COADA CALULUI (Equisetum arvense) - plantă
Coada calului are atât de multe utilizări încât nu se pot cuprinde în câteva rânduri. Vindecătorii populari spun că ar trebui să consumăm o ceașcă de ceai de coada-calului în fiecare zi. Pentru a nu suferi de reumatism, cârcei, sângerare, inflamație sau nervozitate. Din plantă se poate prepara infuzie, comprese, băi de șezut. Este una dintre cele mai populare plante medicinale de până acum. Merită atenție!
Compoziție
Coada-calului 100%ORIGINEA PLANTEI
Dacă vreți să întâlniți un adevărat martor al vieții pe Pământ, atunci coada calului este cea potrivită. Dovada existenței sale datează din perioada carboniferă, care datează incredibil de 359 milioane de ani. De exemplu, a fost martorul dezvoltării gândacilor și reptilelor.
Coada calului din genul Equisetum este o plantă perenă, care se reproduce prin spori. Este o plantă de o culoare verde intensă fără flori și frunze cu tulpină ramificată. Crește în toată lumea, cu excepția Australiei, Noii Zeelande și Antarcticii. În Cehia, puteți întâlni cu ușurință aproximativ nouă soiuri, mai cunoscută este coda calului de câmp sau de noroi. Prefera solul umed, dar se poate adapta foarte repede aproape oriunde.
Aceste plante au diferite utilizări. Unele dintre ele pot fi folosite ca agent de lustruire, altele ca lână de oțel natural. Însă cea mai populară utilizare este în medicina naturistă. Gestionează cu ușurință inflamațiile neobișnuite, dar este eficientă și împotriva pietrelor la rinichi. Excelente pentru sănătate sunt, de asemenea, compresele sau băile preparate din decoct.
Dacă doriți să adunați sau să cumpărați planta deja uscată, rețineți că există și specii toxice. Riscul de otrăvire este într-adevăr minim în timpul consumului normal, dar trebuie să verificați întotdeauna ce fel de coada calului este. Infuzia din partea aeriană se poate bea în doze rezonabile până la opt săptămâni, apoi vă recomandăm o pauză mai scurtă. Aveți grijă la consum în cazul în care suferiți de lipsă de vitamina B1 sau sunteți o mamă care alăptează sau în cazul în care sunteți însărcinată.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
fierbere | 5 minute | 2 čajové lžičky na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste Coada calului se pune apă în proporție de 2 lingurițe la 250 ml de apă.
- Acoperiți și fierbeți timp de 5 minute.
- Se lasă la infuzat 15 minute și după care se strecoară.