EARL GREY - ceai negru
Vechi, clasic, dovedit ca intotdeauna bun. Negrul Earl Gray aparține in inventarul necesar la multe familii. Sunteti curiosi de ce il iubesc oamenii de la Manchester pana la Tokyo? De ce în fiecare dimineață mirosul lui se simte în milioane de bucătării? Noi stim asta. Are un gust excelent și o capacitate excepțională de stimulare. Indiferent dacă îl gătiți dimineața sau dupa amiaza, întotdeauna vă va bucura.
Compoziție
Ceai negru Ceylon OP 1 95%, BergamotaInfuzia și gustul ceaiului
Infuzia Earl Gray are o culoare plăcută, de cupru închis. În gust și aromă excelează bergamonul - fruct citric asemănător lămâii. Astrigența este evidentă, dar nu deranjantă. Revigorează minunat baza rotundă a ceaiului tare. Dacă iubiți ceaiul răcoritor de vară, pregătiți-vă Earl Gray sub formă de ice tea.
Originea ceaiului
Pentru ceaiul negru de calitate din Ceylon (Sri Lanka) a existat întotdeauna cerere. Majoritatea producției se îndreaptă către piețele mondiale, le achiziționează în principal companiile producătoare de ceai ambalat. În Ceylon se cultivă ceai în șase regiuni, atât la altitudini joase cât și înalte. Plantațiile de ceai ocupă 190 mii hectare de teren. Recoltarea are loc de trei ori pe an, frunzele de ceai sunt oxidate mai mult timp pe o sită mare de metal. De aceea au culoarea ușor galben-aurie până la maroniu-aurie. Ulterior sunt rulate și mărunțite, uscate și zdrobite. Rezultatul este un ceai delicat, care se ambalează în saci de 25 de kilograme.
În cazul Earl Grey, ceaiul este îmbogățit cu ulei esențial de bergamot, ceea ce îi conferă cel mai plăcut gust și aroma excelentă. Combinația originală de ceai și fructe citrice a venit, se presupune din China. Când în anii 30 ai secolului XIXau servit ceaiul negru aromat primului-ministru britanic Gray, nu mai era departe de expansiunea sa la nivel mondial. Din familia lui Grey, rețeta de ceai s-a răspândit foarte repede în toate insulele britanice. L-au numit Earl (conte) Grey. Astăzi îl produc atât întreprinderile familiale mai mici, cât și de multinaționalele mari precum Tetely, Jacksons de Piccadilly sau Twinings.
În Anglia, Earl Gray este servit cu lapte și zahăr, iar în alte părți ale Europei se adaugă și lămâie. Este util și în bucătărie - este folosit ca aromă în deserturi, dar și sosuri sau cremelor de unt.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Valoarea energetică: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Grăsimi: | 0 g |
din care saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | <0,5 g |
din care zaharuri: | <0,5 g |
Proteină: | 0 g |
Sare: | 0 g |
17. 12.