

PĂDUCEL FRUNZE + FLORI (Crataegus laevigata) - plantă
Sigur știți cum arată și miroase păducelul. Florile sale albe și fructele roșii sunt ușor de remarcat în natură. Dar poate că a rămas un secret faptul că ajută inima și sistemul circulator. Un arbust acoperit cu multe legende și mituri merită atenția. Nu degeaba, celții, romanii și vindecătorii vechi l-au utilizat. Până și în prezent aparține comorilor care au un loc permanent în casele noastre.
Compoziție
Păducel 100%Infuzia și gustul plantei
Frunzele uscate și florile de păducel oferă o infuzie de culoare galben pal, cu miros plăcut și un gust ușor amărui. Cine nu se obișnuiește cu acest gust, îl poate îmbunătăți cu o linguriță de miere de calitate.
Originea plantei
Gherghin, mărăcine, măceş, ramn, păducelul comun (Crataegus laevigata) a dobândit o mulțime de denumiri populare. Le putem considera ca o dovadă a popularității sale ridicate. Întotdeauna se planta în jurul clădirii pentru a alunga spiritele rele, se punea în buchetele mireselor pentru a le proteja, se culegea pentru ceaiuri pentru a susține sănătatea. Lemnul său greu și solid a fost folosit pentru producerea cozilor pentru sape și topoare. Păducelul este un arbust sau copac mai mic. El crește până la maximum 12 metri, dar cel mai des este o tufă de aproximativ 3 metri. Frunzele verzi cu forma ovală și marginile zimțate cad în toamnă.
Puteți recunoaște păducelul în mod sigur după spini, flori albe și fructe roșii. Florile miros foarte puternic în primăvară sau miros mai puțin plăcut - depinde de percepția personală. Florile sunt formate din cinci petale asemănătoare cu florile părului. În toamnă, păducelul este acoperit cu fructe roșii, de aproximativ 1 centimetru. Păducelul se poate găsi în pădurile din Europa în zona temperată, în America de Nord și Centrală, China și Asia. Se dezvoltă bine lângă cursurile apelor și pe marginea pădurii. Unele soiuri se poate planta ca și gard viu. Cu toate acestea, fiți atenți, frunzele, florile și fructele acestor arbuști ornamentali nu oferă efecte benefice pentru sănătate.
Altfel este în cazul păducelului comun. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat să culeagă flori și frunze bogate în flavonoide, acizi triterpenici, aminopurine, saponine, tanini și caroten. Vitaminele C și B sunt, de asemenea, componente esențiale. Acestea acționează asupra funcționării corecte a inimii și a sistemului circulator, contribuind la prevenirea tensiunii ridicate, aritmiei și a sclerozei. Medicina tradițională recomandă ceaiul și decoctul pentru liniștire generală, anxietate sau migrene. Trebuie menționat faptul că păducelul se utilizează în primul rând preventiv dar și în convalescență. Tratamentul cu ceai trebuie să dureze 6 săptămâni.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Turna ți ap ă clocotită peste frunzele și florile de păducel în raport de 1 linguriță la 0,2 litri de apă.
- Timp de infuzare 5-10 minute (cană acoperită), apoi strecurați
- 1 lingurita = 1000 mg
- Nu depășiți doza zilnică recomandată de 1000 mg.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Infuzor plante ø 62mm
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit
