DARJEELING EARL GREY - ceai verde
Celebrul Earl Gray are numeroase variante. Aceasta se bazează pe ceaiul negru indian. Cu aromă de bergamot, un ceai revigorant și foarte plăcut, potrivit sa-l consumati toata ziua. Astrigența lui va trezește, uleiul esențial de bergamot va reimprospateaza. Cineva îl bea cu lapte, altcineva cu zahăr, în regiunile noastre este servit cu lămâie. Alege-ti singuri, dupa preferințele voastre cum vreti sa savurati Earl Gray.
Compoziție
Ceai negru Darjeeling 99%, Bergamota 1%Infuzie și gustul ceaiului
Darjeeling Earl Gray are o culoare portocaliu închis. Gustul său se bazează pe ceaiul negru, motiv pentru care observăm un ton astrigent. Dar nu este deloc rău. Excelent cu bergamot de citrice. Împreună, creează ceaiul original și foarte parfumat. Încercați acest ceai negru aromat, de asemenea, sub formă de ceai cu gheață. În timpul verii veți aprecia abilitățile răcoritoare.
Originea ceaiului
Ceaiul negru din India este puternic, distinctiv și aromat. Cel care crește în Darjeeling (Bengalul de Vest) este unul dintre cele mai valoroase. Plantațiile de ceai sunt așezate la o altitudine de aproximativ 2000 de metri. Datorită ploilor frecvente, pomii de ceai pot fi recoltați de până la patru ori pe an. În Darjeeling, o varietate specială de ceaiuri chinezești sunt cultivate, un fel de asamică. Frunzele lor sunt mici și încrețite. După jumulire, li se permite să se usuce, apoi se împăturesc și se fermentează. Pentru Darjeeling este important ca fermentația să fie de numai nouăzeci la sută.
Uscarea, sortarea, ambalarea și exportul urmează. Fără bergamot, nu ar fi Earl Grey. Fructele distinct aromatice ale copacului subtropical sunt similare cu lămâia. Sunt produse din ulei esențial, care se folosesc în, parfumuri și produse cosmetice. Bergamot (Citrus bergamia) crește în Marea Mediterană.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.