii îl plantau pe morminte. Nici nu este de mirare că „basileus” înseamnă „rege” în limba greacă. Regina Tulsi este considerată sfântă și ca atare își găsește utilitatea aproape în cazul tuturor bolilor și afecțiunilor. Fie că este vorba de respirație, digestie, sistem nervos, probleme cardiace sau de piele. Întotdeauna este benefic. În plus acum și în calitate BIO.
Compoziție
Tulsi BIO 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Pudra de culoare verde-gri închis are un gust dulce și picant. Poate semăna cu anasonul pentru unii, cu mentă pentru alții. Deoarece este o plantă măcinată, nu se dizolvă în apă. O puteți adăuga la mâncăruri și băuturi.
ORIGINEA PLANTEI
Tulsi este soția zeului Vishna în religia hindusă. Iar busuiocul are privilegiul de a fi considerat întruchiparea ei. De aici derivă sfințenia lui. Tulsi, busuiocul sfânt, este un simbol al purității și al iubirii adevărate. A fost și este folosit de oameni pe aproape toate continentele și în toate erele. Crengile sale au fost găsite în piramidele egiptene, și se spune că a crescut și pe mormântul lui Iisus Hristos. Pentru hinduși, este cea mai sfântă plantă. I se atribuie abilitatea de a scăpa casele de spiritele rele, și se pare că ajută la consolidarea prieteniilor. Nu este surprinzător, că găsim planta Tulsi atât în cărțile naturiste cât și în cărțile de bucate. Într-adevăr, ca și condiment este folosit foarte des. Busuiocul (Ocimum sanctum) este o plantă perenă din India.
În prezent, însă, este cultivat în toată Asia, America de Sud, Australia și Africa. Botaniștii o clasifică în familia urzicii moarte, înflorește similar cu urzica, adică florile sunt aranjate într-o terminație numită racem. Florile sunt albe, roz sau violet. Planta în sine este dens ramificată. Crește până la o lungime de până la 1 metru. Tulpinile sunt pufoase, frunzele în formă ovală au un miros foarte puternic. Din cauza aromei pe care Tulsi o are, această plantă este una dintre cele mai căutate din lume. Principalele ingrediente ale uleiurilor esențiale aromatice sunt eugenolul care are ca și componentă principală uleiul de cuișoare (oleum caryophylli și se găsește și în cuișoare, nucșoară, scorțișoară sau frunze de dafin), metyeugenol sau carvacrol (care se găsește în măghiran și oregano). Aceste substanțe conferă busuiocului o aromă caracteristică. În plus, conține și alcaloizi, fenoli, saponine, flavonoide și taninuri.
Plantele de busuioc din care este preparată această pulbere au fost cultivate în agricultură ecologică. Aceasta înseamnă că nu au fost fertilizate sau tratate cu produse industriale. Prin urmare, acestea nu conțin reziduuri de substanțe dăunătoare pentru sănătate. Frunzele sunt recoltate în momentul înfloririi plantei. În acel moment, conțin maximum de substanțe benefice pentru sănătate. Tulsi trebuie uscat la umbră și apoi depozitat într-un loc ferit de umiditate. Puteți adăuga pulberea ca și condiment într-o varietate de feluri de mâncare sau băuturi. Consumul său poate stimula sistemul imunitar, poate susține condiția inimii, poate îmbunătăți respirația și digestia și poate ameliora simptomele stresului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
- Pulberea de Tulsi poate fi folosită practic în orice mod.
- O puteți adăuga în apă, cafea, lapte, ciocolată caldă, suc sau smoothie.
- În cazul preparării ceaiului se recomandă să adăugați peste 1 linguriță de pulbere 300 ml de apă clocotită.
- Doza zilnică recomandată este de 1 linguriță de 2x pe zi, de preferință cu 20 de minute înainte de masă.