DARJEELING SFTGFOP1 SINGELL BIO / 2023 - ceai negru
Fiecare an este diferit. Prima recoltă de ceaiuri din Darjeeling este unul dintre evenimentele mult așteptate. Ceaiurile rare sunt trimise în toată lumea în câteva zile. Dar atenție - în cantități foarte limitate. Alăturați-vă băutorilor de ceai, care se bucură de notele de primăvară ale Indiei. Grădina Singell produce ceaiuri unice încă din 1861. Ceaiul First Flush Darjeeling 2023 încântă cu gustul de flori și miere.
Compoziție
Ceai negru Darjeeling SFTGFOP1 Singel BIO 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Infuzia din ceaiul Darjeeling din grădina Singell este de culoare portocalie, iar gustul este aromat, de miere și floral. Datorită cantității mari de vârfuri pe care le conține, vă puteți aștepta, de asemenea, la o anumită finețe și la o dulceață armonizatoare la finalul fiecărei înghițituri.
ORIGINEA CEAIULUI
Arbori de ceai și din nou arbori de ceai. Cât vedeți cu ochii, peste tot sunt tufișuri verzi de arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Grădina de ceai Singell se află în inima regiunii Darjeeling, renumită nu doar pentru ceaiurile sale, dar și pentru peisajele sale uimitoare și pentru legendarul trenuleț Toy Train care îi poartă pe vizitatori pe sub maiestuoșii munți Himalaya, printre mănăstirile budiste și micile magazine.
Nu degeaba ceaiul Darjeeling este supranumit ""șampania ceaiurilor"". La fel ca popularul vin spumant, acestea pot proveni doar din zone bine definite. Ceaiurile Darjeeling se recoltează doar din 83 de grădini de la poalele munților Himalaya. Primele ceaiuri de primăvară - First Flush - sunt căutate de iubitorii de ceai din întreaga lume. În fiecare an, ceaiul Darjeeling are un gust puțin diferit. Iar savurarea lui este o experiență minunată.
Momentul recoltei de primăvară a ceaiului Darjeeling depinde de vremea din acel sezon. Dar, de obicei, femeile se îndreaptă spre grădini cu coșuri mari la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii aprilie. Ele culeg cu mâna primele frunze proaspete de ceai, inclusiv mugurii delicați. La fel, sunt și prelucrate ceaiurile, în unele cazuri cu ajutorul unor utilaje foarte vechi.
Frunzele sunt lăsate să se ofilească timp de aproximativ 10-16 ore. Acest lucru le face să își piardă rigiditatea naturală și pot fi rulate. În acest timp, se eliberează sucul celular și are loc fermentarea în frunză. Fermentația se oprește prin uscare, dar numai un șef de plantație foarte experimentat poate ghici momentul potrivit. Când totul este în ordine, ceaiul pleacă pentru sortare, ambalare și expediere pe calea aerului în întreaga lume. Aceasta pentru a se asigura că ajunge la consumatorii de ceai cât mai repede posibil și că nu-și pierde nimic din gustul nobil, culoarea sau aroma sa din cauza întârzierii.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
90 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul Darjeeling adăugații apă clocotită de 90°C în proporție de linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.