

COADA ȘORICELULUI (Achillea millefolium) - plantă
Cum arată, sigur știți Dar știți la ce ajută? Decoctul de flori albe sau roz de coada șoricelului este benefic atât intern, cât și extern. Vindecă, întărește, relaxează, curăță. Nu este o coincidență că este una dintre cele mai utilizate plante medicinale. Și miticul Ahile a utilizat această plantă. De aceea, poartă denumirea latină de Achillea.
Compoziție
Coada șoricelului 100%,INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Decoctul de coada șoricelului (Achillea millefolium) are o culoare deschisă și un gust amărui și astringent.
ORIGINEA PLANTEI
O plantă destul de banală, pe care cu ușurință o puteți confunda cu o buruiană. Cu toate acestea, din cele mai vechi timpuri a primit numai laude. Florile sale mici, alcătuite din cinci petale, formează o coroană bogată frumoasă, cel mai adesea albă, roz sau roșiatică. Le veți găsi înflorite în perioada mai-august, iar parfumul vă poate aminti de crizanteme. Coada șoricelului este originară din emisfera nordică, din America, Europa până în Asia. Treptat, însă, s-a răspândit și în celelalte zone și s-a adaptat la diverse locuri. O puteți găsi nu numai pe pajiști și în păduri, dar și în munți, în jurul coastelor sau chiar și în deșert.
Numele latin al speciei, millefolium, descrie frunzele penate, păroase și înseamnă „o mie de frunze"". Se mai numește brădățel, coada-șoarecii, crestatea, iarba-oilor, iarba strănutătoare, sorocina, sorecie, etc.
Numele științific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar, care folosea coada șoricelului pentru a vindeca rănile soldaților săi din războiul troian, sau rănile meșterilor (în engleză, coada șoricelului este denumită, printre altele, iarba tâmplarului). S-ar putea să întâlniți și denumirea populară piperul săracului. Pentru gustul său picant, inițial dulce, cu un final ușor amar, frunzele sale au fost adăugate în mâncăruri încă din secolul al XVII-lea. În combinație cu ciumărea și lime, se fierbea bere din ea. Din flori se prepara un ceai foarte popular. Infuzia poate fi adăugată și la baie, unde aduce beneficii pielii și vă reîmprospătează mintea. Dacă coada șoricelului crește în grădina dvs., vă puteți bucura - înseamnă că aveți un sol de calitate, fără substanțe nocive. Și reprezentanților regatului păsărilor le place să folosească această plantă pentru a-și construi cuiburile. Funcționează ca protecție împotriva paraziților și a altor dăunători.
Coada șoricelului nu trebuie utilizată mult timp, în doze mai mari decât cele recomandate, poate provoca dureri de cap. Coada șoricelului nu este potrivită pentru copii mici, femeile care alăptează și femeile însărcinate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante puneți apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- Se recomandă 2 cești pe zi.




















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

FRUNZE DE URZICĂ - plantă

MUȘEȚEL - FLOARE PURA
