075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

TULSI (Busuioc sfânt) BIO - pulbere

Cod: 1321

Busuiocul însoțește omenirea de peste 3000 de ani. Vechii egipteni în puneau în piramide, grecii îl duceau la biserici, hindușii îl plantau pe morminte. Nici nu este de mirare că „basileus” înseamnă „rege” în limba greacă. Regina Tulsi este considerată sfântă și ca atare își găsește utilitatea aproape în cazul tuturor bolilor și afecțiunilor. Fie că este vorba de respirație, digestie, sistem nervos, probleme cardiace sau de piele. Întotdeauna este benefic. În plus acum și în calitate BIO.

Pachete mari:
Pachete mici:
80,4 Lei /250 g 32,2 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Gust
Gust:
Dulce, Proaspăt
Pentru copii
Pentru copii:
de la 6 ani
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Tulsi BIO 100%

INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI

Pudra de culoare verde-gri închis are un gust dulce și picant. Poate semăna cu anasonul pentru unii, cu mentă pentru alții. Deoarece este o plantă măcinată, nu se dizolvă în apă. O puteți adăuga la mâncăruri și băuturi.

ORIGINEA PLANTEI

Tulsi este soția zeului Vishna în religia hindusă. Iar busuiocul are privilegiul de a fi considerat întruchiparea ei. De aici derivă sfințenia lui. Tulsi, busuiocul sfânt, este un simbol al purității și al iubirii adevărate. A fost și este folosit de oameni pe aproape toate continentele și în toate erele. Crengile sale au fost găsite în piramidele egiptene, și se spune că a crescut și pe mormântul lui Iisus Hristos. Pentru hinduși, este cea mai sfântă plantă. I se atribuie abilitatea de a scăpa casele de spiritele rele, și se pare că ajută la consolidarea prieteniilor. Nu este surprinzător, că găsim planta Tulsi atât în cărțile naturiste cât și în cărțile de bucate. Într-adevăr, ca și condiment este folosit foarte des. Busuiocul (Ocimum sanctum) este o plantă perenă din India.

În prezent, însă, este cultivat în toată Asia, America de Sud, Australia și Africa. Botaniștii o clasifică în familia urzicii moarte, înflorește similar cu urzica, adică florile sunt aranjate într-o terminație numită racem. Florile sunt albe, roz sau violet. Planta în sine este dens ramificată. Crește până la o lungime de până la 1 metru. Tulpinile sunt pufoase, frunzele în formă ovală au un miros foarte puternic. Din cauza aromei pe care Tulsi o are, această plantă este una dintre cele mai căutate din lume. Principalele ingrediente ale uleiurilor esențiale aromatice sunt eugenolul care are ca și componentă principală uleiul de cuișoare (oleum caryophylli și se găsește și în cuișoare, nucșoară, scorțișoară sau frunze de dafin), metyeugenol sau carvacrol (care se găsește în măghiran și oregano). Aceste substanțe conferă busuiocului o aromă caracteristică. În plus, conține și alcaloizi, fenoli, saponine, flavonoide și taninuri.

Plantele de busuioc din care este preparată această pulbere au fost cultivate în agricultură ecologică. Aceasta înseamnă că nu au fost fertilizate sau tratate cu produse industriale. Prin urmare, acestea nu conțin reziduuri de substanțe dăunătoare pentru sănătate. Frunzele sunt recoltate în momentul înfloririi plantei. În acel moment, conțin maximum de substanțe benefice pentru sănătate. Tulsi trebuie uscat la umbră și apoi depozitat într-un loc ferit de umiditate. Puteți adăuga pulberea ca și condiment într-o varietate de feluri de mâncare sau băuturi. Consumul său poate stimula sistemul imunitar, poate susține condiția inimii, poate îmbunătăți respirația și digestia și poate ameliora simptomele stresului.

Ierbar și efecte ceaiuri

Tulsi
Ierbar și efecte tulsi

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Instrucțiuni de preparare

  1. Pulberea de Tulsi poate fi folosită practic în orice mod.
  2. O puteți adăuga în apă, cafea, lapte, ciocolată caldă, suc sau smoothie.
  3. În cazul preparării ceaiului se recomandă să adăugați peste 1 linguriță de pulbere 300 ml de apă clocotită.
  4. Doza zilnică recomandată este de 1 linguriță de 2x pe zi, de preferință cu 20 de minute înainte de masă.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


LAPACHO MATTO GROSSO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

LAPACHO MATTO GROSSO

Pentru indienii sud-americani este copacul zeilor. Botanicii o numesc Tabebuia impetiginosa. Și credem că Lapacho este un lemn vindecător. Efectele sale preventive sunt fantastice. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
38,6 Lei /250 g 15,4 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024

ALADIN - amestec
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ALADIN - amestec

Incredibil de dulce și extraordinar de proaspăt - este Aladin al nostru. Exact ca si din basm. Doar pregatiți-l și vă îndeplineste trei dorințe - vă va intinerii, alunga stresul și reimprospateaza metabolismul. Nu este nimic mai bun în vremurile agitate de astăzi. Băutură naturala fara cofeină, cu un gust de fructe de miere, sigur le va place la copii mici și la bunicii lor. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
87,1 Lei /250 g 34,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

HONEYBUSH ZI DE VARĂ (BIO)
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

HONEYBUSH ZI DE VARĂ (BIO)

Strict vorbind, Honeybush nu are nimic de-a face cu ceaiul. Totuși, devine din ce în ce mai popular, și chiar și susținătorii ortodocși ai clasicilor de ceai se alătură . Motivele sunt simple: Honeybush are o aromă și un miros excelent, nu conține cofeină și poate depăși multe boli sau afecțiuni. Alaturi de papaya, galbenelelor și trandafiriilor este o garanție a unei experiențe culinare minunate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
77,3 Lei /250 g 30,9 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »