

DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH BIO - ceai negru
Ceai excelent din prima colecție! Darjeeling în calitate organică are o aromă lăptoasă, gust aromtic cu tonuri florale. Un amestec unic de astrigenta, prospețime și delicatețe pune acest ceai în luminozitatea lumii. Dacă sunteți printre fanii băuturilor, care au grade atunci puneti in coș ceaiul vrac, delicatesa premium din Darjeeling indian!
Compoziție
Ceai negru BIO DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH - Aktionstee 100%Infuzia și gustul ceaiului
Deși este un ceai negru, infuzia sa are o culoare deschisă. Gustul este cremos și aromat. După descompunerea în gură, recunoaștem cu ușurință urme de flori și dulceață plăcută. Gustul rămâne lung timp după înghițire. Datorită astringenței, acest ceai este răcoritor, atât în versiunea caldă, cât și cu gheață.
Originea ceaiului
Nu degeaba ceaiurile din Darjeelingul indian sunt supranumite „șampania ceaiurilor". Sunt atât de unice încât le recunoașteți cu ușurință. De asemenea, ca și șampania adevărată, se falsifică adesea. Darjeeling se caracterizează prin mai multe caracteristici de bază: este produs din ceaiurile alpine crescute în nord-estul Indiei, în regiunea Darjeeling; este recoltat și prelucrat manual; nu este 100% fermentat și poartă marca înregistrată reprezentând o femeie ținând o crenguță de ceai. Darjeeling este în mod afectuos desemnat "regina dealurilor".
Se află între munții stâncoși sub Himalaya veșnic înzăpezită. Datorită altitudinilor înalte, a climatului răcoros și încețoșat și a precipitațiilor frecvente, în grădinile de ceai locale crește un ceai cu adevărat unic. Se recoltează exclusiv manual, în cazul Bio Darjeeling FTGFOP 1 Flush "Aktionstee" primăvara devreme - de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii aprilie. Este stabilit, că pentru a produce 100 de grame de Darjeeling este necesar să se culeagă 2000 de frunze de ceai. Culesul este sarcina femeilor și fetelor îndemânatice, care pornesc pe plantațiile de ceai dimineața foarte devreme. Ceaiul este transportat rapid pentru procesare, se lasă la veștejit și imediat ulterior fermentat.
Oxidarea enzimelor este monitorizată cu atenție, de procentajul ei depinde gustul și aroma finală a ceaiului. Darjeeling este fermentat mai puțin decât ceaiurile negre clasice. În cele din urmă, ceaiul este uscat cu aer cald, întotdeauna cu mare grijă. Ceaiul ars are un gust caramelizat sau prăjit. Aceasta cu siguranță nu este pe placul cunoscătorilorde ceai. Prescurtarea FTGFOP 1 (Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1) indică faptul că este vorba de cea mai delicată parte a producției, prelucrată cu cea mai mare grijă și prudență. Are frunze uniforme și o proporție mare de muguri.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru

DARJEELING MARGARETS HOPE - ceai negru
