075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH BIO - ceai negru

Cod: 660

Ceai excelent din prima colecție! Darjeeling în calitate organică are o aromă lăptoasă, gust aromtic cu tonuri florale. Un amestec unic de astrigenta, prospețime și delicatețe pune acest ceai în luminozitatea lumii. Dacă sunteți printre fanii băuturilor, care au grade atunci puneti in coș ceaiul vrac, delicatesa premium din Darjeeling indian!

Pachete mari:
Pachete mici:
119,4 Lei /250 g 47,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 8. 6. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Darjeeling
Gust
Gust:
Proaspăt, Floral
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1830m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Ceai negru BIO DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH - Aktionstee 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Deși este un ceai negru, infuzia sa are o culoare deschisă. Gustul este cremos și aromat. După descompunerea în gură, recunoaștem cu ușurință urme de flori și dulceață plăcută. Gustul rămâne lung timp după înghițire. Datorită astringenței, acest ceai este răcoritor, atât în ​​versiunea caldă, cât și cu gheață.

Originea ceaiului

Nu degeaba ceaiurile din Darjeelingul indian sunt supranumite „șampania ceaiurilor". Sunt atât de unice încât le recunoașteți cu ușurință. De asemenea, ca și șampania adevărată, se falsifică adesea. Darjeeling se caracterizează prin mai multe caracteristici de bază: este produs din ceaiurile alpine crescute în nord-estul Indiei, în regiunea Darjeeling; este recoltat și prelucrat manual; nu este 100% fermentat și poartă marca înregistrată reprezentând o femeie ținând o crenguță de ceai. Darjeeling este în mod afectuos desemnat "regina dealurilor".

Se află între munții stâncoși sub Himalaya veșnic înzăpezită. Datorită altitudinilor înalte, a climatului răcoros și încețoșat și a precipitațiilor frecvente, în grădinile de ceai locale crește un ceai cu adevărat unic. Se recoltează exclusiv manual, în cazul Bio Darjeeling FTGFOP 1 Flush "Aktionstee" primăvara devreme - de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii aprilie. Este stabilit, că pentru a produce 100 de grame de Darjeeling este necesar să se culeagă 2000 de frunze de ceai. Culesul este sarcina femeilor și fetelor îndemânatice, care pornesc pe plantațiile de ceai dimineața foarte devreme. Ceaiul este transportat rapid pentru procesare, se lasă la veștejit și imediat ulterior fermentat.

Oxidarea enzimelor este monitorizată cu atenție, de procentajul ei depinde gustul și aroma finală a ceaiului. Darjeeling este fermentat mai puțin decât ceaiurile negre clasice. În cele din urmă, ceaiul este uscat cu aer cald, întotdeauna cu mare grijă. Ceaiul ars are un gust caramelizat sau prăjit. Aceasta cu siguranță nu este pe placul cunoscătorilorde ceai. Prescurtarea FTGFOP 1 (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1) indică faptul că este vorba de cea mai delicată parte a producției, prelucrată cu cea mai mare grijă și prudență. Are frunze uniforme și o proporție mare de muguri.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timpul de infuzare este de 3-5minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru

Ceaiul de cinci stele din Assam din India răspunde tuturor așteptărilor dvs. Vă va ajuta să depășiți timpul dificil la locul de muncă, pregateste corpul pentru lupta împotriva infecțiilor și pentru prevenirea problemelor cardiovasculare. În plus, va regla digestia și va contribui la pierderea unor kilograme nedorite. Și este BIO! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
124,5 Lei /250 g 49,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 8. 6. 2023

DARJEELING MARGARETS HOPE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

DARJEELING MARGARETS HOPE - ceai negru

După speranța Margaretei intindeti mana rapid. Darjeeling din grădina unică nu se aduce cu vagoane pe piață. Dimpotrivă. Margarets Hope este o faimoasă grădină de ceai, la 32 km de Darjeeling. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
120,8 Lei /250 g 48,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 8. 6. 2023

Darjeeling Castleton FTGFOP1 Second Flush BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Darjeeling Castleton FTGFOP1 Second Flush BIO - ceai negru

Acest superb Darjeeling putem compara îndrăzneț cu o doamnă în cei mai buni ani. El se stie comporta, arata minunat si aduce la fiecare petrecere eleganta de neuitat. Armonia și copt atat de minunat îl fac sa-l simtiti la o sută de metri distanță. Lady de pe dealul Himalaya va fi apreciată de un expert real și de un începător. Pur si simplu nu veți uita aroma moale de muscat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
122,0 Lei /250 g 48,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 8. 6. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »