075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH BIO - ceai negru

Cod: 660

Ceai excelent din prima colecție! Darjeeling în calitate organică are o aromă lăptoasă, gust aromtic cu tonuri florale. Un amestec unic de astrigenta, prospețime și delicatețe pune acest ceai în luminozitatea lumii. Dacă sunteți printre fanii băuturilor, care au grade atunci puneti in coș ceaiul vrac, delicatesa premium din Darjeeling indian!

Pachete mari:
Pachete mici:
119,4 Lei /250 g 47,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 26. 6. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Darjeeling
Gust
Gust:
Proaspăt, Floral
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Recolta de primăvară
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1830m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Ceai negru BIO DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH - Aktionstee 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Deși este un ceai negru, infuzia sa are o culoare deschisă. Gustul este cremos și aromat. După descompunerea în gură, recunoaștem cu ușurință urme de flori și dulceață plăcută. Gustul rămâne lung timp după înghițire. Datorită astringenței, acest ceai este răcoritor, atât în ​​versiunea caldă, cât și cu gheață.

Originea ceaiului

Nu degeaba ceaiurile din Darjeelingul indian sunt supranumite „șampania ceaiurilor". Sunt atât de unice încât le recunoașteți cu ușurință. De asemenea, ca și șampania adevărată, se falsifică adesea. Darjeeling se caracterizează prin mai multe caracteristici de bază: este produs din ceaiurile alpine crescute în nord-estul Indiei, în regiunea Darjeeling; este recoltat și prelucrat manual; nu este 100% fermentat și poartă marca înregistrată reprezentând o femeie ținând o crenguță de ceai. Darjeeling este în mod afectuos desemnat "regina dealurilor".

Se află între munții stâncoși sub Himalaya veșnic înzăpezită. Datorită altitudinilor înalte, a climatului răcoros și încețoșat și a precipitațiilor frecvente, în grădinile de ceai locale crește un ceai cu adevărat unic. Se recoltează exclusiv manual, în cazul Bio Darjeeling FTGFOP 1 Flush "Aktionstee" primăvara devreme - de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii aprilie. Este stabilit, că pentru a produce 100 de grame de Darjeeling este necesar să se culeagă 2000 de frunze de ceai. Culesul este sarcina femeilor și fetelor îndemânatice, care pornesc pe plantațiile de ceai dimineața foarte devreme. Ceaiul este transportat rapid pentru procesare, se lasă la veștejit și imediat ulterior fermentat.

Oxidarea enzimelor este monitorizată cu atenție, de procentajul ei depinde gustul și aroma finală a ceaiului. Darjeeling este fermentat mai puțin decât ceaiurile negre clasice. În cele din urmă, ceaiul este uscat cu aer cald, întotdeauna cu mare grijă. Ceaiul ars are un gust caramelizat sau prăjit. Aceasta cu siguranță nu este pe placul cunoscătorilorde ceai. Prescurtarea FTGFOP 1 (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1) indică faptul că este vorba de cea mai delicată parte a producției, prelucrată cu cea mai mare grijă și prudență. Are frunze uniforme și o proporție mare de muguri.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timpul de infuzare este de 3-5minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


DARJEELING BPS First Flush BIO SINGTOM - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING BPS First Flush BIO SINGTOM - ceai negru

Plantajele de ceai la Darjeeling apartin de ani de zile, în Singtam au fost înființate tocmai la mijlocul secolului al XIX-lea. Acestea se concentrează exclusiv la cultivarea produselor in calitate bio, pe accesul Fair Trade si trafic ecologic. Garden Singdom Tea Estate este preferata de turiști. În special, vegetarienilor și veganilor oferă sejururi în mijlocul naturii frumoase cu produsele BIO-certificate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
98,6 Lei /250 g 39,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 26. 6. 2024

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - ceai negru

Când am aflat despre calitățile excelente ale acestui Darjeeling, a trebuit să-l degustăm. Și pentru că este excelent și absolut unic, am cumpărat o cantitate suficientă și pentru dumneavoastră. Când se termină, ne îndreptăm imediat către furnizorul nostru din India pentru un lot proaspăt. Silverhill reprezintă clasa de calitate a primului cules de primăvară, cu gust puternic și aromat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
96,5 Lei /250 g 38,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 26. 6. 2024

GOLDEN YUNNAN - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GOLDEN YUNNAN - ceai negru

Ce v-ati lua pe o insula pierduta? O carte groasă, un portofel subțire sau un ceai negru mirositor și dulce? Alegerea noastră este clară - nimic nu ne-ar plăcea mai mult decât cana cu ceai splendid din cea mai tradițională provincie chineză. Când valurile înalte ne vor cuprinde, părul aruncat de vântul sălbatic si umerii nostrii udati de ploaie, atunci umplem ceainicul plin cu ceai și din nou va fi bine ... La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
72,2 Lei /250 g 28,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 26. 6. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »