075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

COADA ȘORICELULUI (Achillea millefolium) - plantă

Cod: 1360

Cum arată, sigur știți Dar știți la ce ajută? Decoctul de flori albe sau roz de coada șoricelului este benefic atât intern, cât și extern. Vindecă, întărește, relaxează, curăță. Nu este o coincidență că este una dintre cele mai utilizate plante medicinale. Și miticul Ahile a utilizat această plantă. De aceea, poartă denumirea latină de Achillea.

Pachete mari:
Pachete mici:
26,6 Lei /250 g 10,7 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Česká republika
Gust
Gust:
Amărui, Ușor constrângător
Pentru copii
Pentru copii:
Nu

Compoziție

Coada șoricelului 100%,

INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI

Decoctul de coada șoricelului (Achillea millefolium) are o culoare deschisă și un gust amărui și astringent.

ORIGINEA PLANTEI

O plantă destul de banală, pe care cu ușurință o puteți confunda cu o buruiană. Cu toate acestea, din cele mai vechi timpuri a primit numai laude. Florile sale mici, alcătuite din cinci petale, formează o coroană bogată frumoasă, cel mai adesea albă, roz sau roșiatică. Le veți găsi înflorite în perioada mai-august, iar parfumul vă poate aminti de crizanteme. Coada șoricelului este originară din emisfera nordică, din America, Europa până în Asia. Treptat, însă, s-a răspândit și în celelalte zone și s-a adaptat la diverse locuri. O puteți găsi nu numai pe pajiști și în păduri, dar și în munți, în jurul coastelor sau chiar și în deșert.

Numele latin al speciei, millefolium, descrie frunzele penate, păroase și înseamnă „o mie de frunze"". Se mai numește brădățel, coada-șoarecii, crestatea, iarba-oilor, iarba strănutătoare, sorocina, sorecie, etc.

Numele științific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar, care folosea coada șoricelului pentru a vindeca rănile soldaților săi din războiul troian, sau rănile meșterilor (în engleză, coada șoricelului este denumită, printre altele, iarba tâmplarului). S-ar putea să întâlniți și denumirea populară piperul săracului. Pentru gustul său picant, inițial dulce, cu un final ușor amar, frunzele sale au fost adăugate în mâncăruri încă din secolul al XVII-lea. În combinație cu ciumărea și lime, se fierbea bere din ea. Din flori se prepara un ceai foarte popular. Infuzia poate fi adăugată și la baie, unde aduce beneficii pielii și vă reîmprospătează mintea. Dacă coada șoricelului crește în grădina dvs., vă puteți bucura - înseamnă că aveți un sol de calitate, fără substanțe nocive. Și reprezentanților regatului păsărilor le place să folosească această plantă pentru a-și construi cuiburile. Funcționează ca protecție împotriva paraziților și a altor dăunători.

Coada șoricelului nu trebuie utilizată mult timp, în doze mai mari decât cele recomandate, poate provoca dureri de cap. Coada șoricelului nu este potrivită pentru copii mici, femeile care alăptează și femeile însărcinate.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 10-15 minute Cantitatea 1 - 2 čajové lžičky na 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. La ceaiul de plante puneți apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
  4. Se recomandă 2 cești pe zi.
Gust și tonuri:
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


FRUNZE DE URZICĂ - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FRUNZE DE URZICĂ - plantă

Pe cei mai mulți dintre noi ne deranjează. Cu excepția celor care i-au descoperit puterea. Urzica crește aproape peste tot. În grădini, pe drumuri, pe câmpuri și în pădure. Poate pentru a ne reaminti în mod constant ca sănătatea este un lucru fierbinte. Cine o are, nu se gândește la asta. Cui lipsește, nu se gandeste la nimic altceva. Deci, urzico, mulțumim pentru puterea ta de a lupta pentru binele nostru. Și ciocnim pentru tine la multi ani! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
42,7 Lei /250 g 17,1 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,4 Lei /250 g 24,1 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023

FLORI DE GĂLBENELE (petale) (Calendula officinalis) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLORI DE GĂLBENELE (petale) (Calendula officinalis) - plantă

Flori de gălbenele cunoaște fiecare grădinar. Planta cu flori galben-portocalii este cultivată ca o plantă ornamentală și medicinală. Florile sale erau folosite de bucătarii vechi ca și substitut pentru șofran. Oamenii care culeg plantele recomandă ceaiul din flori, în special femeilor cu probleme de ciclu menstrual, dar este potrivit și pentru inflamațiile de diverse origini și rănile care se vindecă greu. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
58,1 Lei /250 g 23,3 Lei /100 g
Vom livra marți, 4. 4. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »