

DARJEELING SFTGFOPI BALASUN / 2023 - ceai negru
A sosit cu avionul. Probabil la clasa întâi. Un ceai Darjeeling exclusivist din prima recoltă merită acest lucru. Cum este acolo de unde a venit acest ceai știu cel mai bine localnicii. Totul e verde. Grădina de ceai Balasun este înconjurată de păduri frumoase. Cei care au vizitat-o nu vor uita rododendronii sau portocalii înfloriți și mirosul de cardamom și orhidee. Prima recoltă de Darjeeling din acest an de la Balasun este unul dintre cele mai delicioase lucruri cu care vă puteți delecta!
Compoziție
Ceai negru Darjeeling SFTGFOP1 Balasun 100%Infuzia și gustul ceaiului
La fel ca și celelalte ceaiuri Darjeeling din prima recoltă, cel de Balasun oferă o infuzie proaspătă, de culoarea caisei. Aroma sa este bogată, corpolentă și distinct florală, cu urme de condimente. De asemenea, poate fi descrisă ca fiind delicios de delicată, deoarece ceaiul conține frunze tinere, foarte fragede. Postgustul este plăcut surprinzător prin durata lungă și dulceața sa.
Originea ceaiului
""Haideți să facem din această lume un loc mai bun cu fiecare înghițitură de ceai"", spun actualii proprietari ai grădinii de ceai din Darjeeling, India. Celebrul loc atât pentru lunga istorie a cultivării arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis), cât și pentru prelucrarea incredibil de atentă a frunzelor acestora, se situează la aproximativ 20 de kilometri de ""capitala ceaiului"" Darjeeling din Bengalul de Vest. Cel mai apropiat sat se numește Sonada.
Complexul de ceai Balasun a fost înființat în anul 1871. La acea vreme se numea Nahore Balasun. Ulterior a fost redenumit Balasun, după numele râului care curge prin capătul inferior al grădinii. În 2005, grădina a fost preluată de compania Jayshree Tea & Industries Ltd. În prezent, este considerată una dintre cele mai bine gestionate plantații de ceai, cu multe soiuri de ceai de înaltă calitate.
Producția propriu-zisă de ceai Darjeeling se face prin metode tradiționale. Frunzele sunt culese de femeile din zonă, iar prelucrarea este manuală și parțial mecanizată. Ceaiul Balasun se caracterizează prin dimensiunea și culoarea uniformă a frunzelor. Puteți recunoaște un ceai Darjeeling Balasun din prima recoltă după frunzele sale mai lungi, de culoare verde închis, cu un număr mare de vârfuri argintii (muguri).
Abrevierea SGTGFOP (Super Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) din denumirea ceaiului indică faptul că este cea mai înaltă clasă de Darjeeling.
Ceaiul din prima recoltă de Darjeeling Balasun nu este destinat depozitării pe termen lung. Bucurați-vă din timp de prospețime și de o anumită suculență. Aroma și gustul său vă vor purta pe dealurile îndepărtate ale Indiei. Și, dincolo de asta - vor contribui la bunăstarea dvs. mentală și fizică. Sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită conținutului mai mare de teină, veți învinge oboseala de primăvară cu două înghițituri.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul Darjeeling se prepară cu apă la temperatură de 90°C, în proporție de 1 linguriță de ceai la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați încă 1 linguriță.
- Se infuzează timp de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

DARJEELING SFTGFOP1 SINGELL BIO / 2023 - ceai negru

DARJEELING SFTGFOP1 FF RISHEEHAT BIO / 2023 - ceai negru
